Zdravim... asi 4 mesiace mam internetove pripojenie od *** (kosice a okolie pozna) byvam v rodinnom dome cize sa pripajam cez WiFi..
Donedavna som mal internet iba na svojom PC... no pred dvoma tyzdnami som sa rozhodol ze natiahnem net aj na druhy PC...
takze som do AP zapojil aj druhy kabel... zapojil do sietovky a net isiel v pohode aj mne aj na druhom PC...
A... Rychlost pripojenia ma byt 1mbit... cize som ratal s tym ze sa bude rychlost zdielat... ALE... na mojom PC ide 1mbit (cize tak ako ma ist) a na druhom PC ide rychost 2 - 3 mbit.. cize dvoj/troj-nasobok ako to mam v zmluve...
Teraz otazka.. preco na druhom PC ide net 2 krat rychlejsie??
A je nejak mozne tie rychlosti vymenit?
Ano, to co si spravil ty je zakazane a bezne sa za to dava pokuta par tisic, pretoze to mas jasne v zmluve napisane. Aby si mohol pripojit dva PC, tak potrebujes router.
t0m4s3: To je jedno do akeho AP to zapojil, pretoze provider sa brani tym, ze ma zmluvu len pre jeden PC a v zmluve je jasne udana len jedna adresa. Taktiez tam je urcite pisane, ze sa zakazuje pouzivanie inych IP adries a klonovanie MAC adries, takze ak zapojil kabel do druheho portu na AP, tak musel pridelit aj druhu IP adresu, ale ziadnu druhu nema, pretoze na zaklade zmluvy ma len jednu IP adresu.
O com to melies preboha? Odkedy musis mat pridelenych viac IP adries aby si mohol vyuzivat niekolko pocitacov na LAN sieti? Ak ma v zmluve zakaz viacerych pocitacov, je vec ina, ale nech sa paci, som zvedavy ako mu to dokazu
Divne som to napisal, ale takto. Zmluvu mas spravenu na jednu IP adresu, ci to budes pouzivat pre PC a notebook, to je jedno, ale nemozes pripojit dalsi PC priamo k AP a dat si IP aku chces, napriklad o jedno cislo vyssiu ako pridelena IP. Aby to bolo vsetko OK, potrebujes pouzit router.
ja sa do astaveni AP napojit mozem kludne... inac ked som ja zapajal ten druhyPC nic, absolutne nic som nemenil.. len som zapojil kabel do AP a do druheho PC a net isiel
AP mas v mode klient/AP alebo WISP? Stale nevieme ako mas nastavenu siet, ci mas vytvorenu LAN a na WAN interface APcka mas IP pridelenu providerom, alebo na jednom PC mas tvoju pridelenu IP a na druhom PC mas takisto IP adresu od providera, ale neopravene ju pouzivas.
hojko napísal:O tom, ze mas APPro si sa mohol zmienit uz v prvom prispevku!!!
prepac... nevedel som ze je to dolezite....
t0m4s3 napísal:AP mas v mode klient/AP alebo WISP? Stale nevieme ako mas nastavenu siet, ci mas vytvorenu LAN a na WAN interface APcka mas IP pridelenu providerom, alebo na jednom PC mas tvoju pridelenu IP a na druhom PC mas takisto IP adresu od providera, ale neopravene ju pouzivas.
mam to normlane nastavene na Clienta.. a neviem ako mam pridelene IP... PC v sieti su... to som si isty..
No ak to mas ako klienta, tak ten druhy PC radsej vypni Vzhladom na to, ze mas prepaleny software, ktory vraj podporuje mode WISP s routingom, tak to prehod nan