vodicak B udelitelny 18-?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mademan
Light Star
Light Star

vodicak B udelitelny 18-?

Príspevok od používateľa mademan »

Zdravim,

akurat som dopozeral Zákon o premávke na pozemných komunikáciách hladajuc ci je mozne udelenie spomenuteho opravnenia pre 18- v zvlastnych pripadoch. Nic takeho som vsak nenasiel, ma niekto nejake znalosti ohladom tejto temy?

Napr situacia ked dlhodoby zdravotny stav zakonneho zastupcu moze vyzadovat okamzitu hospitalizaciu v istych pripadoch a najblizsia nemocnica je daleko teda usetreny cas prevozu je znacny?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Mám taký pocit, že niečo také bolo (je?) v prípade športovcov.. detí jazdiacich na motokárach a tak, ale aj to je myslím dosť obmedzené, že nesmú do bežnej premávky.

V Tvojom prípade zabudni na niečo také, keby to bolo také jednoduché, tak by po Slovensku takto behalo už kopec teenagerov, ktorým by to vybavili zazobaní rodičia.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

bratrancov kamos (16r.) si jazdi na fabii .. ma vodicak.. a ako bolo pisane.. zazobanych rodicov :)
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Šu-Do napísal:bratrancov kamos (16r.) si jazdi na fabii .. ma vodicak.. a ako bolo pisane.. zazobanych rodicov :)
spoluziak (16rocny) este zo zakladky ma zase vodicak na motorky do 250cm3 (v tom veku sa moze iba do 50cm3). Tiez ma zazobanych fotrovcov, ktorí mu hned po absolvovani vodicaku kupili novu motorku. Tatko je starosta v jednej bratislavskej casti :?
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

http://drahovsky.blog.sme.sk/c/102138/V ... a-vek.html
Záver:
Áno, vodičské oprávnenie na vozidlo kategórie B1 môžete získať ako 17 ročný bez problému. Horšie je, že takých vozidiel na našom trhu je poskromne. Za určitých okolností môžete ako 17 ročný získať aj oprávnenie na samostatné vedenie motorového vozidla skupiny B, ale po praktickej stránke má to význam iba ak ide o vážny dôvod. S možnosťou keď príde sem vodič s vodičským oprávnením z USA a ešte nemá 18 rokov tak sa to riadi legislatívou o vzájomnom uznávaní vodičských preukazov, to isté platí keď slovenský 18 ročný vodič príde do krajiny kde sa vodičské oprávnenie udeľuje až od 21 roku. Bohužiaľ momentálne netuším ako je to ktorou krajinou zadefinované. Inak ak by ste chceli získať oprávnenie na samostatné pilotovanie lietadiel, napríklad L13, L23 atd. tak vám stačí vek 15 rokov.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

reno23 napísal:spoluziak (16rocny) este zo zakladky ma zase vodicak na motorky do 250cm3 (v tom veku sa moze iba do 50cm3)
v tomto veku moze do 125ccm a zaroven do 11kW :wink:
mne sa zda ze ak ma nejake telesne postihnutie moze mat vodicak skupiny B od 17rokov aby sa mohol dopravit k lekarovi
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mam taky pocit ze od 17 mas narok na vodicak ak mas jedneho rodica ZTP. tusim....
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

tie keci od 16 rocnych vodicoch si nechajte :D su to keci..a urcite mi to povrdi vela ludi...take nieco je s pravneho hladiska NEMOZNE jedine ze by niekeho tatko si presadil novy zakon..jedina moznost ako dostat vodicak od 16 tich je ze si spravis decko s holkou a budes mat svadbu tak ti sud vzhladom na to ze mas iste povinnosti moze udelit vynimku..ja osobne som o tom este nepocul..ale nech mas akehokolvek bohateho tatka vodicak v 16 tich ti nevybavi!!!

//// VLastna skusenost ;) tiez som uz chcel neraz robit vodicak nevravim ze ked sa nepodarilo mne tak nikomu ale tiez sme okolo toho dost behali a vysledok bol taky ze zabudni na to....heh ked sme pritom ja som sa chcel fakt ozenit :D normalne brutalne som nad tym rozmyslal..problem bol ze musis mat dovod na to cize dieta=povinnosti=dovod ..a tu vyvstaval problem
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Stenky napísal:mam taky pocit ze od 17 mas narok na vodicak ak mas jedneho rodica ZTP. tusim....
Nie od 17 môžeš mať len ak si sám ZTP aj ked mi to tiež nedáva zmysel ale tak to je napísané. Môj otec je ZTP a pýtal sa známeho v autoškole či je nejaká možnosť to vybaviť a ten povedal že bez šance :?
Napísať odpoveď