vyroba NaOH

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vyroba NaOH

Príspevok od používateľa gego »

poradi niekto akou reakciou vyrobim naoh v domacich podmienkach bud z nacl alebo z nahco3 najde sa nejaky profik ???
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

fizz napísal:NaOH sa vyraba elektrolyzou roztoku NaCl
1. Amalgamovou metodou: Na+ vytvara na ortutovej katode s ortutou amalgam, ktory sa v oddelenom priestore rozklada teplou vodou na hydroxid, vodik a ortut, na grafitovej anode sa vylucuje chlor.
2. Diafragmovou metodou: na grafitovej anode sa vylucuje chlor a na katode vodik, anodovy a katodovy priestor su oddelene diafragmou, cim sa znemozni vzajomna reakcia ionov, obidva plyny sa oddelene zachytavaju, v roztoku zostavaju iba sodne a hydroxidove iony.
dobre diky toto som si uz precital niekde ... tak porad ked som pisal ze v domacich podmienkach ze z coho vyrobim diafragmu ? pripadne porad z kade zozeniem deci ortuti alebo tak podobne ... neda sa to nejako normalne redukcne vyrobit ... pripadne zihanim napriklad ako sa vyraba vapno ... zeby som vyzihal NA2co3 z autogenom vznikne nao2 a toto sa rozpusti vo vode a je to ... chapes jednoduchy princip ... nechapem odkial by som vzal diafragmy ... pripadne ortut ....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

2 Na + 2 H2O → 2 NaOH + H2 Išlo by to takto, lenže neviem, kde by si zohnal sodík.
Na2CO3 + Ca(OH)2 → 2 NaOH + CaCO3 No toto máš výrobu z tej sódy, lenže zase neviem, kde zohnať hydroxid vápenatý. Skús sa popýtať vo farby - laky alebo niečo podobné. Viem, že tam predávajú takéto veci, ale skôr také bežnejšie ako kyseliny atď.
:?
//navyše tá prvá reakcia je strašne reaktívna...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Osobne by som sa do toho nepustal ako hovori Bolek ... Latka je pri tvorbe dost aktivna co sa prejavuje prudkym zahrievanim a Je klasifikovana Ako Silna zieravina ;)
Cize bez Profesionalneho vybavenia to nemusi dopadnut dobre ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/NaOH
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Shark NX chcel len napísať, aby si to nezabudol dokumentovať. Radi si pozreme výsledok :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:Osobne by som sa do toho nepustal ako hovori Bolek ... Latka je pri tvorbe dost aktivna co sa prejavuje prudkym zahrievanim a Je klasifikovana Ako Silna zieravina ;)
Cize bez Profesionalneho vybavenia to nemusi dopadnut dobre ;)
profesionalne vybavenie na naoh ??? ja som doma varil tnt v hrnci a zijem ... :lol: :lol: cize som profesional ??
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

gego napísal:profesionalne vybavenie na naoh ??? ja som doma varil tnt v hrnci a zijem ... :lol: :lol: cize som profesional ??
Iba tak OT otázočka: Na čo si to TNT využil?? :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

jin napísal:Iba tak OT otázočka: Na čo si to TNT využil?? :P
http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=50589 :lol: :lol:
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

odpoved ... burali sme sopu a z kladivami to dlho trva ... 2,5 kg a cela budova v bani ... ale aj take na srandicky a tak .. napriklad das to do prazdneho spreju a take delo jak svina ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

No, gego, nezabudni dokumentovať a keď sa do toho pustíš, tak si pozri aspoň nejaké opatrenia, ako narábať hydroxidmi a ako sa chrániť pri ich manipulácii. Síce v škole nám každá prof. vravela, ako to strašne prská, keď dáme sodík do vody, ale na videu, čo sme potom pozerali, to tak vôbec nevyzeralo. To ťa nechcem nahovárať, to len tak naokraj :wink:
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

bolek napísal:No, gego, nezabudni dokumentovať a keď sa do toho pustíš, tak si pozri aspoň nejaké opatrenia, ako narábať hydroxidmi a ako sa chrániť pri ich manipulácii. Síce v škole nám každá prof. vravela, ako to strašne prská, keď dáme sodík do vody, ale na videu, čo sme potom pozerali, to tak vôbec nevyzeralo. To ťa nechcem nahovárať, to len tak naokraj :wink:
mal som doma kyselinu hf a ta lepta vsetko aj sklo a zijem ... myslim si ze nejaky hydroxid ma nezabije len rad by som vedel ako ho vyrobit .. tym zihanim by to neslo ??? ??? tak ako sa vyraba palene vapno ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ciste NaOH vytvoris jedine elektorlyzou a aj to v Zariadeni na to Urcenom ak nie tak sa ti vytvori NaOCl pretoze okolo katody sa ti vytvori velke mnozstvo Chloru ... a to sa miesa zo zvyskom ...
No jak chces ... Je to klasifikovane ako Prudka zieravina ... na kozi sposobuje neprijemne popaleniny ... a pri kontakte z ocami Rozozerie ochrannu vrstvu oka ... cize prajem vela stastia ...
Premna za mna si rob doma aj C4 aj Zlucenku Kralovsku ... ale je to tvoj zivot no ...

//Aiden: jop sry :oops:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Shark NX napísal:Zlucenku Kralovsku
ja len doplnim, ze si asi myslel Lucavku :)

a ty gego...vela stastia ak sa ti to podari ;)...kazdopadne potom podaj report, nafot ruky alebo uploadni parte :D
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

naco to chces vyrabat neni lepsie si to kupit v drogerii za 50sk 500g
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Čo si kto navaril, to si aj zjedol.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

gego napísal:profesionalne vybavenie na naoh ??? ja som doma varil tnt v hrnci a zijem ... :lol: :lol: cize som profesional ??
Toto je gól tak toto som ešte nepočúl, dúfam že si nerobil ako hovoríš nitráciu toluenu to je výroba TNT. Prosím ťa ako si to robil? Ale si celý keď tu ešte píšeš. :D Nechápe že ti nevypadlo dno hrca od nitreátu. :smt059 :smt059 :smt059
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

v pohodee :D taki ludia maju stastie :D inak tu je navod na barsco :D http://scope.host.sk/tnt.html skusal som odtial jododusik, bombu z umeleho hnojiva (ktore uz nefim zohnat.. ak niekto vie nech napise kde :D ) tenisak a napalm s roznymi vylepseniami .. a potom estetakeze cyklicky triperoxid acetonu.. to sa zleje aceton s 10% nym peroxidom vodika a necha reagovat das 3 dni :D sa usadia take krystaliky , daju sa vyformovat... staci hodit o zem a dava to supy nehorazne :D[/quote]
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

skenner:zas také ľahké to nie je,ja som to robil a ked to neprefiltrujes v destilovanej vode správnej teploty,tie krystalky sa ti rozpustia a nebudes mat nic,ked nebudes dodrzovat správnu teplotu nic nebudes mat som to robil v labaku a nevyslo mi to(to asi preto,lebo som to obmyval s VELMI tvrdej vode :) )inak tieto vybusniny co sa radia medzi tie"jednoduche" z tej stranky co si dal ty som uz vacsinu spravil,ale potom mi jedna buchla v tedy kedy nemala a ... od vtedy som bajker :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

asi zbytočný príspevok.. ale nezdržal som sa
ty vole ja som nerozumel asi ani jednému slovu tu.. pf koľko múdrich ludí má hojko :smt059
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

triple napísal:asi zbytočný príspevok.. ale nezdržal som sa
ty vole ja som nerozumel asi ani jednému slovu tu.. pf koľko múdrich ludí má hojko :smt059
Nerozumel si ani slovu bodaj by aj, také čosi sa vyrába v Syntéze Pardubice! Rozhodne nedoporučujem sa hrat vecami ktoré môžu mať fatalne následky!
Napísať odpoveď