Monitor LG vs ACER

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Monitor LG vs ACER

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ktory z tychto dvoch je podla vas lepsi a preco?
LG http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8546785
ACER http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9861691
na tom acery mi vadia vstavane repraky, neviem ci by som potom mohol dokupit aj klasicke al. len hentie by mi isli
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na LG mas zly link, ale z tychto dvoch znaciek ani nie je co vyberat, LG je proste kvalita ;-)
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

sranda no...

Príspevok od používateľa viwu »

:lol: :lol: juj mna strasne pobavil uz len nazov tej temy :lol: :lol:

akoze LG versus ACER :lol: tak keby si cel porovnat so samsungom tak nepoviem ale porovnavat jednu z najkvalitnejsich znaciek lcdciek na svete ak nie najkvalitnejsiu to uz kazdy ma iny nazor...so srackovymi shitmi ACER nema zmysel ako uz povedal kolega..ja osobne mam LG 19 taze kazdopadne ber LG bracho a na acer sa uz nepytaj nikoho :lol: a zmen nazov temy
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9382533 Tento bude podla mojho nazoru lepsi, ako ten co si dal ty,ma lepsiu odzvu, aj ked aj 5ms je postacujuce a rozdiel si najskor nevsimnes, no ma aj dvi vstup a rozdiel v cene cca 600 sk. Ak mas na karte dvi vystup, tak skor tento.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sorry ale neviem co je DVI
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

xyz napísal:sorry ale neviem co je DVI
DVI je typ pripojenia monitoru a zaroven konektor na grafickej karte.

DVI konektory a jejich použití - http://www.grafika.cz/art/hw/DVI-konektory.html
Prílohy
dvi.jpg
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

ja by som nerozmyslal, LG !
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

obidve su low-mid range, ale volil by som urcite "mensie zlo", cize LG. Ked niekto napise na LG ze spica, alebo daco podobne, mi to pride ako keby vyrastal na mileticke a cely zivot necital nic ine len aiadiai a aiaiaiai tak preto su to pre neho tie najlepsie znacky. To ze LG pouziva drviva vacsina ludi ani z dialky neznamena ze su najlepsi. Su ako lidl, teco, asda a im pod. Vela a lacne, avsak nepriblizujucemu sa vyssim standartom. Urcite ze LG je jedna z najlepsich volieb v pomere cena/vykon, ale nazyvat ich za to spicka je imo neopodstatnene [dufam ze mi tu niekto nehodi nejake review, alebo daco podobne...]. Tak isto je AM1 a Apacer spicka v pamatiach, ale proste na Corsiar, Geil, Kingston, Mushkin a im pod sa nechytaju. Ak chces nieco real tak NEC, iiyama, eizo, nizsie mid-high samsung az potom LG a tam tiez len mid-high.

K aceru...ani neskusaj. Su na rovnakej urovni ako imax ci ako sa vola ta znacka :)...ni...daco...proste to co fici v ageme za najnizsie ceny. Vypalene pixle su sucastou features tychto panelov, acer k nim patri, aj ked maju niekedy prekvapivo dobre farby na niektorych modeloch.

Ow a ano LG a acer vo svojej triede patria do podobnej kategorie.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

co lepsie by som si mal zohnat za 7 000 SK
a inak co ak nebudem mat to DVI, vadi to moc?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xyz napísal:co lepsie by som si mal zohnat za 7 000 SK
a inak co ak nebudem mat to DVI, vadi to moc?
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;10240

22" iiyama za 9000 SKK [8990] maju ju uz traja ludia co som poznam, je super. Nema dvi, ale mozem...ototo : ) ma super obraz, super kontrast a dokonale podsvietenie, proste nadhera a za tu cenu, higendova znacka s low endovym modelom. Imo super pomer cena/vykon. Za 7000 v Tvojej kategorii 19" cokolvek samsung co vyhralo nejake review ;)...

K dvi: robil som rozdiel farieb dvi u mna na mojom low endovom eize [M1900] a je to citit, DVi ma sytejsie [saturovanejsie] farby, dalej som to neskumal, ale urcite to bude mat aj ineco ine do seba, nech napise niekto kompetentejsi. Inac ta iiyama 22" je proste jackpot :)...oplati sa ist pozriet do sharku na nu [ak tam je].
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

22 palcovy nevyuzijem ja cem 19 palcovy a sirokouhle sa mi nepacia, ja chcem klasicky 19 palcovy a ta cena 7 000 nemoze ist vyssie, dal som do celeho pc aj s monitorom 21 500 SK (bez bedne a HDD co mam zo stareho PC) a viac nemam :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xyz napísal:22 palcovy nevyuzijem ja cem 19 palcovy a sirokouhle sa mi nepacia, ja chcem klasicky 19 palcovy a ta cena 7 000 nemoze ist vyssie, dal som do celeho pc aj s monitorom 21 500 SK (bez bedne a HDD co mam zo stareho PC) a viac nemam :(
Samsung: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8220335 6 790,00 Sk/8 080,10 Sk

LG: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9382533 5 890,00 Sk/7 009,10 Sk

potom su uz len sirokouhle. Ja by som doestril na chladnicku :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

samsung necem, jeden som mal a po roku zacal odchadzat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xyz napísal:samsung necem, jeden som mal a po roku zacal odchadzat
stava sa aj lepsim znackam. Nuz tak chod do LG, useri su spokojni, ale to len preto, ze nevideli ostatne a to tak je to dobre. Co oko nevidi, to srdce neboli. Od vtedy ako som v sofose videl highendove eiza tak si nemozem pomoct, som posadnuty dokonalym podsvietenim, nezalezi mi az tak na uhloch, ale obraz musi byt ako platno. Neznesiem ked su pri krajoch tiene a pod, proste choroba ;)...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

uplink napísal:K aceru...ani neskusaj. Su na rovnakej urovni ako imax ci ako sa vola ta znacka :)...ni...daco...proste to co fici v ageme za najnizsie ceny. Vypalene pixle su sucastou features tychto panelov, acer k nim patri, aj ked maju niekedy prekvapivo dobre farby na niektorych modeloch.

Ow a ano LG a acer vo svojej triede patria do podobnej kategorie.
lol, to co si teraz napisal? zato ze mas doma eizo to neznamena ze teraz su konzumne panely absolutne nekvalitne...neviem z kade si zobral ze ich sucastou su vadne pixely, za posledny rok som z obrovskeho mnozstva acerov videl len 2 co mali po jendom vadnom pixeli, a acery vidavam denne asi 3-4x na roznych miestach...tak ak nevies nevyjadruj sa...taktiez mam doma Acer a myslim ze je uplne v pohode, obraz na solidnej urovni, pekne OSD a prevedenie, mne to proste staci, vadne pixely nemam a neni s nim ziadny problem...
ja neviem kde to sme, naco mi je na hranie CSka alebo cumenia do for profesionalny monitor co stoji 50 000sk, nechapem absolutne :x

taktiez neviem co tu kazdy robi take halo okolo vadnych pixelov, nechapem co vam moze vadit natom ked mate dakde v rohu 1 vadny pixel...mne teda nie a urcite koli tomu teraz nevyhodim cely monitor...

a aby som nebol OT tak ber ci LG ci Acer je tam podobnost...takze zalezi ciste na tebe...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:lol, to co si teraz napisal? zato ze mas doma eizo to neznamena ze teraz su konzumne panely absolutne nekvalitne...neviem z kade si zobral ze ich sucastou su vadne pixely, za posledny rok som z obrovskeho mnozstva acerov videl len 2 co mali po jendom vadnom pixeli, a acery vidavam denne asi 3-4x na roznych miestach...tak ak nevies nevyjadruj sa...taktiez mam doma Acer a myslim ze je uplne v pohode, obraz na solidnej urovni, pekne OSD a prevedenie, mne to proste staci, vadne pixely nemam a neni s nim ziadny problem...
ja neviem kde to sme, naco mi je na hranie CSka alebo cumenia do for profesionalny monitor co stoji 50 000sk, nechapem absolutne :x

taktiez neviem co tu kazdy robi take halo okolo vadnych pixelov, nechapem co vam moze vadit natom ked mate dakde v rohu 1 vadny pixel...mne teda nie a urcite koli tomu teraz nevyhodim cely monitor...

a aby som nebol OT tak ber ci LG ci Acer je tam podobnost...takze zalezi ciste na tebe...
to je dost nerozumne zacat branit prave Acer. Este kebyze LG tak pochopim, ti maju aspon v pohode servis a povest, ale Acer je priam povestny vyhulenymi pixlami a kazovymi vyrobkami.

Navyse doma mam low end eizo, ale som nadmieru spokojny. Aj ked ma panel staru technologiu [TN], nema take super pozorovacie uhly ako ostatne panely a nema taku dokonalu ciernu ako napriklad NEC, stale ma lepsie podsvietenie ako ktorykolvek LCD panel v jeho cenovej kategorii.

K tym vadnym pixlom, pokial to nezazijes, tak nepochopis. Mal som Acer notebook za 60 litrow [Acer Aspire 1711 SCi], za vlastne lowa, uz v zivote za<censored> Acer, nikdy! :twisted: novy notebook mal vypaleny pixel [17"] to bola najvacsia a posledna chyba aku som kedy spravil [pred dvoma rokmi +-]. Najviac ma dojalo ze som to zistil chvilu po kupeni a v predajni mi ho proste nevymienili! Lebo je to po<censored> Acer! Norma je 3 vypalene pixle na milion bodov, proste demencia najtazsie kadru. Uz len blby Asus Ti vymeni bez jedineho slova cely notas, ked tam mas vyhuleny pixel.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

uplink napísal:to je dost nerozumne zacat branit prave Acer. Este kebyze LG tak pochopim, Ti maju aspon v pohode servis a povest, ale Acer je priam povestny vyhulenymi pixlami a kazovymi vyrobkami.

Navyse doma mam low end eizo, ale som nadmieru spokojny. Aj ked ma panel staru technologiu [TN], nema take super pozorovacie uhly ako ostatne panely a nema taku dokonalu ciernu ako napriklad NEC, stale ma lepsie podsvietenie ako ktorykolvek LCD panel v jeho cenovej kategorii.
tak to som rad ked si s nim spokojny...ale proste ja niesom ovplyvnitelny tymito "radami nad zlato" co behaju kde po internete...typu "nekupuj acer" mne tiez povedali ze ho nemam kupit no ja som bol presvedceny o svojom a nesklamal som sa...neviem aku skusenost s nimi mas ty ale ja si myslim ze su to do kanclu alebo do domacnosti fasa monitory na strednej urovni s dobrym pomerom ceny a vykonu...myslim ze inak by Acer nebol 3. low-end IT firma na svete...

nakoniec aby som bol presny, ti ktori su narocni alebo proste vedia co chcu tak si vyberu monitor ktory im zarucene vyhovovat bude...a ti zvisni, tak tym stacia zakladne parametre a je im jedno co kupia...

neviem ja som tu este nevidel temu v ktorej by sa user pytal ci ma kupit eizo alebo nec...vzdy sa tu riesia len zakladne triedy tak neviem co je otom s pochybnovat ci je acer horsi alebo nie ked aj vsetky ostatne znacky okolo su prakticky to iste...

a urcite porovnavat eizo s acerom je dost divne...takze skus to prehodnotit

a to si ho kupoval priamo v aceri? ak nie tak to neni vina aceru, najskor predajca je blbec...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Sheep, ako fakt obhajovat Acer je zbytocne. Nemoze sa mylit drviva vacsina internetu v nom. A nechci porovnavat Acer a LG.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

samsung 205BW tutovka
cena pod 8000 krasny obraz vynikajuce podsvietenie atd atd.... len je sirokouhly.....(dokonca made in slovakia)
btw na sirokouhle sa ti odost lepsie pozera[zistis az ked ho budes mat]
Napísať odpoveď