Provideri proti ťahačom: (Polo)skryté FUP a shaping

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Provideri proti ťahačom: (Polo)skryté FUP a shaping

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Celkom pekny clanok na utvorenie si prehladu o com je slovensky internet :-)

http://www.zive.sk/h/Spravy/AR.asp?ARI=124110
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mna ten clanok celkom potesil. UPC (pre mna zaujimave) sa vyjadrilo, ze p2p ciastocne obmedzuje v urcitych hodinach urcitym stahovacom. a kedze sa na ich rekord 300GB zdaleka nechytam, tak sa nemam coho obavat :) mne osobne by rozumne fup nevadilo. no ale aspon tych 60GB mesacne by to malo byt. btw rekord mam 55GB a priemerne okolo 20GB. takze ja osobne by som nemal problem vmestit sa do fupu. a to pouzivam aktivne skype, torrenty mi bezia stale, stahujem warez jedna radost, pocuvam radio, vysielam radio :D takze u mna si router neoddychne :) ale aj tak neprenesiem tolko dat, aby na mna normalne fup malo vplyv.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Dnes som ten clanok cital v praci. Zaujimave a urcite odporucam.

Co sa tyka toho FUP. Tiez mi to nevadi v nejakej rozumnej a celkom prijatelnej miere. V prilohe je moj traffic za posledne mesiace. Pripominam, ze stahujem (stahoval som) serialy, ako: Prison Break, Heroes, Lost, The 4400, Jericho, ci IT Crowd. Okrem toho filmy, vyhradne DVDripy, cize 1-2 CD. Medzi rarity patria extended verzie LOTR atd... Cize net pouzivam, ako relativne narocny uzivatel, napr. tomu sa da udrzat na tychto cislach, ktore su podla mna v norme.
Prílohy
Traffic
Traffic
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Mna skor pobavilo ten rekord 800GB ...To čo tam tahal ty kokso cely internet ? .... Osobne sa mi podarilo mesačne stiahnut data o velkosti maximalne tych 90GB......a to iba raz .....
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ked ma niekto ako konicek zalohovat internet u seba na hdd tak je to mozne :roll: no je to fakt blbost. i ked ja tiez ked streamujem nieco tak mam v statistikach pekne cislo teda. ale 800GB je teda fakt mocne :D keby zrazu jedincovi dali obmedzeny net na 2GB a za kazdy dalsi GB daky poplatok, tak by chudak asi z koze vyletel :D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

myslim ze FUPko je fasa vec...aspon mi ide normalne net, sak tych warezom nenazranych deti je tu az privela...
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

pani ja snivam o neobmedzenom nete ale, musim si vystacit s tym co mam a to jest: od slovanetu (1536/256kbit)cez pracovne dni 1GB a cez veekendy a sviatky neobmedzene > a to je cas ked stahujem nonstop, za veekend stiahnem cca 25-30GB, tak pocitajme za mesiac dakych 100-120GB ZA MESIAC :twisted: :twisted: :twisted:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

A povedz mi, naco si musis stiahnut kazdu sprostost, ktoru vidis? Toto mi skus vysvetlit. Ludom, ako si ty by som zaviedol kazdy den FUP. Kvoli takym ludom trpia ostatni.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

120GB za mesiac je nic. To je 20GB stiahnuteho a k tomu adekvatnych 100GB uploadu, kedze slusny tahac necha tahat aj od seba. (400GB som bol kedysi schopny spravit za tyzden :-) )
Prílohy
snag-102.jpg
Sheep
Addict
Addict

p4ra napísal:A povedz mi, naco si musis stiahnut kazdu sprostost, ktoru vidis? Toto mi skus vysvetlit. Ludom, ako si ty by som zaviedol kazdy den FUP. Kvoli takym ludom trpia ostatni.
suhlasim, co je natom tolko tahat, ja mam limit cca 150GB mesacne ale stiahnem za mesiac tak mozno 10GB najviac tak 15
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A co je na tom, ze niekto stiahne 100 alebo 200GB mesacne??? Ak je niekto fanusik do hudby a zacne tahat napriklad DVD z koncertov, tak len 3 koncerty dokazu v pohode spravit 25GB, potom si stiahnut par filmov, hudbu, par hier, nechat pusteny upload... a hned mozu ist cisla cez 100GB.
Sheep
Addict
Addict

hojko napísal:A co je na tom, ze niekto stiahne 100 alebo 200GB mesacne??? Ak je niekto fanusik do hudby a zacne tahat napriklad DVD z koncertov, tak len 3 koncerty dokazu v pohode spravit 25GB, potom si stiahnut par filmov, hudbu, par hier, nechat pusteny upload... a hned mozu ist cisla cez 100GB.
no hej ale tahat kazdy den nove a nove hry to je iste sialenstvo si myslim, pochybujem ze vsetky hry presiel alebo hraje sucasne :wink:
toto je moj fup, a nahodou som minuly tyzden tahal datadisk a veci do wowka cize to je asi 5 GB naviac
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

Sheep napísal:no hej ale tahat kazdy den nove a nove hry to je iste sialenstvo si myslim, pochybujem ze vsetky hry presiel alebo hraje sucasne :wink:
toto je moj fup, a nahodou som minuly tyzden tahal datadisk a veci do wowka cize to je asi 5 GB naviac
No ale vezmi si taky jeden koncert ma 4-9GB stiahne si 3 a mas to...Ja som napriklad stahoval Photoshop top secret su to tutorial DVD a hned bolo 16-17GB Fuc a potom este k tomu aj upload
testosterone
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa testosterone »

presne tak, stací si najst veci co su kvalitne (dvdcka koncertov ale aj filmov, nehovoriac o tom ak je niekto napriklad fanusik anime, ci taha serialy). Dokonca su ludia co stahuju veci hromadne napriklad co sa vydalo za mesiac v nejakej oblasti hudby (metal, drumac atd) a co sa im zapaci si aj kúpia origos cd. Obmedzenia budu raz a pre vzdy len obmedzovat.
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Odkedy náš ctený provider Antik zmenil FUP zo 4gb/2dni na 10gb/2dni je mi nejaký FUP ukradnutý. Takto je to nastavené ideálne a som spokojný. Niežeby som sťahoval 5gb denne, ale párkrát som sťahoval z torrentov hry a filmy a shape som nedostal kvôli downloadu, ale kvôli uploadu. Odvtedy obmedzujem upload na 10kb/s a ide to pekne a shape som nedostal asi 6 mesiacov :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Hlupák je ten, kto si predplatí net a nevyužíva to. Načo tak niekomu neviem koľko megabitový net? Pozrieť si aké bude počasie, nejaké správy, pošle sem-tam nejaký mail a hotovo? Na to stačí aj 256 kbit/s net.

Dobre robí ten čo sťahuje - filmy, hudbu, všetko. No a čo? Mňa nezaujíma nejaký hollywood a miliardári producenti. Stiahnem dvdrip a hotovo. :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nastastie nie kazdy rozmysla tak hlupo, ako ty a preto mame dnes moznost si pozriet kvalitne filmy.
Cesar
Addict
Addict

Na šťastie takých hlupákov ako ty je dosť, čo si to kupujú a my budeme mať čo sťahovať aj v budúcnosti. :wink:

A sťastie je aj, že všetci nesťahujú, veď je tam aj agregácia, som veľmi vďačný tým hlupákom, čo mi umožňújú aby som sťahoval na full rýchlosť. :lol:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Teba vyslovene vystihuje pomenovanie zlodej.

Okrem toho, ze si k tomu aj teenager.
Cesar
Addict
Addict

Každý okráda každého. To je kapitalizmus. Za čo nemusím si ja určite nezaplatím. :wink:
Napísať odpoveď