Prírodovedecká fakulta (pomoc)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prírodovedecká fakulta (pomoc)

Príspevok od používateľa Stoporko »

Som študent prvého ročníka a potrebujem pomôcť: Na zápise mi dali do indexu pečiatku "riadny zápis," no neboli tam ešte zapísané všetky predmety o ktoré mám záujem. Je možné si ich teraz do indexu dopísať a zájsť na študijné pre ďalšiu pečiatku? A druhá otázka: ako je to na tejto fakulte stelesnou. V žltej kižke čítam že povinne voliteľný predmet. Takže ho treba tiež zapísať? A pokiaľ chcem chodiť na napr. vodnú turistiku, tak aj tak sa zapisuje len ako telesná?

predom díík za všetky zmysluplné odpovede. A sorry za dummy otázky.

EDIT:
takze predmety musia byt finalne zapisane do 30.9. ale na studijnom visi oznam, ze zapis uz prebieha len elektronicky.

Vela stastia. <><
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

no,do indexu si mozes zapisat este aj ine predmety,ktore si si nevybral,len neviem ci uz nevyprsal cas na zmenu predmetov,ale skusit to mozes,kazdopadne ale musis ist s tym na studijne,nech ti to potvrdi..koho mas ako studijneho?
jo a na telesnu sa zapisujes dole vo fitku,na stole je kopa papierov,a potom tam budes chodit normalne..jo a daj vodnu turistiku na 10.40 budeme tam traja prinajmensom potom,ak si bio..:D:D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

No ja už som síce po škole a bola som aj na inej fakulte, ale možno ti pomôže systém zapisovania predmetov, ktorý bol u nás.

Na zápise sme si vždy zapísali všetky predmety pre daný rok, ktoré boli v tej študijnej príručke uvedené medzi povinnými. Potom sme odovzdali index, oni nám dali pečiatku. Potom boli ešte tak 2-3 týždne voľné a škola reálne začínala až potom. Počas nej som mala prvé 2 týždne na to, aby som si vybrala voliteľné predmety pre daný semester a zapísala si ich do indexu a zahlásila ich na študijnom. Počet voliteľných predmetov nebol obmedzený, ani nijako určený, ale oplatí sa to robiť tak, aby si mal za každý rok 60 kreditov.
Čo sa týka telesnej, tiež sme mali na výber množstvo športov, a vždy sa to uvádzalo len pod hlavičkou "telesná"... Každopádne čo sa označovania predmetov týka, tak je smerodajné to, čo je v tej príručke. Bližšie info ti vždy vedia dať na študijnom, kde sú na nával zmätených prvákov zvyknutí :)

tak snáď aspoň trochu pomohlo
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

viem, ze je to trocha odveci. ale ked som sa v indexe pomylila, tak to mozem prepisat? alebo vybielitkovat?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Jasné, index nie je diplom... Ja som v tom svojom mala škrkancov až až... A poznám aj individuá, čo mali predmety písané v rôznych neidentifikovateľných skratkách. Naozaj sa z toho nestrieľa :)
okli
Light Expert
Light Expert

Re: Prírodovedecká fakulta (pomoc)

Príspevok od používateľa okli »

Rozmýšľam nad PF UPJŠ ale ešte nie som rozhodnutý či medziodbor Biológia - Chémia alebo jednoodbor Biológia. A tak by som sa vás chcel opýtať pokiaľ by som si na prvý stupeň Bc. dal medziodbor môžem potom na druhý stupeň Mgr. ísť vedecky jednoodbor Genetika a molekulárna cytológia ?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Viac ludi sleduje temu "Aku vysoku skolu?" - skus sa radsej spytat tam.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

okli napísal:Rozmýšľam nad PF UPJŠ ale ešte nie som rozhodnutý či medziodbor Biológia - Chémia alebo jednoodbor Biológia. A tak by som sa vás chcel opýtať pokiaľ by som si na prvý stupeň Bc. dal medziodbor môžem potom na druhý stupeň Mgr. ísť vedecky jednoodbor Genetika a molekulárna cytológia ?
pokojne rozmyslaj, ale niekedy skus pouzit aj google pripadne sa hlbsie pohrab na stranke fakulty kam chces ist... nasiel by si tam odkaz sem: http://forum.science.upjs.sk/ na forum chodia tety zo studijneho, vsetko ti zodpovedaju (a celkom promptne).. a stale im mozes napisat mail priamo, tu najdes na nich priamy kontakt: http://www.upjs.sk/prirodovedecka-fakulta/studium/so/ su mile a odpovedaju velmi rychlo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vies o tom, ze pocas zapoctoveho tyzdna si pri labakoch vytrhas vsetky vlasy, vsak?

u "nas" sa studovali tieto len ako casti pedagogickych kombinacii a ludia z chem/bio-geo maju moj obrovsky respekt. hlavne po prvaku, ktory bol na geo sitom. nie tak co do skusok ako do zadani ku zapoctom.
Napísať odpoveď