Pomoc?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Hellb0Y
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pomoc?

Príspevok od používateľa Hellb0Y »

Dneska som si uvedomil jednu velku zivotnu chybu. Opisem vam moj problem a budem vdacny za vsetky reakcie a odpovede. Zil som normalny zivot, bol som jeden s tych co nechodili ani moc von , nerobil som zle , skor som bol taky tichy tip co sa ucil , bol za pc , mal som svoje konicky a nerobil som problemy. No cim som rastol tak sa menila aj spolocnost aj ludia okolo mna , dosla stredna skola a na nej velky zlom. Dostal som sa k cigaretam , alkoholu a aj drogam. Prvy piatok , prva zabava alkoholom , zacalo ma to bavit, prvy vylet, prve bongo , zacalo ma to bavit. Zacal som zit inym zivotom. No jak som vyrastal , skusal som nove veci co ma lakali , nova spolocnost. Prisla prva extaza ... Prvy trip ... prestali ma bavit konicky , zil som zivot stoky... Zacal som sa hadat s mamou , pohadal som sa so starymi kamaratmi . No zil som ako tak nadalej. Teraz som zavisli fajciar , hulenie je sucast mojho zivota , alkohol je bezprostredna vec ktora patri ku piatkom, Diskoteka? extaza jedine... Dnes poobede mi povedal moj takzvany ,,kamarat" ci nechcem s nim skusit prve piko , vraj ho to laka , lebo nikdy ho nemal. Odpovedal som ze jasne... Dame si ho zajtra alebo pozajtra. Dosiel som domov , pouvazoval som sam nad sebou a rozhodol som sa , ze s tym musim vsetkym skoncovat. Viem ze to nebude lahke , ale som 100% rozhodnuty. Je tu niekdo kdo ma rovnaky problem? Kdo nieco take prezil? Kdo by pomohol? Kdo by mi poradil niakeho konicka? Ci niaky clovek co by ma podrzal? :?: :?: :?: Dakujem.
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

Kamo ten najvacsi krok si spravil, rozhodol si sa zmenit svoj zivot tak sa toho drz. Byt tebou tak spravim dost dolezitu vec a to ze by som si zohnal osobu ktora by mi v tom pomahala a ktora by ma pripadne udrzala na uzde, lebo ver ze budes mat stavy kedy to bude nutne. Pisal si ze si sa pohadal so starymi kamaratmi, takze daj najprv do poriadku to. Chod za nimi, a povedz im to co si napisal, bez zbytocnych reciciek, ospravedln sa a poziadaj o pomoc. To by sme mali prvy bod. Druhy bod je najst si konicka ako si vravel, ktori ti bude pomohat nemysliet na to svinstvo na ktore si si navykol. Nuz, sam musis vediet comu si sa venoval skor nez si zacal zit zivot "stoky" ako si to nazval. Aj ked neviem ci si nejaky mal, ked si ako si pisal, len sedel pri pc a ucil sa. Tak porozmyslaj co ta vzdy lakalo, co si chcel skusit, alebo sa ti zapacilo pomerne nedavno. A v skole to mas ako, vykryvas ci ani nie?
Hellb0Y
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No v skole to zvladam dobre , rozumovo som na tom v pohode, nikdy som sa necitil tupi , alebo ze by som nieco nezvladal. Taky lepsi priemer... No a stary kamarati? Vacsina z nich je uz v tom v com som ja... Nedokazes si ani predstavit aka dnesna mladez je... Cest vynimkam
Gangy
Darca
Darca

Hellb0Y napísal:No v skole to zvladam dobre , rozumovo som na tom v pohode, nikdy som sa necitil tupi , alebo ze by som nieco nezvladal. Taky lepsi priemer... No a stary kamarati? Vacsina z nich je uz v tom v com som ja... Nedokazes si ani predstavit aka dnesna mladez je... Cest vynimkam
Takze zatial zvladas, ok o problem menej.

Musis mat predsa nejakeho kamarata ktory sa nezmenil a od tychto veci sa distancuje. Mozno spoluziak? Ked aj taky s ktorym si sa doteraz nebavil lebo si si myslel ze si jednoducho nemate co povedat. Musis najst oporu, sam to budes zvladat tazko i ked da sa aj tak...

A viem si predstavit aka dnesna mladez je, de facto som jej sucastou a niekedy (ci vacsinou?) sa za to musim hanbit... Vsade sa najdu aj normalni ludia, nesmies prepadnut pocitu ze su vsetci hajzli.

Smiem sa spytat odkial si?
Hellb0Y
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Smiem sa spytat odkial si?
Z Bratislavy
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc?

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Hellb0Y napísal: Je tu niekdo kdo ma rovnaky problem?.
no az tak velmi rovnaky nie ! ale zazil som nieco....
asi je to v osobnosti lebo ja si mozem dat "nieco" a bez toho aj mesiac vydrzim .... ( to neznamena ze prejde mesciac a ja si pernamentne musim dat... )

Takze tiez odpoucam nejakych kamosov !!!
:wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

daj sa na nejake bojove umenia a nebudes ani pit. proste sa to neda skombinovat. aby si udrzal krok, budes musiet makat na sebe a nebudes mat na chlast a uz vobec nie na drogy cas. priklad:
jeden trener robi vzdy na zaciatku taku "prehliadku". rozdava rany do brucha. ti, ktori su novi, su usetreni. cim je tam clen dlhsie, tym viac musi odolat. keby si tam chodil dlhsie, tak by si skor siel domov si dat par brusakov ako skurit dalsie bongo ;) najdi si kamaratov, ktori drogy tvrdo odsudzuju a tych sa drz. potom by si nemal mat absolutne problem sa vyrovnat so zivotom bez travy, ekiny. alebo napriklad sa daj na futbal. alebo na tenis (ten by som skusil ja urcite :oops: )
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Je uzasne, ze si si sam vedel povedat, ze s tym potrebujes skoncovat. Drz sa toho, ako ti pisal Gangy, ma 100% pravdu. Co sa tyka starych kamaratov. Ak aj oni sa dali na tieto chodnicky, dalej od nich. Najdi novych. Vrat sa spat k PC, z toho si aspon nebudes nicit zdravie a nebudes troska. Skus si prostrednictvom internetu najst niekoho z Bratislavy, kto by ti bol blizky a potom sa stretnut osobne. Daj sa mozno na nejake bojove umenie, popripade na nejaky sport. Skus si najst priatelku, ktora nikdy takato nebola. O takych ludi sa da opriet, dokazu ti pomoct.

Drzim ti palce.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

turtlak69 napísal:daj sa na nejake bojove umenia a nebudes ani pit. proste sa to neda skombinovat. aby si udrzal krok, budes musiet makat na sebe a nebudes mat na chlast a uz vobec nie na drogy cas. priklad:
jeden trener robi vzdy na zaciatku taku "prehliadku". rozdava rany do brucha. ti, ktori su novi, su usetreni. cim je tam clen dlhsie, tym viac musi odolat. keby si tam chodil dlhsie, tak by si skor siel domov si dat par brusakov ako skurit dalsie bongo ;)
Ja som trosku iny problem ale to s bojovimy športami mozem doporučit.Toto mozem potvrdit toto mne strasne pomohlo ... zlepsil som sa nie len po fyzickej stranke ale ja po dusevnej viacej som sa sustredil bol som kludnejsi ..A podarilo sa mi vyhrat aj striebro na majstrovstvach slovenska ale .. Musis chciet trenovat musises chciet prekonat tu bolest ....
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

[quote="Hellb0Y"][/quote]Ech,kamo-caka ta nudny zivot.Prve co sa musis naucit-nudit sa.Casto budes mavat pocit prazdnoty,ktory dokaze uspokojit iba jedno-a to je to,co prave nechces.A vtedy musis premoct sam seba a ist si zamakat do posilovne,zabehat atd...Aj ked sa ti strasne nebude chciet.A po case budu tieto pocity slabsie a slabsie...Proste je nuda?-nezahulit :idea: .Mozno sa niekto nad tym zasmeje,ale nie je to lahka vec...Sport,popr.ine konicky-super vec.A hlavne ako pisali chalani predomnou-chce to novych kamosov.Najlepsie nejaku peknu,sexy,milu kocku :wink: .A zapamataj si-Ak sa raz potknes a padnes,neznamena to,ze si zlyhal a ze vsetko konci-hoci sa stava v zivote niekomu aj to....Treba sa postavit,oprasit a ist dalej.Chce to len naozaj uprimne nieco chciet dokazat...A k tomu Piku-pervitin je riadne svinstvo,ruky prec :!: .Tak vela stastia praje stary fetak :D .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

dudo02 napísal:A k tomu Piku-pervitin je riadne svinstvo,ruky prec :!:
No asi tak...vravi sa, ze piko je prvym krokom do skutocnej stoky. Takze zacat treba tym, ze ho neskusis. Potom skus vysadit hulenie, ecko a pi menej chlastu, pomaly to pojde ;)
Najst si novych kamaratov je tazke, ja by som to riesil skor tak, ze by som ostal v povodnej partii, akurat s tym, ze by som nebral vsetko co oni, mozno sa u teba inspiruju. Ale novych mozes ziskat hlavne v nejakom kurze, nemusi to byt bojove umenie, odporucal by som ti letecke modelarstvo.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

to modelarstvo je super napad podla mna :) no do tej starej party by som neodporucal. stale sa moze stat, ze sa necha nahovorit. "ved len toto" "ved len hento" "ved to nie je herak" "ved len raz" "ved pri kamosoch sa to moze"... staru partu nechat tak. nech si hniju vo svojich fetackych kruhoch. najst novu partu nie je zas taky problem. btw miesat posilku a alkohol nie je prilis rozumne. vysledok bude akurat, ze sa ti dost znicia svaly a to je vsetko. to by malo vysledok este horsi ako keby si len chlastal bez posilky :) hmm ale to modelarstvo... no to zaujalo aj mna... keby som mal viac casu, asi by som sa na to aj dal. moze to byt prijemny oddych od okoliteho stresu
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

super ze sisa rozhodol skoncit , ked budes mat penu volu pojde to. len musis chciet inak k+ na povzbudenie a drzim palce :)
Gangy
Darca
Darca

Jedna fakticka pozvanka - skoncovat s drogami pomocou modelarstva? Uz ste sa niekedy venovali modelarstvu? Ja ano a treba mat pevne a citlive ruky. To a abstak nejdem do kopy ;) Trivialnost ale cele to na tom pada. To len tak mimochodom...
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

najdi si zensku, nejaku riadnu sekeru co ta ustrazi no a pokecaj si s fotrovcami a mozno pride vhod navsteva u odbornika na tieto veci...
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Jak rika peterkozel sezen si nejakou slecnu, divku, zenu .. ale nesmi to byt zas nejaka fetka :)
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Fuuuuh, ty si toho teda uz zazil. No dobre teda, podme pekne od zaciatku.
Chvalihodne je, ze si sa rozhodol so vsetkym prestat, menej chvalihodne je, ze az teraz. Riesil som uz problemy, ktore suviseli so zmenou zivotneho stylu - aj ked urcite nie az tak radikalne.

Prepokladam, ze si uz v stadiu, ked ta nic nedokaze uspokojit - a pocit stastia mas len vtedy, ked si s partiu niekde von a môzete sa zhulit. Mal by si si polozit otazku, ci takyto spôsob travenia casu, je skutocne tym co ta naplna a ci v tom nachadzas zmysel. Teraz si urcite odpovies - ale ved preto som sa z tym rozhodol skoncit, ibaze tu otazku si musis polozit hlavne vtedy, ked ta to bude lakat zasa vsetko hodit za hlavu a vratit sa do starych kolaji. Z vlastnej skusenosti viem, ze pri zmene ziv. stylu nepomoze ziadne trocharenie, Bud sa do toho pust naplno, alebo na vsetko zabudni a pokracuj v zivote, ktory si viedol do teraz - a uvidis ako to dopadne.

Aby si si presvedcil, ci sa ti to vsetko dari, odporocam niekedy vyjst si sam napriklad do lesa. Je dost mozne ze si budes pripadat ako idiot medzi stromami-na zaciatku. Ale postupne ako sa budes menit, naucis sa tesit z kazdeho stromu, ohladu atd....
Tak isto je dobry napad najst si nejaku vernu prijemnu priatelku, ktora ta podrzi, ked as nebudes mat o koho opriet.

V kazdom pripade ti prajem vela stastia a drzim palce. Ak by si mal niekedy zaujem, blizsie si o tom pokecat, napis mi SS.
Hellb0Y
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Vsetkym kdo sa snazili pomoct strasne moc dakujem... Skusam s tym koncovat no priznam sa od mojho osudoveho skoncenia ... som si dal asi 10 bong ... Co ma sameho mrzi :? , neviem cim to je , cely zivot som si hovoril ze na marihuanu nemozem byt zavisli... No ale asi to je inak... S tym pikom mam dalsie ponuky , ale tomu uspesne odolavam .
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

človeče,nebudem tu na teba nadávať teraz.proste si povedz "a dosť !".máš na to.každý ma na to.neodporúčam sa stretávať so starou fet partiou.dopraj si,nazvyme to týždeň očisty.nechoď nikam von,nehúľ!,zajdi si do lesa na bicykli kým je pekne,zahĺb sa do seba,rozmýšľaj,venuj sa rodine.chvíľu sa ti to bude zdať divné a budeš sa cítiť sám bez partie.toho sa neboj,určite si nájdeš novú (len nech nie je horšia ako táto),musíš s tým spraviť krátky proces.iná možnosť nie je.
a tiez si nájdi babu,ktorá ťa potiahne.len nech to nie je nejaká fetka z partie.
spravil si prvý krok,našiel si vôľu skončiť to,teraz už treba to len dobojovať.držím ti palce :smt048
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

presne ako to nado mnou. chod niekam na tyzden prec. a ziadne drogy si tam neber.
Napísať odpoveď