Bicie v panelaku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Fordos851
Star
Star

Bicie v panelaku

Príspevok od používateľa Fordos851 »

Ahojte,chcem si kupit akusticke bicie do izby v panelaku,moj kamos to tak ma tiez,ale ja by som na ne dal rezonacne kruzky, a strop dal zvukovu stenu myslite ze by to susedom moc vadilo ? :( :)
IMI
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

urcite to im bude vadit
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

pocuvaj toto :arrow:
OPILEC - BUBNY :lol:
Prílohy
bubny.mp3
(2.95 MiB) 1672 stiahnutí
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Kolegyňa býva na dedine a jej syn má v dome bubny. A hovorí, že vždy celá dedina vie, kedy príde jej syn z internátu domov na víkend.. :)

Takže si môžeš domyslieť, ako to bude v paneláku.. ;)

Keby si bol mojim susedom, tak môžeš čakať niekoľko nešťastných náhod.. :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ked do panelaku, tak to skor take tie elektronicke. neviem ako sa to vola. take gumenne (nie gumenne, ale z takeho materialu, po ktorom ked udries, tak nevida zvuk). skusal som to v muzikeri v auparku. je to na sluchatka. nasadis si sluchatka a hras. po kazdom udere, to vyda dany ton, ktory pocujes v sluchadlach. cize susedom to vadit nebude a ty mozes hrat dozblaznenia. skala zvukov je velmi siroka a ma to pomerne dobry zvuk. do bytu sa hodi skor toto si myslim ;)

edit: kukni sem http://elektronicke-bicie.muziker.sk/
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

akusticke bicie do panelaku? urcite nie, aj keby si obalil celu stenu profi izolacnou penou, urcenou na tento ucel bude to pocut cely vchod koli tomu, ze panelak je komplet poprepajany rozvodmi, ci uz tepelnymi alebo elektrickymi ktore maju az udivujucu schopnost krasne rezonovat a vodit zvuk, cize ked zacnes buchat bude mat cely vchod "radiatorovy" koncert, ked bicie do panelaku tak urcite elektricke ktore mozes hodit na sluchatka a ked si to chces uzit tak ich v sobotu pustis cez nejake vacsie repro a budes mat koncert
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

akusticke do panelaku? nee.. to ani neskusaj.. zvukovo izolacne steny na bicie v panelaku nepomozu.. to ti mozem zarucit..

Bicie su jednak fest silny zvuk.. a dobre odhlucnenie stoji riadne ale riaadne prachy... pokial by si si chcel pomoct sam.. a dal by si na steny koberce a neake kartony od vajec.. (a aj toby bolo podla mna malo a musel by si napred steny obalit polystyrenom.. aspon 4-5 cm.. plus neaka vzudchova medzera od steny) plus stopro by si musel okna zadebnit.. neakym hrubym tazkym zavesom alebo molitanovym stuplom.. ale to by ti aj tak velmi nepomohlo.. lebo k susedom by sa iste dostal minimalne kopak.. aj keby si uvedenym sposobom odhlucnil vsetky steny a strop.. a dvere by si dal ocalunit.. a ak by si chcel odhlucnit neako efektivne aj kopak.. tak to by boli riadne naklady navyse lebo by si musel cele bicie dat na vydvihnutu plosinu, ktora by stala len na ihlickach.. jedine tak by si zamedzil prenosu bas na nizsie poschodia.. plus okolo bicich sa zvykne este robit taka odhlucnovacia stena.. minimalne pred kopak...

a v miestnosti kde by boli bicie by samozrejme nesmeli byt neake sachty alebo rury alebo radiatory.. specialne ten cisto plochy nerebrovy..

bicie maju jednak silny zvuk a jednak velky rozsah od vysok po velmi silne basy.. vysky by si este neako mozno odhlucnil.. ale basy v panelaku dost problem.. nahovorim ze sa to neda.. ale velmi tazko.. a aj tak by susedia skor ci neskor bud spisali peticiu alebo zalobu.. alebo by ta ukamenovali.. ludom to vadi aj ked je to v odhlucnenom garazi.. 150 m od bytovky.. :wink:

ale ak ti ide o cvicenie.. tak si mozes kupit.. take trenigove sady bicich.. ktore su cele len s padov.. akoze je to fajn vecicka.. a kludne aj do panelaku.. ale riadne draha... pripadne ak by si miestnost odhlucnil a pouzil namiesto blan take trenigove sietky (to asi tie rezonancne kruzky co myslis..) tak aj tak by sa mozno dalo.. ale to som este neskusal..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nemáte v bytovke nejakú nevyužitú bicyklareň, či práčovňu? Keď som býval v paneláku to chalani riešili takto. Mali tam bicie, gitary, celú aparatúru a mali to pekne všetko nachystané, od miestnosti mali kľúče iba oni a trénovali, keď sa im lúbilo.
-Navyše susedia boli radi, že si môžu v klude pozrieť televizne noviny bez toho, aby museli klepať na radiator, aby si už prestal.
-Tiež prevládali názory "nech chlapci radšej hrajú, akoby tu mali ničiť výťahy a sprejovať na steny".
-Porozmýšlaj o tom.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Niekedy davno kamos mal doma,v panelaku :D .Tam sme hravali...Kamo,ale to bol brutal :roll: Paradox,ze sused pod nim sa nestazoval nikdy(byvaly hudobnik).Ale inac cely panelak chodil pravidelne.Zase sme ich nemal sancu pocut,nech trieskali na dvere ako silno chceli :D .Sme boli parchanti..Ak si siel okolo bloku 100,200 m tak si to bezproblemov pocul.Neodporucam ti ani ja-je to fakt sila.K tomu odzvuceniu-mozno by sa dalo,ale naozaj hrubu vrstvu nejakeho materialu pohlcujuceho hluk.A to by si musel obalit aj okna,dvere-proste"zaizolovana kocka".
Frikso napísal:...
V pracovni,byciklarni to mas to iste,duni cely blok.Zelezobeton vedie zvuk fakt skvele.Hlavne dunenie bicich :roll:
foboss
Light Star
Light Star

Re: Bicie v panelaku

Príspevok od používateľa foboss »

Nino napísal:Ahojte,chcem si kupit akusticke bicie do izby v panelaku,moj kamos to tak ma tiez,ale ja by som na ne dal rezonacne kruzky, a strop dal zvukovu stenu myslite ze by to susedom moc vadilo ? :( :)
OMG!! načo kupovať, si sadni k radiátorom a bubnuj :wink:
v paneláku sa to odhlučniť nedá, je to čistý ŽB, tak ťažko.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Jedine zvukotesnú komoru, ale tam by si ZARUČENE prišiel o uši pre zmenu Ty :smt009 .
Frikso
Darca
Darca

dudo02 napísal:V pracovni,byciklarni to mas to iste,duni cely blok.Zelezobeton vedie zvuk fakt skvele.Hlavne dunenie bicich :roll:
Neviem, kde si na to prišiel, ale u nás v baráku (konkretne 12 poschodovy panelak v Petržalke v BA) mali chalani kapelu (vratane bicích samozrejme) a nič nedunelo, žiaden blok. :wink:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

podla man je panelak len teoreticka moznost.. ja som co si take este nevidel.. garaze, protiatomove kryty,, kvalitne odzvucene studia... pff.. ale panelak som este ozaj nevidel.. nehadam sa.. mozno to niekde je.. ale nech mi nikto netvrdi ze to nepocut.. to uz by si museli chlapci dat naozaj zalezat na odhlucneni.. alebo by bubennik musel byt teply a hrat so spajlami heheh
ZmrD
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ZmrD »

moj kamos ma doma bicie(high-hat, maly bubon, kopak a cinel) a susedia sa stazovali neustale, ale jemu to bolo jedno :lol: taky drbo
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Frikso napísal:Neviem, kde si na to prišiel, ale u nás v baráku (konkretne 12 poschodovy panelak v Petržalke v BA) mali chalani kapelu (vratane bicích samozrejme) a nič nedunelo, žiaden blok. :wink:
Vsak som pisal vyssie,ze som niekedy tak s kamosmi hraval...Ale nemalo to dlhe trvanie :D .Tomu,ze nic nepocut neverim.Alebo potom mate nejaky"specialny antihlukovy panelak" :roll:.Maju to nejak odhlucnene?
Frikso
Darca
Darca

Nemaju to nijak specialne odhlucnene.
-Proste to nebolo počuť.
-Teraz ma napadlo, že v jednom panelaku to môže byť inak počuť ako v druhom. Niektore panelaky (zvyčajne 12 poschodove) zvyknu mať ešte prizemie a terasu, kde chodia feťaci a potom sú 8 poschodove, kde máš hneď schody a prve poschodie. My sme tam mali ešte to prizemie.
-Ale vravim, nikto sa nesťažoval, normálne tam hrávali, obyvatelia to schvalovali.. :)
Napísať odpoveď