Da sa poslať elektronika z ameriky?? myslim poštou. prejde to cez hranice lebo brat mi cosi vravel ze elektroniku nemusia poslat dalej. Je na to nejaká pprvá trieda alebo tak ze je zarucene ze to dojde? Lebo American co u mna byva mi vravel ze by to malo v poho prejst, nevie preco nie, ale nemyslim si ze by o tom nieco vedel, skor tipoval. dik za odpovede.
myslim ze by nemal byt problem , moj stryko posiela baliky z Australie a vzdy dosli v takom stave v akom maju.Takze z Ameriky by tiez nemal byt problem ale to samorezjem aj zavisi od koho nieco (kupujes), dostavas.A samozrejme nezabudni aj na postove ktore byva dost casto pekne drahe
lucas03 napísal:sak tam asi maju nejaky rengen alebo nieco podobne, a elektroniku, bomby alebo neprospesne latky odhali.
no a co aj tak je to porusenie sak vlastne zistia obsah a odkial vedia zeto je nove kupene ??? co ked to si dcera zobrala zosebou a tedto posiela domoviba aby jej to necorli
v pohode ti to pride. ak to chces co najrychlejsie priprav si na postovne do tych 120$ a mozno aj viac. samozrejme budes si to musiet vyzdvihnut na colnici ci na colnej poste kde zaplatis poplatky. samozrejme tieto colne poplatky sa tykaju len statov mimo EU.
v tom ti neporadim. oni ti vyrubia % dan z toho tovaru. a ako sa to pohybuje to ja neviem. iba co mi raz tak preletelo hlavou na hracky sa vztahue napr 6 ci 7% z ceny.
tieto zásielky je najlepšie zasielať EMS - slovenskou poštou, dovážam tak tovar z KR a je to v pohode.
dojde ti potom info že je to na colnici, pokial je to nízkej hodnoty tak sa clo neplatí tj cca 20 eur, pokiaľ je to viac tak sa platí.
Záleži aj od druhu tovaru, príslušenstvo k pc je od cla oslobodené.
Inak všetko je to v colnom sadzobníku ale ten má mrte strán takže ho asi pozerať nebudeš.
Listové tajomstvo sa samozrejme nevzťahuje na colný orgán, ten musí zásielku skontrolovať pred tým ako ju pustí do volného obehu v danej krajine v prípade že ide dovoz z tretích krajín.
niekedy nemusíš platit clo. Napr. ked je hodnota tovaru nízka alebo ked posielaš 10 rovnakých tričiek a posielané to je ako SAMPLE ORDER
Ked platíš tak platíš clo a dan s celej hodnoty tovaru a ešte aj navýšenú o clo
Clo sa vypočítava podla toho s akej krajiny prichádza a čo to je za tovar
djroco napísal:niekedy nemusíš platit clo. Napr. ked je hodnota tovaru nízka alebo ked posielaš 10 rovnakých tričiek a posielané to je ako SAMPLE ORDER
Ked platíš tak platíš clo a dan s celej hodnoty tovaru a ešte aj navýšenú o clo
Clo sa vypočítava podla toho s akej krajiny prichádza a čo to je za tovar
a ako sa to da zistis, aspon priblizne odhadnut, podla toho co tu jeden dal uz link?
čo napísal point je blbosť, clo sa mení podľa druhu tovaru. Clo sa vyratáva z ceny tovaru + preprava samozrejme.
Kontrétnu vyšku cla sa dozvieš v colnom sadzobníku.
A nakoniec také veci ako popis Gift alebo samples a vyššia hodnoty ta neoslobodujú od cla a colnej kontroly to si len ľudia myslia.
Môžeš mi veriť spolupracujem z colnym úradom už dosť dlho.