CD RIP

Všetko ohľadom Linuxu...
turtlak69
Guru
Guru

CD RIP

Príspevok od používateľa turtlak69 »

narazil som na problem... zistil som, ze neviem ripnut CD (lol?) :) nainstaloval som si tusim goobox a ten mi pred ripovanim napisal, ze nemam dake plug-iny. skusil som aj kaudiocreator. ten taktiez zlyhal. zatial mi kazdy program vypindal. fakt dako neviem ako ripnut CD.

kubuntu
KDE
najnovsi kernel
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

https://help.ubuntu.com/community/CDRipping Viac ti poradit neviem, zial :) Je tam aj ku kubuntu.
turtlak69
Guru
Guru

thx :) spravil som to tak, ze som do krusadera zadal audiocd:/ a skopcil vsetko zo zlozky ogg vorbis. tym to vlastne aj riplo. velmi jednoduchy sposob. skoda, ze to neslo do mp3. dufam, ze to pojde niekedy vypalit na cd ako audio :)
redyuri
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

OGG vs mp3

Príspevok od používateľa redyuri »

OGG formát je lepší ako mp3 - lepšia kompresia pri rovnakom bitrate, neviaže sa naň žiadna licencia (je to slobodný formát), veľa mp3 prehrávačév ho dnes prehrá, aj keď nie je popísaný v zozname podporovaných formátov (napr. v prípade mp4 playerov:) ), vypaľovacie programy s ním nemajú problém, ale to už som OT
turtlak69
Guru
Guru

tieto fakty o ogg vorbis som vedel, ale nie ten najpodstatnejsi, ze s nim nemaju problemy napalovacie softy. btw v mojom sunt prehravaci je tiez podpora ogg vorbis. a to bol jeden z najlacnejsich :) a koniec koncov teraz sa mi aj tak viac hodi tento format. nahodil som si beta verziu noveho kubuntu a balicky s kodekmi tam sice su, ale MP3 podpora vobec :D takze aspon zbytocne necakam a mozem pocuvat ripnute veci do ogg vorbis :)
Napísať odpoveď