T-com Turbo 2
T-com Turbo 2
Ma niekto z Vas doma tento pogram od T-comu? Ako ide pripadne su nejake zadrhele co sa tyka ryxlosti pripadne vypaavania? A co s popaltkami stale su garantovane? DIK
Uvazujem nad zriadenim Turbo 3 za ucelom zdielania. Tiez by ma zaujimali odpovede na vyssieuvedene otazky, osobitne stabilita rychlosti aj pri velkom objeme stahovania. V tomto smere mam dost rozdielne spravy od inych ludi. Mam dojem, ze kedysi sa agregacia dost uplatnovala a po intenzivnejsom stahovani DSL chodila dost zle, ale teraz vraj programy od T-Com chodia prakticky ako garanty. Cca 2 dni som pouzival Turbo 3 so zdvojenym uploadom a chodilo to nenormalne dobre. Rad by som vedel, ci tobude chodit tak dobre aj po stiahnut, povedzme 200-300GByte za mesiac. Oficialne T-Com nema FUP ani nezakazuje zdielanie.
-
vladino001
Light Professional
NO ja mam Turbo 2 je v poho žiadny problem iba mešie problemi za ktore T-com asi nemôže kedže z niektorych serverou mi to ide pomaliRobert napísal:Rad by som vedel, ci tobude chodit tak dobre aj po stiahnut, povedzme 200-300GByte za mesiac.
Napr. Rapidshare. Okrem toho na zamyslanej sieti budu "experti", ktori si radi pozru roznu TV cez siet a pod. Takze zataz bude dost velka. Okrem toho tam chcem aj tych ludi zavesit co najviac, odhadom do 20.vladino001 napísal:NO ja mam Turbo 2 je v poho žiadny problem iba mešie problemi za ktore T-com asi nemôže kedže z niektorych serverou mi to ide pomalinet mi tušim ešte nevypadol
ale inak v poho len by som rad vedel odkial chceš ťahať tolko dát?
Je to tak trochu skuska, ci sa da DSL vyzdielat tak, aby to rozumne chodilo. Niektori ludia vravia, ze upload je prilis slaby. Som toho nazoru, ze je to mozne a chcem si to vyskusat. Mam vyvinuty solidny shaper na dynamicke pridelovanie kapacity v oboch smeroch, ktory na to nasadim.
Btw., DSL nebude jediny konekt. Niektori ludia chcu obcas pouzit aj silny upload. K dispozicii bude aj symetricky konekt vytiahnuty z optiky v susednem meste. Ta DSL to bude istit.
No takze otazky o T-Come su moje srdcovky 
Co sa tyka stability... Dasa povedat ze to pripojenie je stabilne, ak neberieme do uvahy globalne vypadky: prerusene vedenia v dosledku pocasia a podobne. Ja mam doma od nich net, mam Turbo 2 a padlo mi to asi 2 krat na 2 sekundy. Ale to je mozno tym, ze som na DSLame, kde nie je take velke vytazenie. Velmi je to zavisle od lokality.
Co sa tyka uploadu, tak ten je horsi. Rychlost ale dosahuje taku ako mas 256 resp. 512 kbps ak si priplacas. upload nie je nijak obmedzovany. Agregacia ako taka sa v T-Come velmi neuplatnuje, nie su ziadne obmedzenia na P2P, storage servery a podobne (okrem statom dotovaneho internetu, ten je "przdeny").
Takze co sa tyka T-Com internetu, tak mozem len odporucat. V pripade problemov mas kvalitny hotline
Dalsie otazky?
Co sa tyka stability... Dasa povedat ze to pripojenie je stabilne, ak neberieme do uvahy globalne vypadky: prerusene vedenia v dosledku pocasia a podobne. Ja mam doma od nich net, mam Turbo 2 a padlo mi to asi 2 krat na 2 sekundy. Ale to je mozno tym, ze som na DSLame, kde nie je take velke vytazenie. Velmi je to zavisle od lokality.
Co sa tyka uploadu, tak ten je horsi. Rychlost ale dosahuje taku ako mas 256 resp. 512 kbps ak si priplacas. upload nie je nijak obmedzovany. Agregacia ako taka sa v T-Come velmi neuplatnuje, nie su ziadne obmedzenia na P2P, storage servery a podobne (okrem statom dotovaneho internetu, ten je "przdeny").
Takze co sa tyka T-Com internetu, tak mozem len odporucat. V pripade problemov mas kvalitny hotline
Dalsie otazky?
To rad pocujem. Moje riesenie mozno este bude uspesne konkurovat predrazenym a nestabilnym sluzbam miestneho ISP. Este keby dorazila ADSL2+, to by uz bola rozpravka. 
Obavam sa hlavne o ten upload, ktory je dost limitovany. Download sa sprava velmi dobre, ten naopak zvykne dost vyskakovat, takze ma skor rezervu akoby ho bolo prilis malo. upload sa mi zdal byt stale rovnaky, cca 95% nominalnej kapacity.
Obavam sa hlavne o ten upload, ktory je dost limitovany. Download sa sprava velmi dobre, ten naopak zvykne dost vyskakovat, takze ma skor rezervu akoby ho bolo prilis malo. upload sa mi zdal byt stale rovnaky, cca 95% nominalnej kapacity.
No mozno ta to prekvapi, ale T-Com uz ma ADSL 2+ !!! Vsak magio funguje na tejto technologii, oficialne je to publikovane ze to je na technologii DSL, ale ono to je aDSL 2+. Program Turbo 4 dosahuje maximalnu rychlost 12 mbps / 512 kbps. Skus si pozriet na http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home ci si v dostupnej lokalite. Takze mozno aj rozpravka nastaneRobert napísal:To rad pocujem. Moje riesenie mozno este bude uspesne konkurovat predrazenym a nestabilnym sluzbam miestneho ISP. Este keby dorazila ADSL2+, to by uz bola rozpravka.
hej,ja mam turbo 2 a frci to na adsl-2,neviem preco,ale oni na 1,5 megovu linku aktivovali 15megovy dsl profil,,zaujimavemarat01 napísal:No mozno ta to prekvapi, ale T-Com uz ma ADSL 2+ !!! Vsak magio funguje na tejto technologii, oficialne je to publikovane ze to je na technologii DSL, ale ono to je aDSL 2+. Program Turbo 4 dosahuje maximalnu rychlost 12 mbps / 512 kbps. Skus si pozriet na http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home ci si v dostupnej lokalite. Takze mozno aj rozpravka nastane
Sklamem ta, ale 15 mebovy profil isto nemas, lebo taky nezvlada ani najlepsia T-Com ustredna na slovensku. Mozes mat 5 megovy, pripadne ak mas magio tak max. 10. viac proste tie linky nepustia.vilko napísal:hej,ja mam turbo 2 a frci to na adsl-2,neviem preco,ale oni na 1,5 megovu linku aktivovali 15megovy dsl profil,,zaujimave![]()
Viem, ze T-Com ma ADSL2+, aj to, ze beha na nom Magio.marat01 napísal:No mozno ta to prekvapi, ale T-Com uz ma ADSL 2+ !!! Vsak magio funguje na tejto technologii, oficialne je to publikovane ze to je na technologii DSL, ale ono to je aDSL 2+. Program Turbo 4 dosahuje maximalnu rychlost 12 mbps / 512 kbps. Skus si pozriet na http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home ci si v dostupnej lokalite. Takze mozno aj rozpravka nastane
Na tom Turbo 4 ma rusi ten ukrutne nizky upload v porovnani s downloadom. Keby sa aspon dal zdvojit, tak by somto povazoval za unosne.
Ja robim tiez v T-Come, takze ti to mozem pozriet ak chces. Ked si das ten link ktory som ti tam dal, tak si mozes overit dostupnost Turbo 4-ky aj u teba. Ide to aj podla cisla linky. ADSL 2+ moze byt vsade, ale je to podmienene jedinou jednou vecou: vymenou DSLamu na UBAM. To sa deje postupne na celom Slovensku, tam kde je dostupne Magio, tak tam je aj ADSL 2+. Takze ked sa niekto dusuje ze to nie je mozne, tara. Treba len pockat kym to pride.Robert napísal:Viem, ze T-Com ma ADSL2+, aj to, ze beha na nom Magio.Na strankach T-Com je uvedena len dostupnost Magia, ADSL2+ tam vyslovne nie je. Podla toho to v mojej lokalite ma byt tento mesiac. V susednom mestecku to vraj uz je, ale zase jeden miestny clovek, ktoreho otec robi v T-Com sa dusoval, ze to tam jednoducho nemoze byt. Asi si budem musiet zavolat tu zelenu linku T-Com, lebo takto clovek len tape.
Na tom Turbo 4 ma rusi ten ukrutne nizky upload v porovnani s downloadom. Keby sa aspon dal zdvojit, tak by somto povazoval za unosne.
Ten upload bije do oci vsetkym, ale bohuzial... 12 mega na download nevyuzijes stale cely, takze to je skor taky marketingovy tah, ale keby si mal upload mega, tak z neho vyuzijes velmi vela
je to 15 megovy,,ked budem zajtra v praci,tak ti hodim screen,, seriozne,doma,kde nie je dostupne adsl2 mam 3 megovy, v praci v martine 15megovy,,,ale raz za cas to spadne,takze asi bude lepsi nizsi profilmarat01 napísal:Sklamem ta, ale 15 mebovy profil isto nemas, lebo taky nezvlada ani najlepsia T-Com ustredna na slovensku. Mozes mat 5 megovy, pripadne ak mas magio tak max. 10. viac proste tie linky nepustia.
No neviem odkial beries tu info ze mas 15 megovy. Mozno pre tu srandu mi posli telefonne cislo na ktorom je pripojenie a ja ti pozriem aky mas profil (pre upresnenie robim v T-Come na technickej sekcii).vilko napísal:je to 15 megovy,,ked budem zajtra v praci,tak ti hodim screen,, seriozne,doma,kde nie je dostupne adsl2 mam 3 megovy, v praci v martine 15megovy,,,ale raz za cas to spadne,takze asi bude lepsi nizsi profil![]()
![]()
![]()
tiez sa rozhodujem, ale zaujimava ponuka je ten Turbo3.
takze vravite, ze tam niesu obmedzenia. A ked nemam pevnu linku tak sa to da zapojit ? a aka bude vysledna cena na 1 mesiac ? mal som uz od tcomu dsl a ta cena nebola taka, aku najprv slubovali. preto uz teraz nechcem skocit znovu do zmluvy tak rychlo - preto ak niekto mate ten turbo 3, tak ma zaujima, ze kolko platite za mesiac...
takze vravite, ze tam niesu obmedzenia. A ked nemam pevnu linku tak sa to da zapojit ? a aka bude vysledna cena na 1 mesiac ? mal som uz od tcomu dsl a ta cena nebola taka, aku najprv slubovali. preto uz teraz nechcem skocit znovu do zmluvy tak rychlo - preto ak niekto mate ten turbo 3, tak ma zaujima, ze kolko platite za mesiac...
Skusil somnahodne vyhladat niekolko tlf. cisel v danom meste a zadal som to do formularu. Odpoved bola, ze je to mozne. Uz aj pisem tomu cloveku, co sa dusoval, ze to nie je mozne. Diky za ten link, nejako usiel mojej pozornosti. Som zvedavy, co mi povie, ked sa s tym vytasim.marat01 napísal:Ja robim tiez v T-Come, takze ti to mozem pozriet ak chces. Ked si das ten link ktory som ti tam dal, tak si mozes overit dostupnost Turbo 4-ky aj u teba. Ide to aj podla cisla linky. ADSL 2+ moze byt vsade, ale je to podmienene jedinou jednou vecou: vymenou DSLamu na UBAM. To sa deje postupne na celom Slovensku, tam kde je dostupne Magio, tak tam je aj ADSL 2+. Takze ked sa niekto dusuje ze to nie je mozne, tara. Treba len pockat kym to pride.
Ten upload bije do oci vsetkym, ale bohuzial... 12 mega na download nevyuzijes stale cely, takze to je skor taky marketingovy tah, ale keby si mal upload mega, tak z neho vyuzijes velmi vela. A tym by si zatazoval linku, co by bolo nevhodne
Zaujima ma, aky upload je technicky mozne dosiahnut ADSL2+. Inymi slovami, aky profil sa pouziva na Turbo 4.
No posli mu to, som zvedavy co povie. To sa neda povedat teoreticky aky je mozny... V podstate je mozny ak 10 megabit, ale to ni nikto nikdy nepusti. Na turbo 4ke je proste len 512ka. Bohuzial... Inak to nebude.Robert napísal:Skusil somnahodne vyhladat niekolko tlf. cisel v danom meste a zadal som to do formularu. Odpoved bola, ze je to mozne. Uz aj pisem tomu cloveku, co sa dusoval, ze to nie je mozne. Diky za ten link, nejako usiel mojej pozornosti. Som zvedavy, co mi povie, ked sa s tym vytasim.
Zaujima ma, aky upload je technicky mozne dosiahnut ADSL2+. Inymi slovami, aky profil sa pouziva na Turbo 4.