Pomoc s výberom OS

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
zvukarmiso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Pomoc s výberom OS

Príspevok od používateľa zvukarmiso »

Zdravim Vás
Mám nasledovný problem
chcem kupiť tento pc HP Pavilion DV5000
ma tieto parametre:
AMD Turion64 ML-34 ( 1.8 GHz ), AMD 64bit procesor
1024 MB RAM / 60 GB Harddisk / DVDRW± DL Super Multi drive
15.4" Wide XGA ( 1280x800 ) / ATI Radeon XPRESS 256MB
WiFi / Faxmodem 56k / LAN 10/100 / FW / USB 2.0 3x / CR 6in1
Ext. VGA / S-Video out / Express Card Slot / Replikator port
Jedine co ma zaujima je to či tam rozbeham linux debian. ?
Hlavne chcem vedieť ohladom toho ci tam pojde dobre graficka nakoľko viem ze linuxi maju problem s Ati kartami ?

K tomuto nootbuku sa bude pripajat data projektor a bude sluzit na verjne ucely. Prezentacie internet a pod veci. Nakolko sa mi nejak do rozpočtu nepodarilo vsunuť uz leg. win. A zase vyhadzovat zbytocne peniaze nema zmysel ?

Podla vás mam vybrat iny pc alebo mi to pojde ako by som chcel ?
Dakujem za vaše odpovede
ivoralik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ivoralik »

hm no debian,,neviem ci by som ho tam daval,ked uz chces tak linux tak vyber nieco jednoduchsie, suse,ubuntu,,kopete,,, pre koho chces ten pocitac?ak sa vyznas tak debian ti mozem len odporucit,,sice ti bude trvat troska dlhsie kym sa v tom naucis robit ale stoji to za tu :wink:
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Len tak nahodou k tomu uz nieje windows ?
napr. http://www.predajpc.com/notebook/produc ... V5000.html je k tomu Xp he. co by mohlo byt na specialnej particii ako je to u novych pavillionoch s Vistou.
Skus to prechecknut lebo som este nevidel pavillion bez OS iba lacnejsie znacky ako Acer.
zvukarmiso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ten co som uviedol mali v jednom obchode za 21.990 s DPH tak sa cudujem ako je mozne ze niektore firmy ponukaju s vacsim prislusenstvom a za lacnejsie. Aj tak si ho nekupim ale ja by som chcel na svojom nootbu rad chcel mat linux. Mam na to viacej dovodov. Preto som sa pytal ci je to mozne na tomto rozbehat. Ale dakujem za info musim lepsie hladat pokial si vyberem ten spravny notebook
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

no ja nechci delat machra ale plno známych má nainštalovaný Ubuntu na svojom nb. ja ho mám nainštalovaný na desktope. je user friendly a podľa mňa (keďže som si prečítal pár názorov) je aj vhodnejší pre menej skúseného :shock: v lin. je to samozrejme na tebe ale ja by som sa rozhodol pre nejaký Ubuntu, suse možno mandriva...
zvukarmiso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja sa vyznam v linuxoch, síce nie som v tom perfektny ale nejake veci poriesiť viem. Ja osobne by som chcel nahodiť debiana, mam ho vyskusaneho na destope. Jedne coho sa bojim je tej ati karty pretože vela linuxov ma s atickami problém mam to aj osobne overene. Preto som sa tu spýtal ze ci je dobre na tento typ notbuka hodiť linux a ci nebudem mat problémy s grafickou popr. s inými zariadeniami. o toto sa mi hlavne jedná.
Dakujem.
Napísať odpoveď