Ako vlastne funguje u T-mobile dynamicka IP?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Zivax
Novice
Novice

Ako vlastne funguje u T-mobile dynamicka IP?

Príspevok od používateľa Zivax »

1.)Ak mate niekto skusenosti s dynamickou IP od T-mobilu zislo by sa mi zistit ako casto tieto IPcky menia. Mne sa ta moja DYNAMICKA totiz ani moc dynamickou byt nezda... Pre zmenu IP nefunguje ani vypnutie/zapnutie modemu (cca 10min) ani prikazy cez cmd... Popripade by som rad vedel ako dlho to mam teda mat vypnute.

2.)Ak to tymto sposobom nepojde, ako vyuzivat proxy? Na nete este nie som moc zbehnuty tak ssssry ked sa pytam na blbiny

Jedna sa mi (ako u hromady ludi) hlavne o tahanie z Rapidu

PS: Planujem si zaplatit Premium len musim cakat do vyplaty :-D
(2mesiace :-()
Zivax
Novice
Novice

No stravil som na roznych forach 3dni tym ze som hladal niekoho kto ma rovnaky problem ale akosi nikto nic. Tak rozmyslam ci to nie je tak len u mna...
supermario
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

no ja mám internet od t-mobilu a stačí ak iba reštartujem router a mám inú IP. neviem ale či si náhodou nemýliš IP svojho počítača s IP, ktorú ti prideľuje verejný server. mne osobne pridelí môj router stále tú istú IP ale voči vonkajšku sa mi mení stále. ešte sa mi nestalo aby som mal dvakrát tú istú IP po reštartovaní routra.
Zivax
Novice
Novice

Keby to tak bolo... ale to by asi rapidu moc nevadilo ze? Nie, ja myslim normalnu verejnu IP. Tu, ktoru ti vypise aj tu na hojkovi alebo vo firefoxe...
IP pocitaca by predsa mala byt pevna. Ta moja sa meni ale len tak raz za den alebo ked mam PC vypnuty dlhsie ako 8hodin. TZN ze by som tam mal ist s nimi asi porobit poriadky co? :-D
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

tak to patríš medzi šťastlivcov, ktorí majú "pevnú IP". ostatní za ňu musia platiť... :D :D :D

//Edit: práve som reštartoval router a pridelilo mi tú istú IP. vieš, že je to prvýkrát (nekontroloval som to stále ale keď som si ju kontroloval, tak bola vždy iná). tak to ti ostáva už len kúpiť rs účet :lol:
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Zivax dvaja kamosi maju to iste jeden si kupil ACC za 250sk :roll:
a druhy taha cez torenty ( zatial len tie bez reg. ) vsak ale staci... mu ( asi )
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Dynamické IP neznamená to, že sa bude meniť. Znamená to iba to, že sa meniť môže. ;)
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Dynamické IP neznamená to, že sa bude meniť. Znamená to iba to, že sa meniť môže. ;)
to je jasné, ale ide o to, že napr. môj známy, ktorý zdieľal internet s ďalším susedom a platil za internet nie až tak veľa sa rozhodol, že si dá vlastný net s vlastným routrom aby ho mohol reštartovať 300 krát za deň. bohužiaľ neviem ako sa tvári teraz, keď to, kvôli čomu si to aktivoval, mu určite nufunguje na 100%...

keby si bol zaplatil za ACC, určite by ho to vyšlo menej, než náklady na internet a router... smola... :?
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Nie, ja myslim normalnu verejnu IP. Tu, ktoru ti vypise aj tu na hojkovi alebo vo firefoxe...
Takže na toto som aj ja zvedaví. Ako si môžem meniť IP? Presne tú ktorú vidia admini na fórach alebo keď si dám nejakú stránku tipu whatismyip.com mám dátovú kartu ktorá sa vsunie do Notebooku a čo stým? Mám ju vitahnúť a vsunúť naspäť? Napríklad mám na jednom fóre BAN tak aká zmena IP musí byť aby som sa tam mohol prihlásiť? Či registrovať?
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

MayDaySK napísal:
Takže na toto som aj ja zvedaví. Ako si môžem meniť IP? Presne tú ktorú vidia admini na fórach alebo keď si dám nejakú stránku tipu whatismyip.com mám dátovú kartu ktorá sa vsunie do Notebooku a čo stým? Mám ju vitahnúť a vsunúť naspäť? Napríklad mám na jednom fóre BAN tak aká zmena IP musí byť aby som sa tam mohol prihlásiť? Či registrovať?[/quote]no ono sa to v podstate nedá. nenapísal si aký máš net. ide o to, že napr. v t-come mám dynamickú IP, takže nemám zaručenú rovankú IP pri každom zapnutí routra. avšak pri dlhom vypnutí routra DHCP server možno pridelí tvoju starú IP inému PC, ktorý sa v tom čase zapojil alebo reštartoval a ty po zapnutí svojho routra máš zrazu inú. avšak pri reštartovaní to veľmi nefunguje, musíš sa odpojiť na dlhší čas. bohužiaľ, neviem ako je to s inými providermi, napr. chello, wifi atď... vytiahnutie dátovej karty na to nemá vplyv, odpojenie od internetu áno. musíš mať však dynamickú IP. za statickú sa platí, takže asi ju máš...
Napísať odpoveď