spravil som stranku a hladam niekho, kto sa vyzna do php a mysql. najlepsie keby bol zbehly v mysql injekciach a php injekciach, XSS, atd. chcel by som otestovat ci je moja stranka zabzpecena. v oblasti bezpecnosti som velmi slabucky a chcel by som to testnut s niekym, kto by mi povedal, kde mam dieru, pripadne napisal ako ju opravit (ak by som s tym nevedel pohnut). nechcem jedno krasne rano zistit, ze mam vyprazdnenu databazu
Zabezpecenie
Zabezpecenie
neviem ci to nepatri do hladam...
spravil som stranku a hladam niekho, kto sa vyzna do php a mysql. najlepsie keby bol zbehly v mysql injekciach a php injekciach, XSS, atd. chcel by som otestovat ci je moja stranka zabzpecena. v oblasti bezpecnosti som velmi slabucky a chcel by som to testnut s niekym, kto by mi povedal, kde mam dieru, pripadne napisal ako ju opravit (ak by som s tym nevedel pohnut). nechcem jedno krasne rano zistit, ze mam vyprazdnenu databazu
samozrejme ten test si nepredstavujem tak, ze "no skusim vymazat databazu, ak to pojde, tak je tam diera"
nalepsie by bolo keby mi to nenarusilo chod stranky 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
Dawn
Medium Star
-
audiotrack
VIP
našiel som spôsob, ako sa prihlásiť pod ľubovolným menom (napríklad pod tvojím
). Zatiaľ je to v teoretickej rovine, lebo na odskúšanie by som si musel naprogramovať pomôcku a to sa mi nechce, ale som si istý že by to fungovalo
//edit: zajtra ti to popíšem (aj s tými mailami) cez ss, teraz musím off
//edit: zajtra ti to popíšem (aj s tými mailami) cez ss, teraz musím off
budem ti velmo vdacny
kludne to mozes hodit aj sem. nech sa aj ostatni naucia comu sa treba vyvarovat a na co si treba dat pozor
navyse link na stranku tu nie je, takze to nikto skusat nebude
povodne som mal v plane kontrolovat vsetky udaje inym sposobom. bolo to robene tak, ze ak sa poslali udaje z inej stranke ako www.nieco.nieco.domena alebo nieco.nieco.domena, tak by to hodilo chybu. ale neviem preco to takto nefungovalo a hadzalo to chybu hockedy. nie vzdy fungoval HTTP_REFFERER. takze teraz je dost mozne, ze ta tvoja pomocka by fungovala, kedze sa nikde nezistuje, ci tie udaje prisli z danej stranky. prave mi napadla jedna taka zalezitost...
priklad: v poste sa zistuje, ci je uzivatel prihlaseny tak, ze sa skontroluje session. ak nie je session setnuta, tak to presmeruje na index.php. ak je, tak je dobre. da sa spravit taka finta, ze sa uzivatel prihlasi a postne data z inej stranky a vyhodnoti to ako platnu session? neviem totiz kde presne vznika ta session. kazdopadne budem cakat na SS (nie na nemcov) ako deculo na vianoce
povodne som mal v plane kontrolovat vsetky udaje inym sposobom. bolo to robene tak, ze ak sa poslali udaje z inej stranke ako www.nieco.nieco.domena alebo nieco.nieco.domena, tak by to hodilo chybu. ale neviem preco to takto nefungovalo a hadzalo to chybu hockedy. nie vzdy fungoval HTTP_REFFERER. takze teraz je dost mozne, ze ta tvoja pomocka by fungovala, kedze sa nikde nezistuje, ci tie udaje prisli z danej stranky. prave mi napadla jedna taka zalezitost...
priklad: v poste sa zistuje, ci je uzivatel prihlaseny tak, ze sa skontroluje session. ak nie je session setnuta, tak to presmeruje na index.php. ak je, tak je dobre. da sa spravit taka finta, ze sa uzivatel prihlasi a postne data z inej stranky a vyhodnoti to ako platnu session? neviem totiz kde presne vznika ta session. kazdopadne budem cakat na SS (nie na nemcov) ako deculo na vianoce
ano dokaze, ale nie kazdeho napadne menit hlavicky. nevyznam sa do zabezpecenia, ale myslim, ze takymto sposobom nie su stranky zabezpecene. no kazdopadne sa ani necudujem. nie su, lebo to nie vzdy facha (neviem preco, ale ani uz netreba)
no chyba ktoru nasiel audiotrack je len prejav totalnej debility. spravil som totiz skolkarsku chybu. v URL posielam ID posty, ktora sa ma zobrazit. v prijatych spravach sa overi, ci je sprava urcena pre dotycneho (pomocou session, ktora sa setne pri lognuti). no a v odoslanych spravach som to zabudol
takuto blbost nespravi ani zaciatocnik 
edit: vsetko spomenute som zabezpecil a touto trapnou fintou uz nie je mozne citat postu ostatnych ani spravit mysql injection utok
no chyba ktoru nasiel audiotrack je len prejav totalnej debility. spravil som totiz skolkarsku chybu. v URL posielam ID posty, ktora sa ma zobrazit. v prijatych spravach sa overi, ci je sprava urcena pre dotycneho (pomocou session, ktora sa setne pri lognuti). no a v odoslanych spravach som to zabudol
edit: vsetko spomenute som zabezpecil a touto trapnou fintou uz nie je mozne citat postu ostatnych ani spravit mysql injection utok
-
audiotrack
VIP
uff ale toto je tusim uz vec JS do ktoreho sa absolutne nevyznam
prave XSS osetrit absolutne neviem. zrejme by som sa mal uz zacat pomaly ucit ajax
btw XSS je aj problemom tatra banky. hoci neskodnym, ale je
http://emdi.sk/blog:63:Tatra_Banka_s_de ... UALIZOVANE
btw XSS je aj problemom tatra banky. hoci neskodnym, ale je
http://emdi.sk/blog:63:Tatra_Banka_s_de ... UALIZOVANE
-
audiotrack
VIP
hej, o tej tatrabanke som čítal, a nedávno som našiel aj chybu na www.statpedu.sk vo vyhladávani. Vyhladávaný string prepíše na stránku a vôbec neodstráni nebezpečné znaky. Takéto lamy sú vo vedení školstva a nás chcú učiť že máme robiť všetko dôkladne. Omg 
ale maju zabezpecene uvodzovky. mozes tam zadat html tagy, ale to sa zobrazi len tebe. cize tym nenarusis databazu. ale aj tak by som od takej stranky cakal viac. tie adresy tiez mohli trosku spravit cez htaccess. tiez aj nepodareny dizajn som si vsimol. v opere sa mi zobrazita cast, kde je napisane Monitor 9 na prelome dvoch obrazkov v pozadi.
vizitka skolstva by mala byt takpovediac dokonala
vizitka skolstva by mala byt takpovediac dokonala
-
audiotrack
VIP
úvodzovky a apostrofy tam nie je problém prepašovať naloadovaním externého js
Kód: Vybrať všetko
<script src=http://...........sk/alert.js></script>- Prílohy
-
- Bez názvu.GIF
- (21.65 KiB) 146 stiahnutí
-
audiotrack
VIP
chrono: ano mas pravdu, netestujem, ci subor existuje. nemal som na to dovod. kto sa chce pohybovat po stranke a prezerat obsah ci vyuzivat sluzby, tak na taky problem nenarazi. kto chce spravit nieco nekale, tak mu vyhodi hlasku
ale thx za info. po odstraneni bezpecnostnych dier (tusim uz kraterov) to fixnem
alebo radsej hned nech na to nezabudnem
audiotrack: hmm tak prihlasit sa pod mojim (alebo aj inym) nickom je presne to na co som cakal. to je prave to, co ja povazujem za extremne kriticku bezpecnostnu chybu. zasah do cierneho. keby si bol taky dobry a napisal mi SS s malym navodom, bol by som ti velmi vdacny. potom by som ta poprosil, aby si mi nemazal friendov, nerobil zbytocne administratorske zasahy (mam tam rolu admina a rozsirene menu)
doteraz som bol v tom, ze session je extra bezpecne riesenie...
audiotrack: hmm tak prihlasit sa pod mojim (alebo aj inym) nickom je presne to na co som cakal. to je prave to, co ja povazujem za extremne kriticku bezpecnostnu chybu. zasah do cierneho. keby si bol taky dobry a napisal mi SS s malym navodom, bol by som ti velmi vdacny. potom by som ta poprosil, aby si mi nemazal friendov, nerobil zbytocne administratorske zasahy (mam tam rolu admina a rozsirene menu)
doteraz som bol v tom, ze session je extra bezpecne riesenie...