Problem s mestskou sietou

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
shanoy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s mestskou sietou

Príspevok od používateľa shanoy »

Caute..mam problem ale skor ako sa obratim na nasho admina by com chcel vedet ci neni problem nekde u mna...Takze u nas v meste je wifi siet...je tam pripojenych cca 100 ludi... V mojom vchode sme asi 3...ujco teda sused ma u seba AP a pod. a od neho mam aj kabel...nasa siet je pre lepsie fungovanie rozdelena na tri podsiete..ja som v tej druhej...Nasa siet poskytuje internet, ten ide v poriadku ale aj normlane lan zosietovanie...teda ze si mozem pozerat obsah toho co iny ludia zdielaju...Doteraz to tak fungovalo, ale mne to uz prestalo ist...Vsetkym to ide...teda mozu si prezerat aj nas hlavny server..no mne ked sa tam chcem kuknu pise ze: 192.168.2.1 Cesta v síti nebyla nalezena...Co stym?
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem s mestskou sietou

Príspevok od používateľa FoXo »

Problem moze byt kludne u teba a to napriklad ak si chytil cervika ktory ti poskodil sambu a tym padom sa ti neda dostat na server. Skusal si ostatne servre ak mate pripadne PC na tvojej lanke alebo ak vies o dakyc inych ci ti idu ? Ak idu tak potom kontaktuj admina mozno ta nechtiac zaradil do zoznamku ktorym sa blokuje samba
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Takyto lezerny pristup admina, ak ma server za pouzitia Samba/Wins, tka je to ubohe. Mal by preferovat FTP server.

Skus zistit IP adresu servera a skus ho pingnut, pripadne pingni ine IP adresy v danej podsieti.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Nj..opingoval som ich a bola odozva...ano pouziva sambu..ale ide tato siet dole vodou...tak diky za rady..cafte mozete locknut
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak ti pingnut ide, tak potom neviem kde by mohol byt problem. Ak nepocitam, ze bude chyba na strane servera, tak u teba by to mohol byt problem v LMHOSTS, mozno zablokovane vyhladavanie suborov alebo co. Tazko nieco takto vyriesit, uz len to, ze server pouziva taketo zdielanie je dost primitivne, takze admin siete by sa mohol nad tym zamysliet, nahodit tam FTP server je otazkou par minut.
Napísať odpoveď