zly signal na sieti
zly signal na sieti
nevedel som vymysliet lepsi nazov pre temu ... vsak hned uvidite preco ...
jeden kamos ma poprosil aby som mu vo firme zosietoval 2 kompy + aby som mu spravil do jeho kanclu 2 LAN zasuvky.
preve dva kompy su v jednej klancelarii oproti sebe cca 2m od seba ... to nebol problem spravil som patch kabel supol ich do switchu(genius 8port) a vsetko islo fajn. druha kancelaria kam som mal priviest kabel a namontovat LAN zasuvky je cca 5m vzdialena ale kable su vedene v zlaboch v stene a tak dlzka kabla(cat 5e) bola 20 a 25 metrov. kable som natahal do kanclu dal som koncovky supol to do switchu ... a ejha nic ziadna reakcia(okrem toho ze win zistil ze je zasunuty kabel) ... tak som spravil nove koncovky ... ale zas nic(neprechadzali pakety) ... premeral som kable ... na jednej strane som spojil pary a na druhej meral ci su priepustne alebo ci niesu skratove ... vsetko bolo fajn ... tak som mal podozrenie ze je tam asi nejake rusenie tak som dal tienene koncovky ... s tymito som obcas dostal ping ... z cca 10-15 paketov 1odozva ... skusil som vymenit switch ... dal som tam linksys CISCO switch ale nepomohlo ... dal som tam AP ovislink s 2portami ale tiez nepomohlo ... potom tam boli borci z jednej pocitacovej firmy ale ani oni to nevedeli spravit a dokonca natahali nove kable ...
kde moze byt problem ???
ps: som spravil z kabla raz aj cross ale ani s nim to nechytalo
jeden kamos ma poprosil aby som mu vo firme zosietoval 2 kompy + aby som mu spravil do jeho kanclu 2 LAN zasuvky.
preve dva kompy su v jednej klancelarii oproti sebe cca 2m od seba ... to nebol problem spravil som patch kabel supol ich do switchu(genius 8port) a vsetko islo fajn. druha kancelaria kam som mal priviest kabel a namontovat LAN zasuvky je cca 5m vzdialena ale kable su vedene v zlaboch v stene a tak dlzka kabla(cat 5e) bola 20 a 25 metrov. kable som natahal do kanclu dal som koncovky supol to do switchu ... a ejha nic ziadna reakcia(okrem toho ze win zistil ze je zasunuty kabel) ... tak som spravil nove koncovky ... ale zas nic(neprechadzali pakety) ... premeral som kable ... na jednej strane som spojil pary a na druhej meral ci su priepustne alebo ci niesu skratove ... vsetko bolo fajn ... tak som mal podozrenie ze je tam asi nejake rusenie tak som dal tienene koncovky ... s tymito som obcas dostal ping ... z cca 10-15 paketov 1odozva ... skusil som vymenit switch ... dal som tam linksys CISCO switch ale nepomohlo ... dal som tam AP ovislink s 2portami ale tiez nepomohlo ... potom tam boli borci z jednej pocitacovej firmy ale ani oni to nevedeli spravit a dokonca natahali nove kable ...
kde moze byt problem ???
ps: som spravil z kabla raz aj cross ale ani s nim to nechytalo
sietovka je v poriadku ... problem je ten ze kable(20m) ktore vedu zo swichu do tej druhej kancelarie nieco asi rusi ... ale pri kabli 5e kategorie by tento problem nemal byt ... hocico co pripojim na tie kable od noteboku cez komp az po AP dostane signal ze je tam nieco zapichnute a ide v nom stava ... ale pakety nechodia ... abo len obcas jeden dva (ping) ... hocico je na hociktorom konci kabla pripojene rezignuje fungovat po tom kabli ...hojko napísal:To by mohol byt problem sietovej karty na PC. Ak to nejde po vymene kabla, switcha..., tak iny problem ako sietovku nevidim.
... skoda ze som nemal moznost odskusat ten kabel mimo tych zlabov ked ho ta pocitacova firma nahradila ... hmmm
ps: podotikam ... nerobim prvy krat siet ... uz som robil strukturku o velkosti par kilometrov kabla ... a niektore kable mali aj 150m a islo to v pohode
este v navode k tomu cisco switchu co som tiez skusal bolo ze s kablom kategorie 5e by to malo slapat garantovane bez straty na 200m ... porty na switchoch, AP aj notebooku su dobre ...hojko napísal:Co moze sposobovat rusenie toho kabla, napriklad vysoke napatie??? Predpokladam, ze 44KV asi v budove nemate
Neskusal si kabel kategorie 7e??? Nemoze byt chyba v porte kam pripajas kabel do switcha, skusal si to zmenit???
ps: prv som skusal genius switch potom linksys cisco switch ... obidva 8portove ... a este AP ovislink s 2 portami a nic ... skusal som tu siet aj kompami co tam boli aj s mojim notebookom a nist ... (switche aj AP maju tu ficurku co rozozna patch aj cross kabel) ... skusal som zapojenie obidvomi sposobmi a predsa nist ... iba mala reakcia s tienenymi koncovkami(obcas ping)
ps: ale ani ta pocitacova firma to nevyriesila ... este na tom aj prerobili lebo tam sli natiahli kable dali koncovky srali sa tam s tym dva dni a nerozbehali to ... cize nedostali ani zaplatene
-
midnight_man
Guru
ja mam odkusane ze kabel slape za 120 M s cca 5-10 ms odozvou ...jedna strana PC a druha microtik....kolko to mas m? pochybujem ze viac ako 110 ja to vidim len na silne rusenie niekde v stene...nedozvedel som sa..alebo teda neviem mat UTP alebo STP kabel? tie kategorie mi nic nevravia.... a tie lan zasuvky? ak ich mas v stene tie zasuvocky videl som aj take prevedenie ktore bolo uplne nanic..skus troska napisat ako to mas poriesene ale ja to zatial vidim na dake rusenie..i ked ma nenapada ze ake... 
sak si skus potiahnut kabel nie po stene ale normalne po zemi...ci to pojde
ci to nahohou nieje zakliate 
sak si skus potiahnut kabel nie po stene ale normalne po zemi...ci to pojde
20m a 25m vedla seba v zlabe ... nad tym v zlabe ide tlf a nad tym elektrika ... je to FTP kabel s tieniacim drotom ... cize 4 pary okolo toho folia a okolo toho alufolia s tieniacim drotom a okolo toho buzirka ... zasuvky teraz niesu dolezite ...
... no teraz tam uz s tym nebudem saskova a plitvat zbytocne s kablom ...
-
midnight_man
Guru
tak toto som este nevidel..skus vyhodit tie krabicky na koncoch a stiknut tam kable normalne..co to poviepom napísal:20m a 25m vedla seba v zlabe ... nad tym v zlabe ide tlf a nad tym elektrika ... je to FTP kabel s tieniacim drotom ... cize 4 pary okolo toho folia a okolo toho alufolia s tieniacim drotom a okolo toho buzirka ... zasuvky teraz niesu dolezite ...
vsak preto som pisal ze zasuvky teraz niesu podstatne lebo ako som pisal v prvom prispevku tak som obcas dostal 1-2 pakety z 20 iba na tienenych koncovkach ... ale s obycajnymi ani paketmidnight_man napísal:tak toto som este nevidel..skus vyhodit tie krabicky na koncoch a stiknut tam kable normalne..co to povie
... zasuvky som len vybalil ale k slovu sa nedostali ...
co moze rusit signal v kabli ??? nieje nejaky soft co by vedel na nejakej HW urovni komunikova so sietovkou a mohol by som viac analyzovat problem ???
-
midnight_man
Guru
-
nitrox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Taký istý problém som mal tiež z cca 25 m káblom, no nakoniec som mal iba zle použité jednotlivé vodiče, nepoužil som dva páry, ale jednoducho som to pichol presne rovno, ako na jednej, tak aj na druhej strane. No potom som to strihol a spravil tak ako to má byť. Ale ešte jeden problém som taký videl, ale tam šlo len asi o 5 m kábel od switchu a nešiel. Myslím, že to ani do teraz nevymysleli čo z tým, aby to fungovalo.
Moze to byt ako sa tu uz spominalo napatim ktore ide ponad alebo ja som sa stretol aj s tym ze som musel skratit kabel a nahodou osm sa trafil do dobrej dlzky a spojenie fungovalo aj napriek tomu ze ked som tam dal ine zariadenie ako si spravil ty tak to islo ale ked dva PC tak nie. Niekedy su dost velke srandy. Jeden pripad sme mali taky ze kabel siel na strechu do MW a signal nic akonahle sme dali kabel dole a skusili v izbe tak isiel
Museli sme tam specialne natiahnut dva kable a a z vtedy to islo
Sranda co 
No moze to rusit VN,ako bolo spomenute.Ale aj vedenie v ktorom dochadza k zmenam frekvencie striedaveho prudu.Teda nejake vedenie od nejakeho frekvencneho menica.Co je tiez malopravdepodobne,ze tam prechadza...Beznych 400V,to nemoze takto rusit..Najistejsie je ako niekto pisal-natiahnut kabel len tak a uvidis hned kde je chyba-PC,alebo kabel 
pc bude v poriadku bo moj notebook pouzivam furt v sieti a na druhom konci boli aj 3 ine zariadenia ... ale hej, najlepsie by bolo skusit to mimo zlabu ... ale myslim si ze kabel bol tiez OK bo som na nom meral ci nieje preruseny abo skratovy a ziadne anomalie (a obcas som dostal aj ping) ... a aj ta PC firma natiahla novy kabel a ani jej nesiel ... hmm ... kombinacia 220V a telefonny kabel nemoze rusit ???dudo02 napísal:No moze to rusit VN,ako bolo spomenute.Ale aj vedenie v ktorom dochadza k zmenam frekvencie striedaveho prudu.Teda nejake vedenie od nejakeho frekvencneho menica.Co je tiez malopravdepodobne,ze tam prechadza...Beznych 400V,to nemoze takto rusit..Najistejsie je ako niekto pisal-natiahnut kabel len tak a uvidis hned kde je chyba-PC,alebo kabel
Podla mna je problem ako pise Nitrox.
Mas tie parove zily napojene tak ako maju byt? NIe hala bala? Lebo ked niesu zapojene parove dvojice tak vznika crosstalk. A to moze byt problem.
crosstalk
prenos signálu medzi blízkymi káblami;
pri zmene napätia v kábli sa generuje elm. energia – vyžaruje sa ako rádiový signál z vysielača;
vedľajšie káble – ako antény – zachytia prenášanú energiu – rušia prenos signálu;
alien crosstalk – ovplyvnený signál iného kábla;
meranie – aplikovanie testovacieho signálu na každý pár – meranie amplitúdy nechcenej straty;
4 testy.
Mas tie parove zily napojene tak ako maju byt? NIe hala bala? Lebo ked niesu zapojene parove dvojice tak vznika crosstalk. A to moze byt problem.
crosstalk
pri zmene napätia v kábli sa generuje elm. energia – vyžaruje sa ako rádiový signál z vysielača;
vedľajšie káble – ako antény – zachytia prenášanú energiu – rušia prenos signálu;
meranie – aplikovanie testovacieho signálu na každý pár – meranie amplitúdy nechcenej straty;
4 testy.
nieje to moj prvy kabel co som robil ... a zapajal som to(cross) podla tej istej schemi co je na HWBook ... hmm ...Invader napísal:Podla mna je problem ako pise Nitrox.
crosstalk
4 testy.
dlzka kabla abo zapojenie ovplivnuje ten crosstalk ?
Kabel bude asi v poriadku.Vyzera to tak,ze je to prostredim v ktorom sa nachadza-preto by bolo najlepsie natiahnut inou trasou,od povodnej cim dalejpom napísal:pc bude v poriadku bo moj notebook pouzivam furt v sieti a na druhom konci boli aj 3 ine zariadenia ... ale hej, najlepsie by bolo skusit to mimo zlabu ... ale myslim si ze kabel bol tiez OK bo som na nom meral ci nieje preruseny abo skratovy a ziadne anomalie (a obcas som dostal aj ping) ... a aj ta PC firma natiahla novy kabel a ani jej nesiel ... hmm ... kombinacia 220V a telefonny kabel nemoze rusit ???