Skype download rychlejsi ako internetove pripojenie???
Skype download rychlejsi ako internetove pripojenie???
Uz dlhsie sa pripajam na wifi internet, ktory ma maximalnu rychlost stahovania okolo 105 kB/s ( to je aj sucet vsetkych prave pripojenych dokopy ak sme tam viacery).
Ked som posielal 20MB subor cez skype kamaratovi, ktory tam bol so mnou tak ho odomna stahoval rychlostou 640 kB/s.
Ako je to je mozne? Obchadza skype nejakym sposobom limit nastaveny pre pouzivatelov? Da sa tento poznatok nejako vyuzit?
Ked som posielal 20MB subor cez skype kamaratovi, ktory tam bol so mnou tak ho odomna stahoval rychlostou 640 kB/s.
Ako je to je mozne? Obchadza skype nejakym sposobom limit nastaveny pre pouzivatelov? Da sa tento poznatok nejako vyuzit?
Nuz ja som este nevidel pripojenie, ktore ma 6x vyssi upload ako downloadNuSuey napísal:nic v zlom ale ste lamy?islo LEN o to ze TY si jemu UPLOADOVAVAL .. zrejme mas teda VYSOKY bandwith na UPLOAD .. a on ma zrejme rychlejsie internetove pripojenie ako ty ..
ved je to JASNE AKO FACKA
-
NuSuey
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ved aj mne pripadalo cudne ze upload taky vysoky ale hlavny zadrhel bol v tom predsa ze UPLOAD je ine nez DOWNLOADGothaR napísal:Nuz ja som este nevidel pripojenie, ktore ma 6x vyssi upload ako downloadNajpravdepodobnejsia je Hojkova verzia, ze su v jednej LAN.
jasne ze cudne .. ked napr ja mam u rodicovcov 110kB download, 20kB upload .. cize viem zase o co ide ale - pokial vravel ze na rovnakej sieti niesu tak musi mat nejaky carovny internet
a tiez moze byt aj to - ze jeden druhemu posielal.. potom v PC druheho cakalo kym klepne ze PRIJAT .. a kde ulozit -> ale zatial sa mu ukladalo to do pocitaca (nieco ako pri opere) .. ale viem ze u skype to tak nieje
-
t0m4s3
Admin
Ze neobide? Pozri sa do prilohy. Moj net je 4mbit, cize 512kB/s. A preco mam vyssiu rychlost? Pretoze vnutorna siet providera je 10mbit a nahodou sa medzi seedermi nachadza jeden clovek, ktory je so mnou v tejto vnutornej sieti
Skype funguje takisto na technologii p2p ako torrent, takze toto je jedine rozumne vysvetlenie.
- Prílohy
-
- SNAG-0171.png (2.5 KiB) 729 zobrazení
-
vladino001
Light Professional
si absolutny amateros ked mu veriš že nieje v rovnakej sieti! a on je tiež super amateros lebo odkedy ked si v providerovej sieti vidiš pc-čka cez total??NuSuey napísal: - pokial vravel ze na rovnakej sieti niesu tak musi mat nejaky carovny internet![]()
jj toto je pravda obide iba po vnutornej sieti ale väčšinou proxi server cez ktory je pripojeny stahuje aby mohol mať teoreticky vyšiu rýchlosť ktora je medzi nim a proxi, čiže proxi to ma niekedy aj stiahnute než to na danom pc začne (zaleži od velkosti)NuSuey napísal: ale co viem je ze ZIADNY SKYPE ti neobide poskytovanu rychlost downluadu providerom ! a tiez moze byt aj to - ze jeden druhemu posielal.. potom v PC druheho cakalo kym klepne ze PRIJAT .. a kde ulozit -> ale zatial sa mu ukladalo to do pocitaca (nieco ako pri opere) .. ale viem ze u skype to tak niejecize ..
-potom mne to cez QIP posielalo aj 10MB/s (realna rýchlosť cez netmon&stat merane) v ramci siete
-
NuSuey
Professional
ahavladino001 napísal:jj toto je pravda obide iba po vnutornej sieti ale väčšinou proxi server cez ktory je pripojeny stahuje aby mohol mať teoreticky vyšiu rýchlosť ktora je medzi nim a proxi, čiže proxi to ma niekedy aj stiahnute než to na danom pc začne (zaleži od velkosti)
-potom mne to cez QIP posielalo aj 10MB/s (realna rýchlosť cez netmon&stat merane) v ramci sietevtedy som posielal 1.5GB cca za 4-5 min
toto ma dost zaujalo. ked sa to teda vytvara p2p tka ako je mozne, ze posielam vzdy rychlostou okolo 1-2kB ked mam upload 384kbit (48kB)? cim to teda je? lebo cez icq posielam tych 40kB v pohode. a aj ostatnym to robi to iste, ze posielanie je znacne obmedzene. btw nemam obmedzene p2p siete. na torrentoch mam plnu rychlost up/down. mam pocit, ze to predsa len posiela cez daky skype server. no kazdopadne tato info ma velmi zaujala...sundevil napísal:ee, neslo to cez server skype, spojenia sa vytvaraju p2p sposobom takze napr. po lan sieti tahas iba medzi lan a preto to ide rychlejsie ako tvoj net
-
vladino001
Light Professional
kuk :http://sk.wikipedia.org/wiki/Skypeturtlak69 napísal:toto ma dost zaujalo. ked sa to teda vytvara p2p tka ako je mozne, ze posielam vzdy rychlostou okolo 1-2kB ked mam upload 384kbit (48kB)? cim to teda je? lebo cez icq posielam tych 40kB v pohode. a aj ostatnym to robi to iste, ze posielanie je znacne obmedzene. btw nemam obmedzene p2p siete. na torrentoch mam plnu rychlost up/down. mam pocit, ze to predsa len posiela cez daky skype server. no kazdopadne tato info ma velmi zaujala...
a ta rýchlosť : je vela dôvodou prečo tak pomaly
-
vladino001
Light Professional
neviem o akych trackeroch hovoris. ja som pisal, ze p2p mi ide ako ma. ci uz taham zo sukromneho trackeru alebo verejneho alebo z dc alebo posielam cez icq. mam chello a p2p je uplne neobmedzene.
o tomto pocujem prvykrat
kazdopadne skype nie je aj tak na posielanie suborov. mna to len tak okrajovo zaujalo. ta ich siet je zaujimavo navrhnuta. celkom fajn citanie 
Kód: Vybrať všetko
Obmedzenie v návrhu Skype-u je také, že Skypeoví klienti, ak majú neobmedzený prístup do sieťového pripojenia, sa stanú supernódmi. Tieto supernódy držia spolu sieť peer-peer a poskytujú dátový routing pre tých, čo sú za reštriktívnymi firewallmi. Nanešťastie, tieto supernódy môžu zahlcovať značné množstvo pásma