F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

PAIN
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

to krija: podla mna by bol......nech je to ako aky hajzel, kkt a neviem co este ako tu hovori napr. hojko talent podla mna mal.....nezabudnite totizto ze on bol majster aj v casoch ked jazdil este za Benetton.....k+ netreba :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Krija > odkedy platia pravidla pre kazdeho rovnako? :-D Neda sa objektivne povedat ci by majstrom bol, alebo nie, o tom by rozhodlo vedenie F1, prip. FIA
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

tuti napísal:ja si pamatam ked na indianapolise zasli vsetky monoposty s michelinami po zahrievacom kole do boxov a odmietli startovat :D ja viem trocha ina situacia ale reakcia taka ista a mozno este vacsia...a to co si ty nazval chrapuntvo by som ja nenazval...ako som uz povedal podla mna to bola strategia ako vtedy vyhravat a este jedna pripomienka ked sa rozhodovalo medzi Schumacherom a Hakkinenom o titule tak Hakkinenovi tiez v tych poslednych fazach sampionatu pomahal Coulthard
Proti TR v case, ked uz druhy pilot nema matematicku sancu na zisk titulu nic nemam- v takom pripade sa v casoch povolenej TR touto politikou ani teamy netajili. A USA 05 bolo naozaj o niecom uplne inom ako faux pas Ferrari v Rakusku 02, kde publikum burlivo vypiskalo konkretne Ferrari. Na druhej strane, fans z Indy chapem- zaplatili si za pretekanie, chceli vidiet pretekanie a nie dosledky vnutornej politiky F1 a FIA. Vtedy vsetky M teamy bojkotovali tuto VC kvoli bezpecnosti... Dokonca sa fans vtedy chceli sudit s F1, s Michelinom i s predstavitelmi okruhu Indianapolis, no ako prvostupnovy, aj odvolaci sud ich zalobu zamietol. Michelinu by som ale v tomto prip. nasledky nevycital- navrhoval FIA konkretne sposoby, ako sa danej situacii vyhnut. Hold,...

krija, jasne, JPM o.i. povedal aj toto- (sam by som to lepsie nepovedal)... : D

Inak, o akej tabulke najvacsich svinstiev v F1 pises? Jej obsah? Relevantnost? Kto je jej autorom? Tifosi, FIA, alebo... krija? : )

A McL bol vzdy konzervativnejsi team. Pokial ma niekto problem dodrziavat vnutornu disciplinu, jeho problem. Team je team a bud jeho pravidla respektujes alebo nie, takze ked uz mas potrebu navazat sa do McL, aspon nestrielaj slepou municiou... ; )

BTW. moja odpoved na tvoju otazku je v prilohe. K+ si nehaj ; )
Prílohy
MS-tattoo.jpg
MS-tattoo.jpg (36.42 KiB) 1174 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GothaR: Ked na to Micheline nema, tak sa nema hrnut do F1, tak to je skvely argument. Mozes mi povedat za posledne roky co sa pouzivali Micheline a Bridgestone, kto kolko titulov ziskal a na akych gumach jazdil??? Dakujem za osviezenie pamati. Pokial ide o Indianapolis, tak tam Micheline jasne priznal chybu a z dovodu bezpecnosti jazdcov sa rozhodol ako rozhodol, ziadali od FIA nejaku zmenu v sikane, to FIA to zmietla zo stola ako neviem co, tak sa rozhodli v zavode nestartovat. Ak si dobre pamatam, tak tam boli este dake timy s Bridgestone (Sauber a Minardi??? alebo kto???), podla vyhlasenia sefov timu, mal aj tim s Bri. zajst do boxov a za nimi by sli aj dalsi jazdci, takze na trati by ostalo len Ferrari. Ale kedze jazdi toho timu nezasli, tak na trati ostalo aj dalsi jazdci, takze tam bolo celkovo 6 ci 8 aut. Gratulujem Ferrari k tomu krasnemu vitazstvu, ktore tam dosiahli.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

t0m4s3 napísal:Krija > odkedy platia pravidla pre kazdeho rovnako? :-D Neda sa objektivne povedat ci by majstrom bol, alebo nie, o tom by rozhodlo vedenie F1, prip. FIA
tak to rovno mozes povedat ze za vsetko moze fia a o titule ze rozhoduje za gulatym stolom a kto im prinesie najvacie peniaze a preteky su vsetky dohodnute...trocha chore nemyslis...

inak indianapolis som spomenul len ze podobnu reakciu som videl...nic o tom ci to bola opravnena reakcia alebo nie (podla mna bola oi. mohli ist na viacej zastavok a existuju aj tvrdsie zmesy pneumatik a urobit jednu zastavku navyse kvoli kontrole pneumatik to by bolo asi pre niektore tymi moc lebo mi nemohli vyhrat....)

dalsia vec: myslite ze FIA haji farby ferrari/ keby to tak bolo tak by si urcite nasli dovod ako potrestat Coultharda ked bol Hakkinen v Spa 98 (mokre preteky) uz mimo a Schumacher suverejne na prvom mieste a prebiehal Coultharda o kolo..po dostatocnom dlhom brzdeni sa mu uhol a pribrzdil po vyjazde zo zakruty pricom Schumacher do neho vrazil a odtrhol pravy zaves..Coulthard nebol na bodoch tak o nic neprisiel,Schumacher prisiel o istych 10b a Hakkinen ostal na cele priebezneho poradia...myslim ze taky skuseny jazdec ako je Coulthard vie kam sa uhnut aby ho mohli bezpecne predbehnut a vie kam sa uhnut aby mohol sposobit nehodu ked drzal Schumachera uz druhe kolo za sebou a videl ze sa ho v kazdej zakrute snazi predbehnut...mne osobne to pripada ako keby v 300km/h na cielovej rovinke z autom za sebou dupol na brzdu a z odvovodnenym ze pustal rychlejsieho jazdca pred seba + vodna stena cez ktoru nie je vidiet...Chcel by som este povedat skuste sa na to pozret ze by to urobilo Ferari McLarenu a skoncilo by to tak ako to skoncilo...urcite by boli zas najvacsi hajzli, chrapuni a co ja viem co este
Coulthard/Schumacher accident
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

tuti: Ten manever hadam nejdes dat za chybu Coulthardovi, za to, ze spomalil, aby pustil pred seba Schumachera. Rovnaky nazor mali na to zrejme aj organizatori preteku a FIA, takze neviem co sa vzrusujes.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

tuti > ak toto bola chyba coultharda tak ty si jasny :-D Bola to taka ista "chyba" ako raikonnenova ;-)
Tomasito
VIP
VIP

Dado chcel mat uz zrejme pokoj, tak v nejakej slabej chvily zobral zodpovednost za Spa 98 na seba ; ) Tiez nechapem preco- bol vpredu, Scumak vzadu, telemetria preukazala, ze Dado nebrzdil, nadrbal do neho Scumak, pricom si neviem predstavit, ako to mohol v tom mieste a case nasmerovat na opacnu stranu krajnice- bolo by to ovela nebezpecnejsie (tam si mal Scumak spomenut, co vyvadzal Jacquesovi v Jereze 97, odkedy sa oddelili od zvysku pola- nastastie sa to napokon vypomstilo jemu).

tuti, ano, myslim si, ze Ferrari ma zo strany FIA istu politicku podporu, no moj nazor je oproti tymto- [1], [2] - irelevantny ; )
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

t0m4s3 napísal:tuti > ak toto bola chyba coultharda tak ty si jasny :-D Bola to taka ista "chyba" ako raikonnenova ;-)
Toto bola Raikkonenova chyba, sám vravel že si kontroloval Pedra v zrkadielkach a nečumel dopredu...

To tuti: V Spa to bola jasne chyba Schumachera, Coultard si držal svoju stopu, nevybočoval. Za to, že Schumak ho cez odstrekujúcu vodu nevidel nemohol. Je jedno či spomalil alebo nie. Tak či tak, Schumacher sa v boxoch zachoval ako KKT... :!:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito, telemetria je v tomto pripade nepodstatna. iba hojko sa vyjadril presne: spomalil! to, ze monopost spomali, neznamena, ze pilot brzdil.

Mateq, to, ze spomalil je viac nez podstatne.

2 all: ano. boli v spa nepriaznive podmienky, ale stacilo porovnat predchadzajuce davidove kola a rychlost akou prechadzal spominanou zakrutou v predoslych kolach.

zacali ste argumentovat videami, ale ako vidim, tak aj tu nastava situacia, ze kazdy to vidi po svojom a vybera si to, co sa mu hodi. aj ja mam jedno video. ako sa hovori, minulost vas jedneho dna dostihne. a dostihla aj davida. mlady fernando s nim pekne zacvicil. david sa ale nechal *j*bat za jasneho pocasia. este podotykam, aj alonso vyviazol bez akehokolvek postihu. takto to zvykne na trati dopadnut, ak sa jazdec, jazdiaci vpredu, uplne vymkne logickemu vedeniu monopostu a prestane sa bez zjavneho dovodu spravat a hlavne jazdit tak, ako tomu bolo v predoslych kolach!

Coulthard vs Dirty Alonso

2 tomasito tych desat skandalov, samozrejme este bez toho najvacsieho :wink: http://www.f1fanatic.co.uk/2007/07/12/t ... -scandals/

btw. k mojej anketovej otazke. tie nemasne neslane kanadske zartiky ste si mohli odpustit.
Schumacher got away with driving Damon Hill off the road in 1994, but if today’s systems had been in place then, Hill would have been awarded the championship.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

nieco na ukludnenie emocii v tejto teme....http://www.youtube.com/watch?v=Eu9T9B1Rg00
tuti
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:tuti: Ten manever hadam nejdes dat za chybu Coulthardovi, za to, ze spomalil, aby pustil pred seba Schumachera. Rovnaky nazor mali na to zrejme aj organizatori preteku a FIA, takze neviem co sa vzrusujes.
tym som chcel povedat ze nie ferrari rozhoduje ale FIA a nie ako ste tu omielali...a druha vec: takato situacia v podobe keby mali vymenene miesta Hakkinena a Schumacher a namiesto Coultharda bol Irvine tak som urcite presvedceny ze by ste mali iny nazor a vsetko by bolo o tom ze Irvinovi to bolo povedane aby odstrelil Hakkinena...a moj nazor na hentu havariu je taky ze svoj podiel viny mal na tom jak Schumacher tak Coulthard

to mateq: to ako sa zachoval si tiez pamatam a svojim sposobom sa mu nedivim ze mu praskli nervy ked prisiel o vitazstvo...ty ho nechcem obhajovat a nehovorim ze sa zachoval spravne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

PAIN napísal:nieco na ukludnenie emocii v tejto teme....http://www.youtube.com/watch?v=Eu9T9B1Rg00
NADHERA, skoro mi slzicka vybehla :) mam pocit, ze kedysi boli suboje tesnejsie, ved aj ked sa sekali Hakkinen so Schumacherom, tak sme trpli do posledneho kola a koncili v cieli tesne za sebou. Teraz sa uz nieco take v F1 casto nevidi...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Coulthard vs Dirty Alonso - Nepamatam si presne ako to bolo, tusim Coulthard tlacil na Alonsa a ten ho nepustil. Kazdopadne toto bola Coulthardova vina, spravil chybu pri predbiehani ked bol prilis rychly, koleso sa dostalo mimo trat a uz to bolo jasne. Nie je co riesit. Tuto velku cenu som dival vtedy live.

tuti: Ak ma na tej vine podiel ako Coulthard, tak aj Schumacher, tak na co to sem potom davas??? :? Na videu v boxoch je vidiet, ze Schumacher je nervak a ze za cenu vitazstva by dokazal aj "zabit".

Este ma napada taka prihoda, ked Irvine zacinal v F1, tak mal koliziu so Sennom. Ten po zavodode prisiel k nemu, dal mu dve facky ako novacikovsku dan a bolo.
Tomasito
VIP
VIP

krija, 1. no vidis, tak ako sa podla tvojich vlastnych slov "*j*bal" DC s Alonsom, podobne sa "*j*bal" aj Scumi s DCm v Spa 98 - aj ked na okolnosti tych situacii mam svoj nazor, pokus sa to brat rovnako, t.j. v duchu tvojho nazoru na situaciu DC vs Alonso.

2. ad "Ten of the best… F1 scandals": Nieco v podobnom duchu som ocakaval- relevantnost takmer nula- chalan si tie skandaly vycucal pri citani threadu "nejakeho" (blizsie nespecifikovaneho) fora. Zacneme aj my? Mal by som par zaujimavych tipov ; )

PAIN, Villeneuve vs Arnoux, Dijon 79, pekne videjko. Svojho casu som tieto pikanterie z historie zbieral, kedze dnes su taketo suboje pri elektronikou prespikovanych monopostoch a bezpecnostnej politike FIA uz len zboznym prianim kazdeho F1 fana...
tuti
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:tuti: Ak ma na tej vine podiel ako Coulthard, tak aj Schumacher, tak na co to sem potom davas??? :? Na videu v boxoch je vidiet, ze Schumacher je nervak a ze za cenu vitazstva by dokazal aj "zabit".
preco? preto ze verim tomu a ako som uz spominal tak v opacnom pripade by ste nadavali aka je to tymova rezia a umysel a ze ferrari su chrapuni...dalsia vec vraveli ste ze ferrari a FIA su jedna parta...keby je ferrari az tak moc s FIA za jedno verim tomu ze by s toho aj nieco bolo a nie len obycajna kolizia...tym vsetkym som chcel povedat ze ferrari nie je az taka svina ako si vsetci myslia a ked porusilo pravidla tak bolo potrestane a to co bolo vramci pravidel to vyuzivali napr. vtedy este nezakazanu TR.

Hojko hovoris ze Schumacher by dokazal za cenu vitazstva by dokazal aj "zabit" a hned na to povies ze Senna dal v boxoch facku Irvinovi..tym chces povedat ze aj Senna by za cenu vitazstva by dokazal aj "zabit" ? a dalsia vec k Schumacherovi kolkokrat sa uz stalo ze jazdci po kolizii do seba kricali ze kto je na vine (lenze to by museli obidvaja asi skoncit v tej zakrute a nie dojst az do boxov aby sa ti to ratalo)? co ak si to tam isliel iba vysvetlit ze ho brzdil a ze sa mu nechel 2kola uhnut? to sa nedozvieme
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

tuti: Najdi si na nete incident Sennu a Irvina a potom sa mozeme dalej bavit. Mne nezaujima kolko krat jazdi po sebe v boxoch kricali, pozri sa na vystupenie Schumachera a ako nabehol do boxov, bolo to podla teba normalne???
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ako citam tvoje posty, tak tvoj nazor zacina pri FIA a pri FIA aj konci. vo vsetkom hladas relevantnost. a relevantni su len ti z FIA. ty si myslis, ze samotna FIA by vytvorila podobny rebricek? :roll:

a k tym subojom. pozeraj sa na to ako chces. pardon, ved to aj robis. ak bol alonso dirty, tak isto bol dirty aj david. a v oboch pripadoch sa o ferovom jazdeni v podani prvych jazdcov hovorit neda!!!
Tomasito
VIP
VIP

krija, nerozumiem ti...
Tomasito napísal:krija, 1. no vidis, tak ako sa podla tvojich vlastnych slov "*j*bal" DC s Alonsom, podobne sa "*j*bal" aj Scumi s DCm v Spa 98 - aj ked na okolnosti tych situacii mam svoj nazor, pokus sa to brat rovnako, t.j. v duchu tvojho nazoru na situaciu DC vs Alonso.

2. ad "Ten of the best… F1 scandals": Nieco v podobnom duchu som ocakaval- relevantnost takmer nula- chalan si tie skandaly vycucal pri citani threadu "nejakeho" (blizsie nespecifikovaneho) fora. Zacneme aj my? Mal by som par tipov ; )
... kde spominam FIA?

Pokial ide o "suboje", ja som sa nevyjadril, ze Alonso bol "dirty", i ked standardne to nebolo (za to sa vsak este v F1 netresta). V duchu tvojich vlastnych slov mam v tejto veci jasno- tak ako v situacii DC vs Scumi sa "nechal *j*ebat" Scumi, tak v situacii Alonso vs DC sa "nechal *j*ebat" DC (necitujem ta nahodou- tieto slova si v predposlednom poste pouzil vo vztahu k DCmu ).
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ale no tak :) . zacal som takto: "ako citam tvoje posty...
tym som nechcel povedat, ze v kazdom, ale najdu sa, kde sa odvolavas na stanovisko FIA, a ze oni su jedini kompetentni, relevantni v danej veci rozhodnut.
tym som chcel naznacit, ze podla mna nie si ochotny prijat irelevantne stanovisko niekoho, z nas tu na fore, za kym nestoji stanovisko od FIA. samozrejme, co sa tyka top10 skandalov F1, sa daju najst aj z inych zdrojov a s inym obsahom, ako som uviedol ja. ale nikdy takyto rebricek nezostavila FIA. spochybnovanie ti ide dokonale :wink:

a k subojom. tak ako ty v tom mas jasno. tak isto v tom mam jasno aj ja. tak ako nebol ferovy alonso, nebol ani david. naznacil to tu aj tuti, ked upozornoval na fakt, ze david ho uz druhe kolo brzdil. to co spravil, nielenze nebolo ferove, ale bolo to aj zivotu nebezpecne. ohrozil schumiho zivot (ten je vam ukradnuty), ale aj svoj. mal stastie, ze schumi to v poslednej chvili strhol dolava, kludne mu mohol s ferrari prejst aj po prilbe.

btw: tomasito, v alonsovom pripade... za jasneho pocasia... tam nie je pre nic za nic.
PS: o tom, ze aj schumi jazdil zivot ohrozujuco viem. tak nemusite postovat protiargumenty :wink: .
Napísať odpoveď