Neonky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
RoQa
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Neonky

Príspevok od používateľa RoQa »

Takze moj kamarat taxikar ma v aute take modre neonky a svietia mu do rytmu hodby ...da sa to tak urobit aj na pc ? Napr aby mi to islo podla visirk alrbo co ? A ako sa to napaja ? dik :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ma tam urcite neonky?Nema to len tvar neonky a dnu su LED diody?Ak tam su tie LED,tak na nete je kopa schem,na "farebnu hudbu".Ak mas nejake skusenosti s vyrobou plosnych spojov a pajkovanim-No problem.Ak chces,tak ti nejaku schemu hodim aj ja...Ale najprv zisti presne co tam ten tvoj kamos ma.Lebo to,ze by tam mal neonky,reagujuce na hudbu-to sa mi nezda...
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

dudo02 napísal:Ma tam urcite neonky?Nema to len tvar neonky a dnu su LED diody?Ak tam su tie LED,tak na nete je kopa schem,na "farebnu hudbu".Ak mas nejake skusenosti s vyrobou plosnych spojov a pajkovanim-No problem.Ak chces,tak ti nejaku schemu hodim aj ja...Ale najprv zisti presne co tam ten tvoj kamos ma.Lebo to,ze by tam mal neonky,reagujuce na hudbu-to sa mi nezda...
Toto iste ma aj moj kamarat. Opytam sa ho co to tam vlastne ma.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Invader napísal:Toto iste ma aj moj kamarat. Opytam sa ho co to tam vlastne ma.
ok spytaj sa ho a daj vediet

///dudo02 a to podla kazdej schemy budo blikat ina ? nemam bohuzial skusenosti s pajkovanim pl spojov atd takze asi bude treba presnejsi navod potom ked sa do toho pustim :)
dudo02
King
King

"Bude blikat ina"-ina co? :) Som nepochopil.Ak nemas skusenosti,tak radsej odporucam kupit si nejaku stavebnicu a iba to popajkovat dohromady.Lebo plosak musis vyvrtat,nakreslit,vyleptat..A k tomu treba dost specialnych nastrojov.V konecnom dosledku by ta to vyslo drahsie ako nejaka kupena"farebna hudba".Ale ak mas chut a zaujem investovat a pohrat sa s tym-rad ti pomozem :) .A na fore tu je viac ludi zaoberajucich sa elektronikou,takze NO PROBLEM 8)
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

myslel som bude blikat inak ...ale ved to nemoze by taz take zlozite sak ked das ku polom basaku ziarovku tak ti niekedy tiez rozsvieti ... :D
Invader
Light Star
Light Star

Takze ten kamos ma Neonku a dnuka su led diody.
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Invader napísal:Takze ten kamos ma Neonku a dnuka su led diody.
Akože :roll: jak može mat "neonku" ked tam su diody ??? Jeto asi trubica v ktorej su diody a nie neonka - neonka je neonka !
dudo02
King
King

Joxxo napísal:myslel som bude blikat inak ...ale ved to nemoze by taz take zlozite sak ked das ku polom basaku ziarovku tak ti niekedy tiez rozsvieti ... :D
No potrebujes tam nejaky plosny spoj,zdroj...To co ma tvoj kamos je urcite riesene cez nejaky elektronicky prvok...
DESIGNER napísal:...
"Neonkou"sa mysli v tomto pripade tvar.Ak by si pozrel aj par prispevkov,dozadu,nepytal by si sa :wink:

Troska OT-Aj ta neonka-to co vacsinnou vidis,tie trubice-su to ziarivky.Neonka je specialny druh trubice,ktorej meno je podla naplne plynu v trubici.A taketo osvetlenie sa pouziva malokde.
Invader
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:"Neonkou"sa mysli v tomto pripade tvar.Ak by si pozrel aj par prispevkov,dozadu,nepytal by si sa :wink:

Troska OT-Aj ta neonka-to co vacsinnou vidis,tie trubice-su to ziarivky.Neonka je specialny druh trubice,ktorej meno je podla naplne plynu v trubici.A taketo osvetlenie sa pouziva malokde.
Hej ma tam nejaku krabicku pripojenu na baterku a do nej idu tie "Neonky". A jeden z modou je hranie podla hudby, asi tam je nejake cidlo na akustiku, alebo otrasy, to uz neviem.
Dž.e.f.o
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dž.e.f.o »

akurat vcera mi kamos ukazoval taku neonku - tato ale bola ozaj skutocna neonka (teda nie z led diod) svietiaca na modro.. tato fungovala tak ze asi zachytavala nejake otrasy, pretoze aj ked sme pri nej zatlieskali tak blikla.. on ju kupoval niekde v zahranici (20 eur) ale stala zato.. vnutri tej trubici je akoby nejake vlakno ktore sa neustale pohybuje..
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

otrasy ti zasznamenava obycajny budic.. da sa to spravit napr z mikrofonu od kompu ten na to staci .. abo ked si kupis strasny 800w boom box z kerfuru za 600sk :D s diodami "ktore blikaju do rytmu hudby" tak je to tam spravene cez tento vybudzovac a nie priamo farebna hudba ..
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Nebude to CCFL vybojka? samozrejme v priehladnom plastovom kryte. to su napriklad tie "neonky" co sa pouzivaju na osvetlovanie kompikov. maju aj takzvany invertor, je to zdroj 680V, 40kHz. skutocny priemer samotnej vybojky je cca 3mm. ak je tato vyboja napajana nizsim napetim, svieti iba jeden koniec, s meniacim sa napetim sa meni svietiaci usek trubice.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ano su to neonky ktore maju dnu led diody ale to jew vlastne uplne jedno ide o najjednoduichsi sposob zapojenia aby mi to doma blikalo podla hudby alebo vysok alebo.... tak co ako je to najjednoduchsie zapojit ? :?
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Ak sa rozumies do elektroniky, poviem ti jedno slovo. dalej uz musis vediet. Komparator.
alebo googli nazov farebna hudba, aj v amarach je toho kopec.
dudo02
King
King

Joxxo napísal:...
Najjednoduchcie je napojit LED na vystup,teda paralelne na Reproduktor.Ale to by ti blikalo dost slabo,pri vyssej hlasitosti aj viac :lol: .Ak by si tam dal viac LEDiek,tak by to bolo este slabsie.Preto je potrebne ten napatovy signal (signal co ide aj do repraku) zosilnit.A to tranzistorom.A tu uz sa dostavame tam,ze treba pajkovat,robit plosak,nejake napajanie toho obvodu(zdroj).A to je pre teba momentalne asi nemozne....
joxxo napísal:Ano su to neonky ktore maju dnu led diody ale to jew vlastne uplne jedno ide o najjednoduichsi sposob zapojenia aby mi to doma blikalo podla hudby alebo vysok alebo.... tak co ako je to najjednoduchsie zapojit ?
Podla tohoto sudim,ze nemas asi predstavu o co sa jedna...Ako to moze byt jedno?Ak mas neonku,musis vyrobit nieco uplne ine ako ked mas LED :roll:

Pre teba bude asi najlepsie a najjednoduchsie kupit si to :wink:
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Da sa to aj kupit ?? :shock: ak hej tak no problem som ochotny zacvakat .... no ale mas pravdu ja sa do toho moc nerozujmiem....
Napísať odpoveď