Aký je rozdiel medzi gnome a KDE?

Všetko ohľadom Linuxu...
supermario
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aký je rozdiel medzi gnome a KDE?

Príspevok od používateľa supermario »

všimol som si totiž, že dosť veľa ľudí preferuje KDE a keďže mám Ubuntu (Gnome) začínam rozmýšľať, čo ďalej. rozmýšľam preinštalovať na Kubuntu 7.10. zatiaľ je iba beta verzia. ale už len 15 days to go...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj na Ubuntu môžeš nainštalovať KDE prostredie.. a potom môžeš máť súčasne KDE aj GNOME a pri štarte si prepínať. Ako nainštalovať, skús posurfovať www.ubuntu.cz, minule som to tam našiel.

Inak tiež som mal dlhšie Ubuntu, ale pozeral som na screenshoty Kubuntu s KDE, tak som dostal chuť nahodiť Kubuntu.. :D Ale jak som ho nahodil, tak som pomaly aj oľutoval. Síce výzorovo je krajší, ale ponuka programov je akosi chudobnejšia. :(

Toľko pohľad linuxového začiatočníka.. :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mnesa skor zda, ze viac programov je pre KDE. a aj pre mna prijatelnejsie. no stabilita KDE v kubuntu je otrasna. takze odporucam ostat pri gnome. keby som nemal nastavene KDE programy a cele prostredie, tak by som fical radsej na gnome. KDE by som si dal do hocktorej distribucie okrem kubuntu/ubuntu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja som mal vždy KDE, mne sa to páči. Na Mandrive je KDE stabilné, na Kubuntu to bolo dosť slabé. Po určitom čase som si zase nainštaloval Kubuntu, stiahol všetky updat-y a je to stabilné. Keby to nebolo tak by som to už dávno sformátoval. Neviem prečo to tak je, asi tie updaty čo vydali to zlepšili iné vysvetlenie nemám.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

kde mas najlepsie v debiane funguje krasne
turtlak69
Guru
Guru

tie updaty vyrazne zvysili stabilitu, ale stale je to bieda. obcas firefox len tak pre nic za nic cely padne. nastastie sa da obnovit relacia. obcas robim v quante a bum cele KDE dole. no stava sa. kubuntu ide milovymi krokmi vpred, takze davam tomuto distru velke sance. verim, ze sa to coskoro zlepsi. a ked nie, tak prechadzam na debian alebo gentoo. len ma na debiane odradza ten neaktualny software. nie som zatazeny na najnovsi soft, ale vadilo by mi keby som mal napriklad KDE 3.5.0 a uz je davno vonku KDE 3.5.6 "stable". ale na druhej strane by som sa mohol spolahnut na to, ze to KDE by bolo perfektne vyladene a nezhodil by som ho ani keby som sa snazil :)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

warezman napísal:kde mas najlepsie v debiane funguje krasne
ja mam gnome a tiez fici dobre a to podla mna aj zalezi ako mas urobeny config
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Romanko »

a uz da aj niekto rozdiel medzi nima ?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Už niekto aj skúsil Google?

http://cs.wikipedia.org/wiki/KDE

http://cs.wikipedia.org/wiki/GNOME

Rozdiel je v dizajne, štruktúre, funkčnosť a systémové požiadavky sú rovnaké.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Najzákladnejší rozdiel je v tom, že KDE používa Qt a Gnome Gtk+. :) (ale čo to je písať nebudem)
V KDE sa dá nastaviť takmer všetko, v Gnome takmer nič (vývojári vždy napíšu: to nikto nepoužíva, alebo: to by užívateľov miatlo, takže postupne všetky nastavenia odstraňujú).
Ak chcete používať počítač presne tak, ako si myslia vývojári Gnome že je správne, tak je Gnome dobré. Ale ak chcete niečo iné, tak máte smolu (ako som už písal, veľa vecí sa tam nastaviť nedá). Navyše, v mene prehľadnosti, sú všetky okná,tlačítka... (na môj vkus) príliš veľké.
turtlak69
Guru
Guru

ono je to vseobecne take dake prerastene. hned po nainstalovani s rozlisenim 1024*768 boli tie ikony giganticke. v KDE som si ich hned zmensil, v gnome som to radsej neskusal :D zda sa mi, ze graficke prostredie je optimalizovane aspon na rozlisenie 1600*1200 :D
Napísať odpoveď