Problem s notebookom

Informácie o software, ankety...
medo8
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s notebookom

Príspevok od používateľa medo8 »

Cawte kupil som si notebook Toshiba A200 10w a dostal som k nemu Windows Vista,chcel by som si preinstalovat windows na XP len akosi sa mi to nedari...chcem sa spytat ci nejako sa to neda spravit lebo ta vista mi uz lezie na nervy :twisted: Dakujem za kazdu radu
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Trochu ot, ale ma velmi zaujimaju pohnutky kupujuceho, ked sa pri vybere notebooku rozhodne pre Win Vista a potom ide zhanat ovladace pre XP a zbavovat sa tej Visty. Vistu mas legalne, XP ak mas legalne taktiez, tak je toto irelevantne, ak nie tak na zamyslenie. Vyhodit peniaze za legal OS, ktorý nebudem pouzivat a budem pouzivat ilegal XP?

p.s.: Neber osobne, len ma to zaujima :) kedze nie si tu na fore prvy s týmto problemom
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Prečo sa to nedá? Nerozpozná harddisk alebo ani nenabootuje?? Pozri sa na web výrobcu, maly by tam byť ovládače aj na xp.

@pato83: Asi to tak predávajú, že je tam Vista ale bez by to asi bolo lacnejšie. :P
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Prečo sa to nedá? Nerozpozná harddisk alebo ani nenabootuje?? Pozri sa na web výrobcu, maly by tam byť ovládače aj na xp.

Asi to tak predávajú, že je tam Vista ale bez by to asi bolo lacnejšie.
mne najprv treba win XP a potom ovladace :?...ja som chcel bez win a ked s win tak XP ale taky notebook s tymi parametrami a do 35 tis som nenasiel...a to ze sa to nebude dat preinstalovat tak to som nevedel :twisted: :twisted: :twisted:
Cesar
Addict
Addict

Prečo sa nedá preinštalovať???

Stiahni si XP, skús vyhľadávač torrentov zoradíš podľa seedu a stiahneš. :D

Bez ovládačov to ťažko bude dobre fungovať.
pato83
Addict
Addict

Cesar napísal:@pato83: Asi to tak predávajú, že je tam Vista ale bez by to asi bolo lacnejšie. :P
No, hej to je logicke 8) Ale predsa sa vzdy najde rovnako výkonný aj bez os, predsa je plno modelov, ktoré sa lisia len uplnymi malichernostami :) A na cene sa to samozrejme musi prejavit, to ze tam je Vista. Ale ako odpoved to bola fajn :D
malin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa malin »

cafte, no mam ten isty problem s vistou... chcel som nainstalovat xp, ale po bootovani mi vypise, ze nenaslo ziaden disk, na ktory sa da nainstalovat... taku sku***ninu som este nevidel, poznate riesenie?
pato83
Addict
Addict

to malin: http://www.hojko.com/neda-sa-naistalova ... 80458.html Hlavne mishenkov cely prispevok, spolu s tym carovnym slovickom HLADAT.

p.s.: Co za problem mas, ze musis vypisovat to iste aj sem? : http://www.hojko.com/problem-s-notebookom-t80444.html
malin
Novice
Novice

mno ide o to, ze sestra si nedala poradit a kupila si v UK novy not Sony Vaio VGN-FZ11M s nainstalovanou Vistou... ten not ma 2GB ramku a slusnu grafiku, ale ide jej to horsie ako win98 na 486-tke :) a k tomu vsetkemu ma taky okliesteny Bios, ze ma islo porazit, nastavis tam iba tak cas a datum...

Po spekulovani sme prisli na to, ze pri instalacii xp a stlaceni F6 je potrebne cez externu mechaniku doinstalovat SCSI ovladace... este som sa do toho nepustil pre nedostatok casu, ale aj tak si na to moc netrufam... mate niekto s tymto skusenosti?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ja som kupil tiez nainstalovany.Moj postup-Format hardisku.Potom inastalacia Vista.A potom instalacia XP.Pouzivam XP a s Vistou sa hram...Presnejsie sa hra Vista s mojmi nervami :D.Ale ty by si asi potreboval aj flashnut BIOS.
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Ja som kupil tiez nainstalovany.Moj postup-Format hardisku.Potom inastalacia Vista.A potom instalacia XP.Pouzivam XP a s Vistou sa hram...Presnejsie sa hra Vista s mojmi nervami :D.Ale ty by si asi potreboval aj flashnut BIOS.
a to jak flashnem bios???...lebo tie rady co pisali vyssie tak mi nemozu ist lebo tie slova ako emulated pata...nemozem najst :?
malin
Novice
Novice

flashnutie biosu je dost radikalna zalezitost, do toho nejdem... a inac aj tak "skvela" firma Sony pri svojich "neuveritelne" predrazenych notebookoch Vaio poskytuje "unikatnu" podporu ovladacov JEDINE pre windows Vista... takze na xp mozem zabudnut
Cesar
Addict
Addict

Existuje aj Linux. Skús nejaké Live-CD, to sa nemusí nainštalovať, spustí sa z cd, nič ti nezmení na hdd. Keď už XP tam nefunguje.

Pozri sa v device manager aký je tam hardware, možno že exituje na xp od výrobcu.
Napísať odpoveď