Digitálny fotoaparátik alebo kamierka
Digitálny fotoaparátik alebo kamierka
Vyhľadávam vašu pomoc v dileme :
1, Kúpa digitálneho fotoaparátu : Cena 6000-15000,-
Kvalitné rozlíšenie , slušnejšie videozáznamy
2, Kúpa videokamery : Cena do 15 000,-
( Netuším či za 10k kúpim kameru s HDD )
+ otázka : aké fotky fotí kamera ? ( o tejto problematike nemám ani šajn )
Za konkrétne tipy veľké Ď ; )
1, Kúpa digitálneho fotoaparátu : Cena 6000-15000,-
Kvalitné rozlíšenie , slušnejšie videozáznamy
2, Kúpa videokamery : Cena do 15 000,-
( Netuším či za 10k kúpim kameru s HDD )
+ otázka : aké fotky fotí kamera ? ( o tejto problematike nemám ani šajn )
Za konkrétne tipy veľké Ď ; )
prečo je fotenie s kamerou nezmysel ? pokiaľ viem , fotiť s kamerou sa dá , len neviem aká je tam kvalita resp. rozlíšeniePedro109 napísal:zalezi na co to chces a rovno zabudni ze s kamerou budes fotit lebo to je nezmysel...
videá schopné do youtube spravím aj s dig. foťákomNuSuey napísal:pokial by si chcel lacnu kamerku .. s videami schopnymi tak pre youtube tak neni problemale ak nieco lepsie tak konkretne neviem
// ok , takže najlepšie by bola kamera s ktorou sa dá fotiť
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tu je digitalny fotak, cena asi 6 200, mam ho aj doma super vecicka, 6x opticky zoom stabilizator obrazu a super cena,
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... c-lz7eg-k/
tento stoji okolo 9 500, ma az 10x opticky zoom
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... dmc-tz2-k/
obidva maju videa 640x480 aj so zvukom
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... c-lz7eg-k/
tento stoji okolo 9 500, ma az 10x opticky zoom
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... dmc-tz2-k/
obidva maju videa 640x480 aj so zvukom
A zase si tak zober, že dnes už takmer každý foťák zvláda aj video..
Ale všetci dobre vieme, na akej úrovni býva to video. A na takej istej úrovni býva aj fotka z videokamery. By som povedal, že kvalita fotiek z videokamery sa blíži kvalite fotky z mobilu. 
Sa rozhodni, či chceš radšej filmovať alebo fotiť. Oboje v tejto cene nebudeš môcť prevádzkovať na prijateľnej úrovni.
Inak ja mám radšej fotky.. videokameru by som si v živote nekúpil.
Sa rozhodni, či chceš radšej filmovať alebo fotiť. Oboje v tejto cene nebudeš môcť prevádzkovať na prijateľnej úrovni.
Inak ja mám radšej fotky.. videokameru by som si v živote nekúpil.
-
JurijRubanov
Light Star
Ja mám z týchto mačkopsov divný pocit. Tak ako nie je kamera vhodná na fotenie, foťák nie je vhodný na video. Pokiaľ chceš naozaj kvalitu, tak budeš musieť kúpiť každé zariadenie zvlášť, alebo si jednoducho určiť prioritu. V tejto cenovej kategórií by som určite bral foťák a to konkrétne, ako už Jin spomenul, nejaké EVF zrkadlo. Najlepšie sa javí asi Fuji S6500, no aj Panasonic a Olympus tu majú čo povedať.
Kuva chlapci nepotešili ste ma
Dnes som kúsok premýšľal , tak som sa čiastočne ( inak povedané väčšiu prevahu ) má videokamera
Teda DV kamera či ako sa to vlastne volá
Rozhodol som sa zvýšiť investíciu na 15 tisíc
Tak čo nájde sa nejaká, čo tie fotky bude mať slusnejšie ? Nielen mob kvalita ?
Ak sú tie fotky na kamere fakt také biedne ako opisujete , budem musieť zvoliť ten foťák a nasleduje otázka : existuje fotoaparát do 15 tisíc , ktorý má kvalitu videa vyššiu ako štandartných 640*480 ?
Kurnik dilema
Dnes som kúsok premýšľal , tak som sa čiastočne ( inak povedané väčšiu prevahu ) má videokamera
Teda DV kamera či ako sa to vlastne volá
Rozhodol som sa zvýšiť investíciu na 15 tisíc
Tak čo nájde sa nejaká, čo tie fotky bude mať slusnejšie ? Nielen mob kvalita ?
Ak sú tie fotky na kamere fakt také biedne ako opisujete , budem musieť zvoliť ten foťák a nasleduje otázka : existuje fotoaparát do 15 tisíc , ktorý má kvalitu videa vyššiu ako štandartných 640*480 ?
Kurnik dilema
pokiaľ by si mi to vysvetlil ako laikovi , budem Ti vďačnýjin napísal:Ináč s takou EVF natočíš v pohode video 30fps
-
jin
VIP
Pokiaľ is priplatí tri litre, tak má S9600 a to už je celkom služný stroj medzi EVF. Inak ajtak by som stále loboval za DMC-FZ18. Priplatí si síce, tri litre, ale má všetky výhody panasonicov vyšších radov, ako je napr FZ50JurijRubanov napísal:Ja mám z týchto mačkopsov divný pocit. Tak ako nie je kamera vhodná na fotenie, foťák nie je vhodný na video. Pokiaľ chceš naozaj kvalitu, tak budeš musieť kúpiť každé zariadenie zvlášť, alebo si jednoducho určiť prioritu. V tejto cenovej kategórií by som určite bral foťák a to konkrétne, ako už Jin spomenul, nejaké EVF zrkadlo. Najlepšie sa javí asi Fuji S6500, no aj Panasonic a Olympus tu majú čo povedať.
(zrkadlo??? wtf??
zaznamená 30 obrázkov za sekundu - frames per secondschw33k napísal:pokiaľ by si mi to vysvetlil ako laikovi , budem Ti vďačný
HOU HOU!!!
a čo tie lepšie fotoaparáty do 15 000 .. nájdeš nejaký pre mňa , čo aspon minimum vyčnieva kvalitou videa ?
" a to video ? "
// ok , pravdepodobne dám asi na ten jinov foťáčik , takže vravíš najlepší za tú cenu ?
dpč , dávno som nemal takýto " problém "
budem vyzerať ako debiljin napísal:HOU HOU!!!za 15 kúp DMC - FZ50 V tomto segmente fotoaparátov ťažko nájdeš niečo lepšie a výkonnostne vyvážené. Fotil som s ním asi 10 mesiacov, viem o čom hovorím
// ok , pravdepodobne dám asi na ten jinov foťáčik , takže vravíš najlepší za tú cenu ?
dpč , dávno som nemal takýto " problém "
-
jin
VIP
OMGschw33k napísal:a čo tie lepšie fotoaparáty do 15 000 .. nájdeš nejaký pre mňa , čo aspon minimum vyčnieva kvalitou videa ?
budem vyzerať ako debil" a to video ? "
Video ti to vypľuje vo formáte 848 x 480 pri spomínaných 30 fps. Ak nájdem doma dáke ukážky, tak uploadnem.
-
jin
VIP
Kurňa!! pred týždňom som premazával disk a tie videá som sundal...ukážky fotiek si pozri na mojom www, vidká Ti skúsim nájsť na neteschw33k napísal:no to myslím , že je celkom slušné
skús nájsť nejakú ukážku , potom sa rozhodnem natvrdo
Ale inak poradím Ti ešte - neunáhli to, preštuduj si to celé ešte sám. K tejto FZ50ke existuje pár ekvivalentov, ako Olympus UZ-580, SonyH9, Fuji S9600 apod...Ale oproti všetkým sa mi vidí, že má FZ50 navrch. Teda v podstatných veciach.
//Edit: Jo, sľúbená ukážka: http://www.dcresource.com/reviews/panas ... 000372.MOV Toto je ukážka v 640X480. A mrkni si toto
-
jin
VIP
Nad 9600 som uvažoval ako o alternatíve ku FZ50, ale našiel osm pár rozdielov - nedostatkov oproti FZ50. Ako jediná výhoda sa mi javí cena. Ináč: Batérie AA, miesto akumulátora, zoom, snímač, stabilizácia, menšia flexibilita LCD apod. recenzia na S9600 tuPedro109 napísal:ja mozem odporucit Fuji S9600, vyjde ta cca na 12-13k a ma vela pokrocilych funkcii a velmi slusne fotky...osobna spokojnost