Mahmud Ahmadinejad

Diskusie na politické témy...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Tomasito napísal:Mna osobne to blahozelanie nahodou prijemne prekvapilo, pricom som zvedavy, kolko nasich mainstreamovych medii tuto info prinesie (napriek tomu, ze bola sprostredkovana tlacovou agenturou SITA). Velmi malo sa totiz v mainstreame venuje priestoru skutocnej osobnosti M.A. Miesto toho sa mu pripisuju vyroky, ktore nikdy nepovedal, etc. - samozrejme za ucelom propagandy USraelu, ktora sa tohto politika snazi ucelovo demonizovat, aby si pripravili podu pre pripadny utok na Iran. Hold, dnes sa opozicia voci USraelu nenosi... Politiku M.A. sa v ramci moznosti snazim sledovat, pricom musim usudit, ze zatial sa M.A. v medzinarodnej politike dari ovela lepsie, ako som ocakaval po jeho nastupe...
maš pravdu, ja som počas týchto dní nezachytil v správach na žiadnej televízii, aby sa o tomto blahoželaní čo i len slovom zmienili. :)

btw. to je asi ta ich objektivita :wink:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Židé v Íránu jsou rozčarováni nedostatkem respektu, jaký provázela návštěva Ahmadinežáda v USA

28.9.07, Írán: Židovská komunita v Íránu vyjádřila zklamání a rozčarování z urážek a ponížení, kterých se dostalo íránskému prezidentovi Ahmadinežádovi na Colombijské univerzitě i jinde při jeho současné návštěvě USA.

"Opakované projevu neúcty a napadání v průběhu přednášky prezidenta Ahmadinežáda na Colombijské univerzitě znovu dokazují, že ti, kteří o sobě tvrdí, že jsou mírumilovní lidé, nemají o tom ve skutečnosti ponětí," praví se v prohlášení, které uveřejnila íránská tisková agentura IRNA.

Prohlášení podepsal židovský delegát v íránskem parlamentu Morris Mottaned.

Židovská komunita v Íránu je největší a nejstarší zahraniční židovská komunita na Středním východě, čítá 25 tisíc lidí a odmítá se vystěhovat do Izraele navzdory silnému tlaku a slibům finančních darů od izraelských podnikatelů a izraelské vlády.

Zdroj: http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/Articl ... ArticlePri...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Krv na rukách majú americkí politici, nie Ahmadinedžád

Ernest Hemingway tento problém vysvetlil už pred rokmi. Politici - aby zakryli vlastné prehrešky - vždy ako prvé zdevalvujú vlastnú menu a ako druhé sa pustia do vojny.
Našu menu zdevalvovali a sme vo vojne. Démonizácia iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadinedžáda, ktorú ste mohli sledovať v New Yorku a v americkej televízii, to je prvý krok prípravy na tretiu vojnu.

Prezident Columbijskej univerzity Lee Bollinger sa vyložene strápnil. Namiesto aby riadne predstavil pozvaného rečníka, začal s tirádou obvinení a urážok. Očividne sa nachádza v horúcej vode zo strany niektorých univerzitných prispievateľov za to, že ho pozval, a tak si zvolil veľmi úbohý, ošúchaný spôsob, ako sa chrániť pred školskými nahnevanými oteckami. Ale jediné, čo sa mu podarilo je to, že Ahmadinedžád v porovnaní s ním vyzeral pozitívne.

Či už súhlasíte s iránskym prezidentom alebo nie, nie je ten pravý človek, ktorého by bolo treba démonizovať. Predovšetkým, to nie je diktátor. Je to riadne zvolený prezident, ktorá má len malú moc. Ahmadinedžád sa musí dostať cez legislatívu, kde má skutočnú moc popredný klerik Ajatoláh Ali Chamenej. Ten má kontrolu nad zahraničnou politikou a je to vrchný veliteľ iránskych ozbrojených síl. Legislatíva zatiaľ zamietla takmer všetky Ahmadinedžádove odporúčania ministrom. Keď sa pokúšal umožniť ženám účastniť sa na futbalových hrách, klerici ho prehlasovali.

Tvrdenia, že Ahmadinedžád popiera holokaust a vyzval k zničeniu Izraela, sú falošné. Vyzval k zmene režimu, k čomu americkí politici vyzývajú zakaždým, keď nesúhlasia s politikou nejakej krajiny. Zmena režimu, to značí zmenu vlády, nie genocídu. A pokiaľ ide o holokaust, v tejto súvislosti nadniesol dve otázky: Prečo končia vo väzení ľudia, ktorí sa zamýšľajú nad detailmi oficiálnej verzie - čo sa už udialo v niekoľkých európskych krajinách? A prečo by za holokaust mali platiť Palestínci? Obe tieto otázky sú plne oprávnené.

Ako môžu Američania označovať Irán za nebezpečnú krajinu a tvrdiť, že predstavuje hrozbu pre Spojené štáty, to je záhada. Ale pri dôkladnejšom zamyslení to až taká záhada nie je. To len svedčí o tom, že politici si o vás myslia, že ste takí hlúpi, že sa poddáte množstvu lží a nadnesených tvrdení, aké používali v prípade irackej vojny.
Ale zamyslite sa samostatne. Irán nemá jadrové zbrane a jeho armáda je obranná. Nie je schopná ofenzívy - nemá letectvo, ani námorníctvo, čo by stálo za to. Izrael pritom považujú za piaty najmocnejší vojenský štát na tejto planéte. Ten má viac než 200 jadrových zbraní a vynikajúce letecké sily.
Irán povedal, že nemá v úmysle napadnúť Izrael, ani žiadnu inú krajinu. Jeho jadrový program je mierový a nezamýšľa vyvinúť jadrovú zbraň. Hlavný klerik vydal fatvu proti jadrovým zbraniam. A niet tu absolútne žiadneho dôkazu, že Iránu by išlo o atómovú zbraň.

Len si spomeňte na lži, ktoré vám hovorili pred vojnou s Irakom: že Sadám Husajn sa snaží vyvinúť atómovú zbraň a že skladuje obrovské množstvá chemických a biologických zbraní. Ale jediné, čo Sadám mal, bola ropa. Preto sme išli do vojny a preto aj teraz administratíva chce ísť do vojny s Iránom.

Počul som, ako niektorí politici povedali, že "Ahmadinedžád má na rukách krv". Nuž, naše tajné služby, ktoré nás stoja 40 miliárd, nie sú schopné určiť ani to, či mal Ahmadinedžád niečo spoločné s prepadom amerického veľvyslanectva v roku 1979. Pokiaľ ide o krv, americkí politici majú na rukách oveľa viac krvi iránskej. My sme zvrhli iránsku demokratickú vládu a nastolili šaha a jeho tajnú políciu. My sme všemožne pomáhali Sadámovi Husajnovi, keď napadol Irán. Desaťtisíce Iráncov stratilo život vďaka americkej zahraničnej politike.
V skutočnosti máme my vo Washingtone skorumpovanú a neschopnú vládu.

Charley Reese, Anti-War
http://www.antiwar.com/reese/?articleid=11686
Tomasito
VIP
VIP

Aryan Angel napísal:Ten Ahmadinejadov blog som skual uz pred tyzdnom a nesiel mi vtedy ani teraz :)
Stranka vtedy ficala par dni, medzicasom to tam ozilo... http://www.ahmadinejad.ir/
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

dufam, ze ti poebani neocons nerozdzubu dalsi stat, lebo do iranu by som do 10 rokov chcel vycestovat. ale velmi v to neverim, som zvedavy kto bude dalsi. syria? libanon? to uz im fakt je*e? nechapem ako niekto moze obhajovat najhorsiu americku zahranicnu politiku v celej ich historii. rozbombuju cely svet, chu*i jedni vymeteni. to je vsetko co vedia: :smt067
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Kupit si Tyzden, precitat celu tuto temu a potom vam niektore veci budu mozno trosicku jasnejsie. To sa vlastne tyka, ci temy USA, ci utoku na Iran alebo temy o Zidoch.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Kupit si Tyzden.
Tyzdennik Tyzden- hlasna truba americkych neocons...

Štefan Hríb, Daniel Bútora, František Šebej, Róbert Žitňanský, Juraj Kušnierik,... tieto mena sa uz dostatocne identifikovali...

PS: Viac v teme Kto za koho kope (media a politika)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Lebo nie su orientovani protiamericky a nepodlahli trendu?

A samozrejme, Zidia su zase na vine.
Autor zvedavca.org nazval týchto ľudí „burina“, ktorej sa nikdy nepodarí celkom zbaviť, ale ktorej by sme mali zabrániť, aby napáchala príliš veľa škôd.
O čo sa teda snaží tento exkluzívny, prevažne židovský klub?
No proste LOL.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Lebo nie su orientovani protiamericky a nepodlahli trendu?
No proste LOL.
kali520
Darca
Darca

p4ra napísal:Lebo nie su orientovani protiamericky a nepodlahli trendu?
O com ty zas tocis? Vsak ten zdrap papiera ma nulovu objektivitu, tie clanky mi pripadaju ako velebenie sionozmu.
A aky trend? Za to ze ludia prichadzaju k rozumu a vidia ze ti zly su prave USA.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

No ak sa pravda nazyva trend, tak dufam ze tento "trend" bude pokracovat.. :P
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:O com ty zas tocis? Vsak ten zdrap papiera ma nulovu objektivitu, tie clanky mi pripadaju ako velebenie sionozmu.
A aky trend? Za to ze ludia prichadzaju k rozumu a vidia ze ti zly su prave USA.
Samozrejme. Vdaka Bohu, ze tu mame antizidovske stranky, ako su prop a podobne. Tie nam daju ABSOLUTNU objektivitu.
kali520
Darca
Darca

p4ra napísal:Samozrejme. Vdaka Bohu, ze tu mame antizidovske stranky, ako su prop a podobne. Tie nam daju ABSOLUTNU objektivitu.
No ja neviem ale ludia okolo tyzdna ako Butora Sebej atd su sionisti resp ich cinnost tomu napoveda (boze precitaj si tu temu kto za koho kope). Na prope neviem o nikom kto by podporoval vojnu a zabijanie ludi.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, aj Sebej je sionista a vsetci, ktori maju odlisni pohlad su sionisti. Prosim ta.. Tu temu som si precital a nemeni to moj nazor na vec. Lebo to zase napisal dalsi novinar o inom novinarovi. A preco by som mal brat jeho nazor, ako ten spravny? Ja k panovi Sebejovi chovam respekt uz par rokov, ked este pisal pre Domino Forum. Je novinar na urovni. A kecy, ze je sionista a neviem co ostatne si mozes nechat pre seba alebo ostatnych, ktori tu sympatizuju s tymto velmi popularnym nazorom.

Uz mam fakt po krk tych kecov, ze za vsetko mozu Zidia. Vo vsetkom hladaj pricinu, lebo je to zidovske, lebo je v tom Zid.

Ako som povedal, kup si Tyzden, precitaj si ten clanok, potom sa vrat a mozeme sa bavit dalej.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Mozno aj toto

Zaciatok sa mu bude urcite pacit.. "Někteří moji přátelé mi vyčítají, že jsem až posedlý sionismem. Prý všude vidím sionistický vliv a ze všech problémů na světě viním sionisty. Dokonce jeden můj známý pro mě našel diagnózu a to sionismofobik." :)

Zbytok uz asi menej, na Sebeja sa nezabudlo.. :P

Ahmadinejad je asi jediny vysoky predstavitel na svete, ktory ich jasne pomenuva, reakcia sionistov je pochopitelna..
kali520
Darca
Darca

p4ra napísal:Uz mam fakt po krk tych kecov, ze za vsetko mozu Zidia. Vo vsetkom hladaj pricinu, lebo je to zidovske, lebo je v tom Zid.
No bohuzial ale vsetko tomu nasvecuje ze tomu tak je, ci sa ti to paci alebo nie.
p4ra napísal:Ako som povedal, kup si Tyzden, precitaj si ten clanok, potom sa vrat a mozeme sa bavit dalej.
Zbytocne to citat aj tak viem co od toho mozem cakat.
Ahmadinežád pred Valným zhromaždením OSN

"Určité mocnosti obetujú všetky ľudské hodnoty, ako úprimnosť, čistotu a dôveru."

Iránsky prezident Mahmoud Ahmadinežad hovoril v utorok pred Valným zhomaždením OSN v New Yorku. Nasledovné výňatky sú z doslovného textu jeho prejavu na základe anglického prekladu:

"Nanešťastie sú ľudské práva v rozsiahlej miere porušované určitými mocnosťami, predovšetkým tými, ktorí tvrdia, že sú ich jedinými obhajcami. Zriaďovanie tajných väzníc, únosy osôb, procesy a tajné tresty pri nerešpektovaní právneho štátu, rozsiahle odpočúvanie telefonických rozhovorov, zadržiavanie súkromnej pošty, časté predvolávania na políciu a do zariadení tajnej služby sa stali ďaleko rozšírené a všadeprítomné."

"Používajú rôzne zámienky, aby obsadili cudzie štáty, aby šírili nebezpečie a štiepenie, a túto situáciu potom využívajú ako ospravedlnenie svojej trvajúcej okupácie. Už viac ako 60 rokov je Palestína obsadená ilegálnym sionistickým režimom, ako odškodnenie za straty počas 2. svetovej vojny v Európe."

" Irak bol obsadený pod zámienkou zvrhnutia diktátora a existencie zbraní hromadného ničenia. Iracký diktátor bol podporovaný tými istými okupantmi, ktorými bol zvrhnutý a zbrane hromadného ničenia neboli nájdené, ale okupácia trvá naďalej pod inými zámienkami. Neprejde deň, kedy nie sú ľudia zabíjaní, zranení, alebo vyhnaní, a okupanti nielen odmietajú byť zodpovední a zahanbení za toto dobrodružstvo, ale hovoria o novom trhu pre svoje zbrane, ako výsledku ich vojenského dobrodružstva."

"Určité mocnosti obetujú všetky ľudské hodnoty, ako úprimnosť, čistotu a dôveru, aby dosiahli svoje ciele. Propagujú skepsu a podvod vo vzťahoch medzi štátmi a ľuďmi. Otvorene klamú, prinášajú neudržateľné obvinenia proti druhým, konajú proti právnym normám a poškodzujú klímu dôvery a priateľstva."

"V oboch uplynulých rokoch zneužili arogantné mocnosti Bezpečnostnú radu a opakovane obvinili Irán a dokonca naň uvalili vojenské hrozby a ilegálne sankcie. Ale vďaka milosti viery v Boha a národnej jednoty sa Irán krok za krokom ďalej rozvíja a dnes je naša krajina uznávaná ako tá, ktorá má schopnosť priemyselnej výroby paliva pre mierové účely."

"Našťastie sa IAEA v poslednom čase pokúsila uplatniť svoju úlohu, ako je podpora právam členov, zatiaľ čo dozerá na atómové aktivity. My to považujeme ako správne konanie úradov. Predtým trvala ilegálnym spôsobom na tom, politizovať iránsky atómový prípad, ale dnes, vďaka odporu iránskeho národa , je táto otázka zasa vec úradov a ja oficiálne vyhlasujem, že podľa nášho názoru je otázka atómu vyjasnená a je zasa normálnou záležitosťou príslušných úradov."

(APA/AP)
Zdroj : denník der Standard, 26.09.07- zahraničie /OSN
//autoeditácia príspevku ( 24 Sep 2008, 19:15 )
Rabíni pozdravujú Ahmadinedžáda na návšteve New Yorku

Hovorca Neturei Karta International (Židia zjednotení proti sionizmu) Rabín Jisroel Dovid Weiss uvádza vo vyhlásení v predvečer návštevy prezidenta Ahmadinedžáda v New Yorku, že Irán je za mier a rešpektuje judaizmus.
Pro-izraelska skupina "Konferencia prezidentov hlavných amerických organizácií" sa zase naopak pokúša zorganizovať pred budovou OSN protestnú demonštráciu a prekaziť dialóg s iránskym prezidentom.

Ale Neturei Karta International hovorí: "Hovorí sa, že len máloktorí sa skutočne pokúšali hovoriť s iránskym prezientom a zistiť si jeho postoj k iránskemu židovstvu, ktoré v krajine žije v pokoji a praktizuje svoje náboženstvo. My sme sa s ním stretli a tento človek znovu a znovu demonštruje, že má záujem na prosperovaní iránskej židovskej komunity a váži si svetové židovstvo, vyznávajúce knihu Torah. Sionistické pokusy izolovať tohto človeka a jeho obyvateľstvo sú nemorálne a katastrofálne. Mali sme česť stretnúť sa s prezidentom Ahmadinedžádom... a zistili sme, že ide o hlboko veriaceho človeka, oddaného mierovému svetu, založenému na vzájomnej úcte, férovosti a dialógu.

Z rešpektu k iránskej krajine a jeho vedeniu, hrdo vítame prezidenta Ahmadinedžáda v New Yorku. Vitajte!", uvádza sa vo vyhlásení.
Iránsky prezident v nedeľu pricestoval na newyorské letisko Johna F. Kennedyho, aby na 63. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN dňa 23. septembra predniesol prejav.
Press TV: "Rabbis Hail Ahmadinejad´s N.Y. Visit"
http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=9390
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád prohlásil, že bude akceptovat „princip dvou států“, pokud s tím budou souhlasit Palestinci. De facto tím uznal právo Izraele na existenci. „Tak kde je aplaus?“ ptá se britský mírový aktivista Peter Tatchell v The Guardian.
V rozhovoru z letošního 24. září pro New York Daily News a televizní program Democracy Now dostal Ahmadínežád otázku: „Pokud budou palestinští předáci souhlasit s principem dvou států, bude moci Írán žít vedle Izraele?“
A překvapivá odpověď íránského prezidenta: „Pokud Palestinci budou chtít uchovat sionisty, tak mohou zůstat. Ať lid rozhodne jakkoli, budeme to respektovat. Mám tím na mysli, že se to velmi blíží našemu návrhu, aby palestinský lid mohl rozhodnout o svém osudu ve svobodném referendu.“
Světová média „překvapivě“ mlčí. Už dlouho zobrazují Ahmadínežáda v tom nejhorším světle, často přitom oprávněně. A teď, když konečně říká něco pozitivního a vstřícného, ho naprosto ignorují. Není to snad proto, že jsou apriori antiíránské a proizraelské?
http://www.czechfp.cz/site/?p=2210
kali520
Darca
Darca

Jimbo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimbo »

Rabíni pozdravujú Ahmadinedžáda na návšteve New Yorku
hm..preco asi? preco vitaju odporcovia sionizmu (ale stale Zidia) "novodobeho Hitlera" ako ho niektori z vas nazyvaju? staci mi jeden rozumny argument, ale toho sa asi nedockam... :wink:

mimochodom, rad by som videl niektorych z vas v jeho postaveni, ked vam hrozia znicenim vasej krajiny mocnosti ktorym sa uz vselico prepieklo...a ked ste k tomu este vdaka medialnej demagogii ten zly na ktoreho sa ma ukazovat prstom v celom "civilizovanom svete"...

p4ra: to si velmi lahko predstavujes, ze tam "nabehne GB+USA a spravia s nim poriadky aby nezomreli tisicky nevinnych ludi"...a kolko nevinnych ludi zomrie pri zasahu odporcov Iranu? alebo pre teba su vsetci obyvatelia Iranu vinni, za tu spinu co sa hadze na ich prezidenta? smrdi tu dvojaky meter...
Napísať odpoveď