Oprava Win XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
picuge
Expert
Expert

Oprava Win XP

Príspevok od používateľa picuge »

Takze pekne od zaciatku...dnes som instaloval BT(bluetooth) adapter do PC, na konci pytalo restart, po restarte win. nenabehol, vo faze nabiehania plochy sa objavi myska vyzera ze daco robi a asi po 5s restartuje PC. A takto dookola.... skusal som uz chdsk, aj opravu xp z cd, nic sa nemzenilo...teraz mam nahodeny druhe XP na dalsom disku, ale aj napriek tomu by som potreboval nejako opravit ten stary win, nie z dovodu zalohy dat, ale mam tam uz proste nainstalovanych vela programov, na kt. preinstalaciu by som minul az moc casu, vela zapamatanych hesiel,...odznovu tweakovat cele XP ....btw virus, spyware ani nic podobne tam neni, alebo aspon NOD, ad-aware mi nic nenasli. Restore point neni vytvoreny. A je to XP SP2. ...a este jedna vec, je mozne, ze to ze ten win padol nebolo sposobene prave tym BT, lebo sa tam toho instalovalo pred restartom trochu viac...

este par dalsich otazok:
1. ked by som manualne zmazal iba zlozku windows a nahodil tam win odznovu, ostanu subory ktore su v zlozke documents and setting?
2. V System Volume Information som nasiel nejake starsie zalohy (myslim, ze registrov), je mozne ich nejako odtial obnovit bez toho aby som otvoril ten stary win?(upozornujem na to ze ani nudzovy rezim nejde spustit)
3. Daju sa nejako ziskat prava na manipulaciu so subormi ktore su ulozene v zlozke "C:\Documents and Settings\....\ ?...na MS stranke som sa dozvedel variantu cez program cacls, ale tym funguje len pre niektore subory a dalsia varianta ako prepisat na seba prava cez zalozku vo vlastnostiach suboru akosi neprichadza do uvahy lebo tam taku zalozku nemam....

tak vdaka za odpovede
drdi21
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

tym bt adapterom to iste nebude.tu ti pomoze len full format disku a novy win.
odpovede na otazky:
1.zlozku windowsu nikdy komplet neodstranis.a priecinok d&s prekopirujes ale nie cely.prekopiruj to co ti treba.

rada ktoru som tu uz daval:dolezite programy si treba napalit na dvd aj so serialmy a crackmy.ved 2 dvd ta nezabiju.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

ok, moj postup by bol nasledovny:

1.sposob, vyskusat sa dostat do nudzoveho rezimu (F8 pred bootom OS) a odstranit bluetooth cez pridat/odstranit hardware, pripadne software, neviem ci to mas cez nejaku aplikaciu zalezi na type... alebo skusit obnovu - start/prislusenstvo/systemove nastroje/obnova systemu a loadnut bod pred instalovanim zariadenia

2.sposob, ten by som pouzil ak by zlyhal ten prvy - nahodit sa do rezimu msdos (F8 pred bootom OS, pak vybrat moznost s msdos), a rucne pomocou cd - dir najst subory (drivre) bluetoothu a zmazat ich
picuge
Expert
Expert

no pekne dakujem za rady...nezistil som ci to bolo tym BT abo nie...uz si myslim, ze skor nie, aj ked nezistil som pricinu...

to drdi21: tam nejde o to napalit si tie programy ale o to vsetky ich tam odznovu nahadzovat...mam tu tych programov "trochu" vac a instalacia a nasledovnue nastavenie nietorych trva vecnost....

to mystique:do nudzoveho sa mi dostat nepodarilo...a nakoniec nasledne obnovy systemu, obnovy registrov,..mi uz aj tak ten win uplne rozhasili takze som radsej zvolil novy win...
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Ohladom dát ked ja niečo chcem získať tak používam Norton commander. A data neukladam do win zložiek ale na inu particiu ktora zostane nezmenena po formate winu. A potom sa vyhneš zbytočnym problemom.
picuge
Expert
Expert

data boli mimo...len par programov co bolo v tom wine...ale to uz je jedno...som proste nebo lripraveny na to ze padne, lebo akosi uz fachal nejaky ten cas abosloutne bez problemov, vsetko vyladene, vsetko chranene...no co stane sa...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ked tam máš veľmi veľa programov/ nastavení čo nechceš stratiť, tak občas (hlavne pred väčšími zmenami, ako je nový hw) si sprav zálohu z oddielu C: Keď sa také niečo stane tak to obnovíš z boot-cd. Dobrý je Acronis true image.

Zálohovanie (aj operačného systému) je užitočná vec.
picuge
Expert
Expert

nooo....to by sa mozno zislo....len ako vravim, vtedy som moc s tym neratal...teraz si uz dam na to pozor....to ze spadol vobec nemuselo byt tym BT bo ten PC bezal bez restartu asi dva tyzdne vtedy, tak som medzitym toho poinstaloval viac, len si uz presne nepamatam co vsetko,...
btw teraz mam este jeden maly problemik...akosi mi nejde nainstalovat Nero ...ked spustim instalaciu, tak ako si nero rozbaluje instalaciu do Tempu, tak zrazu vyhodi chybu ze tam nejaky subor nemoze nakopirovat a skonci...chyba v instalacke to neni, uz som ich skusal viac...prava admina mam...miesta nadisku je dost,...nevie niekto s tymto poradit?
Napísať odpoveď