kupa LCD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
NuSuey
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kupa LCD

Príspevok od používateľa NuSuey »

rozmyslal som nad kupou LCD monitora.. ale co najlacnejsieho

pod 5tis. da sa take volaco najst? :)
Sheep
Addict
Addict

Re: kupa LCD

Príspevok od používateľa Sheep »

v Datarte som videl Prestigio P170, cena cca 4800 alebo Acer AL1716 za rovnych 5000, avsak pokukaj nejake velkosklady alebo akcie v eshopoch tam kupis monitor aj lacnejsie... :wink:
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

urcite nekupuj ani Prestigio ani Apacer su to pekne ...
zober nap. LG, SAMSUNG
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

aha. rozmyslal som ze mozno by som kupil aj pouzivany :) len aby cena sla co najviac dole..
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Jedine, co by ako-tak mohlo mohlo vyhovovat som nasiel toto:

15" LCD BenQ FP51G - 4 994,00 SKK s DPH
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

http://www.alza.sk/17-lcd-philips-170b5 ... d52618.htm

15'' je dnes zatracene malo, zvhladom na to, ze rozlisenie 1024x768 je priserne male. (Donedavna som mal 15'' LCD doma na surfovanie a bolo to utrpenie)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja viem, ale nevedel som, ci sa chcel aj hrat, tak som to vyberal s ohladom na odozvu. :?
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

za tu cenu nekupis asi nijaku dobru 17ku al. 19ku, mozno z bazaru
Sheep
Addict
Addict

xyz napísal:za tu cenu nekupis asi nijaku dobru 17ku al. 19ku, mozno z bazaru
v pohode su LCDcka od ruky, na LCD neni co pokazit...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:v pohode su LCDcka od ruky, na LCD neni co pokazit...
Len mrtve body.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sheep napísal:v pohode su LCDcka od ruky, na LCD neni co pokazit...
vypalene katodove trubice, aj tie maju svoju zivotnost. eizo ma zaruku 10 000 hodin na najnizsie rady LCD panelov, hmm preco asi? [osobne mam napozeranych asi 3000], cize nejake to opotrebovanie tam "asi" bude ;)
Sheep
Addict
Addict

katodova trubica vydrzi svietit cca 50 000 hodin, cize cca 6 rokov neustaleho svietenia...

p4ra mrtve body mas aj na novom LCD...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:katodova trubica vydrzi svietit cca 50 000 hodin, cize cca 6 rokov neustaleho svietenia...

p4ra mrtve body mas aj na novom LCD...
fuha, to bol dobry argument za 0 bodov. Je zaujimave ze reklamacie acerov a benqov byvaju aj na poskodene podsvietenie LCD panelu, hmm, asi by si im to mal ist povedat do fabrik, ze sa to nemoze vyhulit za rok, lebo to ma svietivost 50 000 hodin, mozno to nevedia.

Hej, vypalene body su aj na novom LCD panely a su dokonca "rumors" ze ked sa Ti prvych 100 hodin pouzivania LCD panelu nevyhuli pixel, tak sa uz nevyhuli ziadny, ale opak je pravdou...inac by asi nebola ta kopa reklamovanych panelov v technickych oddeleniach velkoskladov ;)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

a ako spoznam ze sa mi vyhulil pixel? :oops:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

xyz napísal:a ako spoznam ze sa mi vyhulil pixel? :oops:
vidis taku ciernu bodku na monitore
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Jednoduche:

http://www.dvhardware.net/article5979.html
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mozes mat vypaleny subpixel alebo mainpixel, jeden je cierny a jeden je biely :)

http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html

nech sa paci test.

http://www.iseedeadpixels.nl/ a daco na pobavenie
Sheep
Addict
Addict

uplink napísal:fuha, to bol dobry argument za 0 bodov. Je zaujimave ze reklamacie acerov a benqov byvaju aj na poskodene podsvietenie LCD panelu, hmm, asi by si im to mal ist povedat do fabrik, ze sa to nemoze vyhulit za rok, lebo to ma svietivost 50 000 hodin, mozno to nevedia.

Hej, vypalene body su aj na novom LCD panely a su dokonca "rumors" ze ked sa Ti prvych 100 hodin pouzivania LCD panelu nevyhuli pixel, tak sa uz nevyhuli ziadny, ale opak je pravdou...inac by asi nebola ta kopa reklamovanych panelov v technickych oddeleniach velkoskladov ;)
sak je jasne ze sa ti to moze stat kedykolvek ze ti trubice zhoria, staci nato nestabilne napatie v sieti alebo v zdroji monitora a mozu byt fuc a to myslim ze neovplyvni ci mas monitor novy alebo pouzity, alebo ci mas Acer alebo Eizo
navyse LCD su relativne novy fenomen na slovensku takze sanca ze kupis monitor starsi ako 3 roky je ozaj miziva...
okrem toho cislo 50 000 nie je konecne, po tejto dobe je uz ich jas znizeny na polovicu ale to neznamena ze musia odist...
a ano skoda ze tu rozoberas spolahlivost vobec...kazde zariadenie sa moze pokazit, nie len tebou nenavidene Acery
alebo staci ze mas prepatie v sieti a aj tvoje Eizo moze ist cele do vecnych lovist...
neviem ale ozaj tu rozoberas zakony prirody, KAZDY monitor a KEDYKOLVEK sa ti moze pokazit alebo sa mu spravi vadny pixel a nic sa nemeni natom ci je od ruky, novy alebo ci stal 10 000 alebo 100 000 SK
neviem potom naco mas doma monitor ked sa bojis ze ti kazdu chvilu nieso odide, dokym funguje, tak ho predaj a chod na vzduch... :lol:

a tiez neviem co robis stale take halo okolo vadnych pixelov, pracoval som s monitorom ktory mal vadne pixely a vobec nemal som pocit zeby sa nedal pouzivat alebo ze rovno patri do kosa, proste normalka...
vadne pixely tak mozu vadit maximalne modelerom, fotografom alebo CADistom, ale urcite nie tipkovi ktory si na pocitaci pozera pokec, hojko a hraje CSko...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sheep ty si strasny expert, zacal si spravovat daku skolsku siet kde su tri didaktiky a styri PMDcka a uz sa citis ako guru. Ked kupujem LCD, tak radsej kupim LCD s predlzenou zarukou alebo garanciou 0 vadnych pixelov, pretoze mam istotu, ze mi tam nebude svietit jedna cierna, ci dokonca dve alebo tri cierne bodky. Ked odide trubica, davam to reklamovat, to by malo byt logicke, nie???
Sheep
Addict
Addict

hojko napísal:Sheep ty si strasny expert, zacal si spravovat daku skolsku siet kde su tri didaktiky a styri PMDcka a uz sa citis ako guru. Ked kupujem LCD, tak radsej kupim LCD s predlzenou zarukou alebo garanciou 0 vadnych pixelov, pretoze mam istotu, ze mi tam nebude svietit jedna cierna, ci dokonca dve alebo tri cierne bodky. Ked odide trubica, davam to reklamovat, to by malo byt logicke, nie???
no to je, das predlzit zaruku z dvoch na styri roky a v piaty rok ti trubica zhori, alebo sa nestane nic ale uz to LCDcko predas koli tomu ze chces lepsi... :lol:

ne chlapci nehnevajte sa na mna ale nech tu uplink donekonecna nerozprava jake je to jeho eizo skvele a jak by nikto nemal kupovat ziadny low end monitor lebo sa nanom nahodou objavi vadny pixel alebo po par mesiacoch nepojde podsvietenie, mate az desne predstavy :!:

//hojko, ked som tu siet adminovat zacal tak tato stranka este vobec neexistovala a skoncil som to este pred tym nez si ju zalozil takze co tu omielas veci 4 roky stare a najhorsie je natom to ze to nema nic spolocne s LCD :lol:

skratka ste hrdinovia bo doma cumite do eiza, samsungu 226 a neviem jakych panelov, ktore ja nepovazujem za nutnost mat doma...
Napísať odpoveď