Jazz

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Jazz

Príspevok od používateľa zuzuzu »

počúva ho tu niekto?
Ak áno môžete mi niečo poradiť?
Bo mne sa jazz veľmi páči ale nepoznám takmer žiadneho interpreta...:(
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

povedz a aky typ jazzu mas zaujem.. klasika? ci nove veci? alebo fusion? alebo saleniny typu frank zappa?

edit/ a bigbandy? alebo jazz kde prevlada gitara? alebo trubka? klavir?

napis a ja skusim poradit, z toho co pocuvam, mozno sa ti bude pacit
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Jasneee... V prvom rade odporucam meno Ray Charles (cokolvek, na co narazis- nejake veci som uz davnejsie hadzal aj na lamky). Dalej Diana Krall (taktiez- na ktorykolvek album narazis, petelica). Na tychto dvoch u mna nikto nema- osobneee ; )

Dalej mozem odporucit mena ako Miles Davis (Kind Of Blue, Birth of the Cool), Charles Mingus (The Black Saint And The Sinner Lad, Tijuana Moods), Lennie Tristano (Crosscurrents), Sonny Rollins (Freedom Suite), Duke Ellington (Liberian Suite), Herbie Nichols (The Third World), Ornette Coleman (Free Jazz)... z novsich veci: Guillermo Gregorio (Approximately, Background Music), Myra (Even the Sounds Shine), Steve Lacy (Remains), Jane Ira Bloom (Art & Aviation), Maria Schneider (Evanescence), Geri Allen (Maroons), Dave Douglas (Convergence)...

Posledna vec, ku ktorej som sa dostal je Various Artists- Jazz & '90s (vid priloha). Vacsinou pomerne zname veci z ´90s su tam spracovane uplne fantasticky. Ja som sa napr. k jazzu dostal cez HH, no ak zacinas s tymto zanrom, odporucal by som nieco lahsie (vid. variacie ala priloha, alebo vyssie spominana Diana Krall, urcite zvladnes aj stareho dobreho Raya Charles). Do toho!

PS: Dobra temicka ; )
Prílohy
cover01.jpg
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Kvalitná hudba :) Tak určite by si mal skúsiť tie veci čo písal Tomasito tie ktoré z toho poznám sú fakt dobré.. Podľa mňa dorbý jazz sa najľahšie počúva (hlavne keď s ním začínaš) keď má perfektný zvuk s dobre rozoznateľnými nástrojmi a v tomto smere by som ti odporučil interpretov ako napríklad The James Taylot Quartet, Kenny Garrett :wink:
dOg
VIP
VIP

Príspevok od používateľa dOg »

podobne ako Tomasito som sa dostal k jazzu cez rap kedze som bol unaveny z tych artistov podobnych rytmusovi atd.(dalej nebudem rozoberat lebo zas tu vznikne ina tema)

K veci Tomasito zabudol spomenut jedno meno za ktore si bude asi teraz bachat hlavu ze naho zabudol ano je to slavny Louis Armstong jeho charizmaticky hlas v spojeni s trubkou robi svoje.este ti mozem odporucit jedneho trubkara menom John Coltrane.Miles Davis hmm neviem on robi zvlastny jazz to by som ti zo zaciatku neodporucal postupom casu sa ale nato chytis.este mozem doporucit jazzovych spevakov napr. Nat King Cole,Frank Sinatra a pokial hladas neco zivsie od jazzu tak skus Soul a tam dominuje James Brown :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Je to jeden zo štýlov, ktorý počúvam najčastejšie. Dostal som sa k nemu asi pred dvoma rokmi úplnou náhodou z lamiek a od vtedy ma to drží. :wink:
Obľúbení interpreti: Bobby McFerrin, Clifford Brown and Max Roach, Frank Sinatra, Chet Baker, Chriss Connor, Lester Young, Bud Shank, Miles Davis, Nick Cave, Tom Waits, Ray Charles, Bill Withers, Bobbie Gentry, Buddy Rich, Marlena Shaw, Vysotskij...
je to kvalitná hudba! :wink:
asontragy
Medium Star
Medium Star

ray charles urcite tomasito k+, a pozri si aj film o nom urcite (vola sa ze ray), taktiez kind of blue od milesa davisa je masaker

ak chces pocut viac basgitary tak si zozen nieco od jaca pastoria (jaco pastorius)

zo stylu fusion (jazzrock), gitaristi - steve vai, joe satriani, frank zappa (ale to uz je salenina :) ), a zo slovakov urcite Deza Ursiniho

dalej by som odporucil skor taky blues ale je naozaj uzasny - django reinhardt, louis prima, a urcite louis armstrong (jazz) - toto je klasika

co sa tyka novych veci tak oskar rozsa alebo free faces zo slovenskej sceny....

tiez pozri stranku www.allmusic.com, mas tam vsetky zanre hudby najdes si jazz a tam kopu odvetvi jazzu a ich predstavitelov
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

veľa sa toho tu už spomenulo a ja by som pridal ešte dizzy gilepsie-ho.dosť kvalitný trúbkar
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Nesmiete zabudat ani na Matusa Jakabcica, co je imo fakt slovenska spicka, svetovej triedy
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

v spomenutych mi dost chyba meno herbie hancock, dalej odporucam: charlie parker, dizzy gillespie, maceo parker, bill evans, chet baker
asontragy
Medium Star
Medium Star

jj herbie hancock myslel som ze to uz bol napisane tiez aj dalsi basgitaristi steve clarke a stanley clarke
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

Norah Jones jednoznacne u mna poslednu dobu vyhrava...a to az tak ze som si kupil jej orig CD :)
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Qu!r!@5h »

A co takto Hiromi alebo Waking Vision? Hra tam najlepsi slovensky bicmen Martin Valihora. :wink:
asontragy
Medium Star
Medium Star

jj waking vision ppc... kua a budu vo svidniku hrat vo svidniku

Kód: Vybrať všetko

28.9. Holicstvo 21:30
Waking Vision and Dan Brantigan Quartet / USA
with John Shannon Solo / USA
pre vsetkych co by chceli vidiet... a ja nebudem lebo som v brne :cry:
gastovnik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gastovnik »

Ináč u nás v LM bol v piatok (21.9.) Martin Valihora aj s tou svojou americkou bandou, tak tam som strašne chcel ísť, ale nakoniec to nevyšlo. Síce som ho už videl aj s Ronnom Affifom (celkom nárez hudba, páni) ale jeden z problémov, prečo som na koncerte nebol, bola aj vstupenka (250,-) a minule, keď tu bol, stál iba 140 korún. Jazz začína byť v poslednom čase čoaz drahšia záležitosť :?
gastovnik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gastovnik »

A k veci......myslím, že ľudia, ktorí počúvajú Jazz, sú asi najinteligentnejší. Je to muzika profesionálov a pre profesionálov, takže môj vzťah je k Jazzu pozitivny. Fascinuje ma na tom tá premakanosť, nenapodobiteľná improvizácia a ksichty, čo pri hraní stvárajú muzikanti. Teraz som začal počúvať Hiromi. Podľa mňa je úplne pecková....kuknite si na youtube pesnicku Time Out.......trochu zachádza už aj do psycha, ale aspon robí ten jej Jazz o moc zaujímavejším. Keďže som klavirista, má u mňa druhé miesto po Keithovi Emersonovi. Dá sa o tom ešte veľa kecať a Jazz odporúčam všetkým nerozhodným......Počúvajte to ďalej, je to zdravé :twisted: a som na vás hrdý
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

gastovnik napísal:Ináč u nás v LM bol v piatok (21.9.) Martin Valihora aj s tou svojou americkou bandou, tak tam som strašne chcel ísť, ale nakoniec to nevyšlo. Síce som ho už videl aj s Ronnom Affifom (celkom nárez hudba, páni) ale jeden z problémov, prečo som na koncerte nebol, bola aj vstupenka (250,-) a minule, keď tu bol, stál iba 140 korún. Jazz začína byť v poslednom čase čoaz drahšia záležitosť :?
A nemáte v Mikuláši dáky klub, kde hrá live jazz? Na také chodievam veľmi rád, občas to nestojí za nič, ale inokedy sa nestačím čudovať! :shock: :)
Inak v BA odporúčam klub NEXT APACHE - je tam skvelá rodinná atmosféra a v pondelky tam býva live JAZZ / Blues. Na termíny sa treba opýtať personálu, no zvykne to tam byť narvané :?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

dnes to bolo aj na STV2 v metre hrali jak blazni ten americky gitarista bol z nich najslabsi amik sa nechytal:P
asontragy
Medium Star
Medium Star

a jak sa volala ta kapelka? dobra valali? oplati sa pozriet aj cez net? inac momentalne si davam na vecer Raya Charlesa. spominal ho tu niekto? urcite asi hej, ale tento clovek si zasluzil aj 20 prispevkov v rade :)
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzuzu »

ZAP napísal:a jak sa volala ta kapelka? dobra valali? oplati sa pozriet aj cez net? inac momentalne si davam na vecer Raya Charlesa. spominal ho tu niekto? urcite asi hej, ale tento clovek si zasluzil aj 20 prispevkov v rade :)
Hej hej spomínal ho už Tomasito :)
A inák díky za tipy :) A ten Ray charles je fakt super...
Napísať odpoveď