uprimnost

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Invader
Light Star
Light Star

uprimnost

Príspevok od používateľa Invader »

Ahojte. Prave som sa pohadal s kamosmi, koli uplnej banalite. Podstata je ta, ze som bol so 3 kamosmi, vsetci traja maju odlisny nazor na svet. Hadali sme sa vseci spolu, no oni traja drzali spolu proti mne. Vec je taka, ze odporovali si vnutorne navzajom, pretoze to co tvrdili voci mne, im nebolo prirodzene, pretoze ako som spomenul, su odlisne povahy a vo vnutri si mysleli uplne nieco ine. Preto sa Vas pytam. Je pre Vas dolezita uprimnost, povedat to co si myslite, alebo zachovat si tvar pred ostastnymi a povedat to co si mysli vacsina, aby ste nevizneli ako magori pred ostatnymi?

Pretoze, nenavidim, ked sa hadam s ludmi, kt. tvrdia nieco, comu sami neveria a tvrdia to len koli tomu, aby si udrzali obraz v skupine.

Este doplnim. Stalo sa Vam, ze nieco tvrdite a vsetci sa Vam smeju, ze ste smiesny so svojim nazorom? Ved predsa aj Galileo tvrdil, ze sa toci zem a nik mu neveril a predsa mal pravdu.

Mozno ste zrelejsi ako ostatny a nevie vas pochopit okolie? mozno.
n1^
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa n1^ »

Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Podla mna by toto malo byt v Laske a Vztahoch

Hadky patria do zivota ... niekedy sa tomu proste nevyhnes
No ale ak sa kamarat prikloni ku strane kamaratov a pritom si o tebe mysli uplne nieco ine tak ani ako kamarata uz povazovat nemusis ... samozrejme niekedy moze mat clovek velmi zlu naladu a moze povedat par veci ktore nemal v umysle povedat ....
A ked si nieco vedel a oni sa z toho rehotali lebo si mysleli ze oni maju pravdu ... mavni rukou nema cenu sa hadat ;)
... alebo im na tu vec daj nejaky dokaz a potom ich mozes vysmiat ty :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Invader.. zase ber to aj z druhej stránky.. možno oni sú zrelejší a chápu lepšie situáciu ako Ty a Ty si to nedáš vyhovoriť. :P

Inak hádky a výmena názorov patrí k životu.. otázne je, či dokážeš akceptovať druhého človeka s iným názorom alebo mu silou mocou budeš stále vnucovať ten svoj.

Niečo podobné sa nám stalo s jedným známym, pohádali sme sa pri pive.. a ten jeden sa tak nasral, že prerušil všetky kontakty s nami. :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Samozrejme ako uz bolo povedane hadky patria k zivotu a imho nie je nic horsie ako hadka s clovekom na ktorom ti zalezi a co to ste spolu preskakali, lebo vtedy sa mozu v zlobe vytiahnut veci ktore tak clovek nemysli, ale je v stave, ze chce druhemu ublizit tak ich vytiahne, ale to som odbocil...
Uprimnost je pre mna velmi dolezita, snazim sa byt úprimny a veci "aby som si zachoval tvar" si myslim uz v mojej partii nie su potrebne, lebo ked sa uz ludia dobre poznaju nemusia sa pretvarovat, druha vec s takeho "taktickejsieho" hladiska, ked ti napr zabrdaju do kamarata a aj ked mozno suhlasis stym co hovoria, no s akehokolvek dovodu sa chces kamarata zastat, da sa to urobit aj prezentaciou svojho nazoru, tak, ze vyznie na prospech kamarata, pretoze v zivote nejde o to CO clovek povie ale AKO to clovek povie, cize ked niekto chce povedat pravdu najde si sposob ako ju povedať a ked chce tak ju povie tak, aby sa to druheho nedotklo
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Uprimnost voci mne,je pre mna velmi dolezita vec,hlavne co sa tyka ludi blizkych mojmu srdcu.A ja som na druhu stranu uprimny voci ostatnym-niekedy az prilis,takze sa sem,tam niekto urazi,ale aspon ma nad cim rozmyslat..

Pouzit slovo "zrelejsi"...Kazdy clovek preziva nieco ine a preto ma aj iny pohlad na svet.Je dobre ak clovek dokaze akceptovat nazor druheho bez toho aby dotycneho odsudzoval...Nemusis s nim vnutorne suhlasit..

Ak kamos trval na svojom,len kvoli partii,tak by som si to s nim vyrozpraval-ale len dvaja medzi sebou.

Skus napisat na com ste sa tak pohadali a uvidime,ci tvoj pocit"zrelosti" je opravneny :P
Invader
Light Star
Light Star

n1^ napísal:Nemohol by si to sem hodiť : http://www.hojko.com/laska-vztahy-priatelstvo-f38.html ?? :P
Mohol, ale neviem uz ako. Som bol pripity vcera a som to pacol kde som videl. A som tu novy, tak neviem ake vsetky temy su tu. Tak prepacte. AK moze niekto kompetentny, nech to presunie.

Dakujem

//zuzka: téma presunutá do L+V+P
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Vo vacsine pripadoch je najlepsie presadit svoj vlastny nazor. aj pri hadke v rodine, pri hadke s priatelmi. ak svoj nazor neprezentujes, tak tvoji blizki/priatelia ani nevedia kto vlastne si. sme ludia a nazory su velmi dolezite, pretoze z nazorov sa naplna skutkova podstata... nuz su aj take situacie, kde by clovek nemal zasahovat a prezentovat svoj nazor. napriklad mnoho vedcov bolo pocas stredoveku uplaneych prave preto, ze mali iny nazor. revolucny nazor. a preto mnohi umreli v mladsom veku. keby boli este nazive, mozno by vymysleli aj casostroj... toto plati aj dnes. krasne tuto pointu vystihuje vyrok hemingway-a Dva roky treba, aby sme sa naučili hovoriť, a päťdesiat rokov, aby sme sa naučili mlčať.
Invader
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Uprimnost voci mne,je pre mna velmi dolezita vec,hlavne co sa tyka ludi blizkych mojmu srdcu.A ja som na druhu stranu uprimny voci ostatnym-niekedy az prilis,takze sa sem,tam niekto urazi,ale aspon ma nad cim rozmyslat..

Pouzit slovo "zrelejsi"...Kazdy clovek preziva nieco ine a preto ma aj iny pohlad na svet.Je dobre ak clovek dokaze akceptovat nazor druheho bez toho aby dotycneho odsudzoval...Nemusis s nim vnutorne suhlasit..

Ak kamos trval na svojom,len kvoli partii,tak by som si to s nim vyrozpraval-ale len dvaja medzi sebou.

Skus napisat na com ste sa tak pohadali a uvidime,ci tvoj pocit"zrelosti" je opravneny :P
Pohada sme sa ako som povedal na uplnej blbosti.

Isli sme si kupit hambace, no predavala to taka skareda zenska ktora ttam je strasne dlho. Kamos, Juraj, velmi intelektualny clovek, sa jej zacal smiat, ze ake ma hamburgery, no pritom is ich tam sam kupuje. V podstate sa nesmial na hambace, ale nanu ka je otrasna. Ja tiez viem,ze ta zenska je otrasna, kriva, ma problemy s manzelom, rozvedena s deckom. No ja som sa nesmial, neprislo mi to smiesne, zakryvat vysmech na nu tym, ze ma zle hamburgery. Tak som s nim zacal konverzovat, ze ako on s takym charakterom sa jej moze smiat. On nato, ze mu to je jedno. On mal svoj nazor, ale zastali sa ho ini, kt. by sa natom ani nesmiali, keby tam nebol ten Juraj a netrepal nanu tie blbosti. Takze preto mi to prislo take zvratene. Beriem, mozno sa chceli posmiat, uvolnit sa, ale museli to robyt na zene, ktora to vsetko pocula a isto ju chapem a viem ako jej to padlo a ako sa musela citit? A keby jej hovoril aspon ake boli tie hamburgeri hnusne do oci, ale stal za rohom ako zbabelec.

Ako tu niekto pisal, ze im ma tu pravdu niekedy podlozit. Ale taketo veci nepodlozis a technicke, ci uz hmotne podklady.....naco? Nemam zaujem potom kazdemu a zakazdym po jednom dokazovat, ze som mal pravdu, potom to vyznie tak, ze si dokazujem svoje a som ten najlepsi. Tak som to robil kedysi, no nebolo to najlepsie. Podstata je, ze stale vizniem ako debil ja. Este co sa tyka toho, co tu jeden spominal, ze mozno oni maju pravdu a ja si tvrdohlavo stojim za svojim. To zas nieje taka pravda, stojim, niekedy, ano priznavam, no nie vzdy a treba zvazit aj to s akymi ludmi sa hadas. Posudit ich charakter, intelekt, charizmu.....a az potom si brat z jeho poznamok priklad. Poznam tych ludi, viem co su zac. No ja nemozem vystat "debilitu".

Dudo ved ty ma poznas, tak napis to co si myslis.

Vravis, ze urazam ludi, mozno to je tym, ze som az moc uprimny a ta uprimnost vyznie ako urazka, i ked to "tak v samej podstate nemyslim". Podla mna je ozajstna uprimnost jedna z dolezitych charakterovych vlastnosti cloveka.
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Pozri oni sa na tom smiali možno preto, lebo boli nazoru, že vyzerať ako praví kamaráti ak sa pridajú k nemu....necheli sa oddelovať od skupiny

A to, že ty si zástancom úprimnosti, to je úplne v pohode, vždy je lepšie povedať pravdu a nerobiť zbytočné okolky...
Buď stále sám sebou, nedaj ovplyvniť svoj názor a neboj, oni si to časom uvedomia.... a možno sa začnú správať tak ako aj ty

:wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Kód: Vybrať všetko

A keby jej hovoril aspon ake boli tie hamburgeri hnusne do oci, ale stal za rohom ako zbabelec. 
To nieje zbabelec ... to je Cisty pravy nefalsovany sviezopeceny kkt
Uz z dovodu jej zlej rodinnej situacie by som ju podporil ... ci je skareda ako noc alebo nie
Prajem mu nech sa v buducnosti z nim zena rozvedie povie mu aky je skaredy kkt atd a necha mu decko na krku ... uz vidim jak by hral hrdinu ... sedlak
Sry za OT
Ani nelutuj ze si sa s nimi pohadal ... a nebola to banalita ... proste mas este srdce a zdravy rozum ... On ma asi iba kkt ktory mu tlaci na mozog a potom to takto vyzera ...
Cize fakt nemas co lutovat a ty zvysny dvaja ... co ja viem ... mozno im to pripadalo smiesne preto to nechali tak ale tiez sa nezachovali najlepsie

Ja si osobne myslim ze si spravil dobre ja by som mu este zanadaval ... lebo o tej jeho spominanej velkej inteligencii pochybujem ...
Inteligentny clovek by to nikdy nespravil ;)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Invader napísal:...
No co viac napisat,kamo.. Vsetko to asi shrnul Shark NX..O intelekte dotycneho sa da pochybovat :? Asi to vystihuje vyraz-PRIMITIV.

Ja byt na tvojom mieste-tiez by som im povedal svoje a pacit by sa im to,100%-ne nepacilo :twisted:

\\ K tomu,ze vravim,ze ty urazas ludi.Neviem ci je to tu najvhodnejsie rozoberat,ale nech..Je to sice OT,tak dufam,ze to nezmazu..Vies,ja si malo ludom dovolim povedat nejaku nadavku...Mozno dobrym kamosom.Aj to len sem-tam a nemyslim to vazne-je to viac,menej komunikacia medzi nami.Ale ty komunikujes takto s kazdym,bez ohladu kto to je-rodicia,frajerka atd..No a ide aj o to,ze takto s nimi komunikujes stale-je to tiez vas sposob komunikacie.Ale skus sa zamysliet nad tym,ako to tvojim rodicom padne.Mozno ak ste v sukromi,je to v pohoda.Ale co si moze pomysliet clovek,ktory tuto komunikaciu pocuje ako tretia strana?Ci uz o tebe,alebo o tom,s kym sa takto rozpravas.Hovoris,ze to je pohoda.Myslis,ze aj pre tvoju frajerku to je pohoda?Hlavne ak ste v spolocnosti :? Ja tiez zvyknem takto komunikovat-ale vsetko ma svoje hranice.A ty tu hranicu nepoznas.Tot moj nazor.
Frikso
Darca
Darca

Re: uprimnost

Príspevok od používateľa Frikso »

Invader napísal:Ahojte. Prave som sa pohadal s kamosmi, koli uplnej banalite. Podstata je ta, ze som bol so 3 kamosmi, vsetci traja maju odlisny nazor na svet. Hadali sme sa vseci spolu, no oni traja drzali spolu proti mne. Vec je taka, ze odporovali si vnutorne navzajom, pretoze to co tvrdili voci mne, im nebolo prirodzene, pretoze ako som spomenul, su odlisne povahy a vo vnutri si mysleli uplne nieco ine. Preto sa Vas pytam. Je pre Vas dolezita uprimnost, povedat to co si myslite, alebo zachovat si tvar pred ostastnymi a povedat to co si mysli vacsina, aby ste nevizneli ako magori pred ostatnymi?

Pretoze, nenavidim, ked sa hadam s ludmi, kt. tvrdia nieco, comu sami neveria a tvrdia to len koli tomu, aby si udrzali obraz v skupine.

Este doplnim. Stalo sa Vam, ze nieco tvrdite a vsetci sa Vam smeju, ze ste smiesny so svojim nazorom? Ved predsa aj Galileo tvrdil, ze sa toci zem a nik mu neveril a predsa mal pravdu.

Mozno ste zrelejsi ako ostatny a nevie vas pochopit okolie? mozno.
Ja sa stakými ľudmi ani nehádam. Nemá to cenu a k ničomu nedospejeme. Proste buď niekto argumentuje a má to zmysel a význam alebo sa niekto potrebuje hádať, hoci na začiatku tvrdil uplne niečo ine, ako na konci.

-K tej tvojej otázke, či sa nám niečo take stalo: Áno a bolo to docela nepríjemné. Paradoxne sa to týkalo práve pohľadu na svet. Išlo o to, že sme tam boli cela partia a jednu kamaratku moj názor zaujimal, tak sme sa o tom bavili. A druha kamoška, čo je v kolektive prirodzenou osobnosťou začala nahlas "tsss zasa o tom trepe" a všetci ostatní sa k nej ako ovečky pridali.
-To ma nasralo, pretože nič som nikomu nenútil, keď sa im nepáčilo, mohli odísť alebo proste nepočúvať. ..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja si co si myslim tak to aj poviem, serem na vacsinu, niesom ziadny chudak co nema vlastny nazor na vec...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mastros napísal:U mna je K*-R*V-SKY dolezite si povedat, co si myslim aj ked je to odlisne od zvysku sveta...
Tak na tomto fore to budes mat velmi tazke. :)
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

To nevadi, za pokus to stoji.
Invader
Light Star
Light Star

Mastros napísal:U mna je K*-R*V-SKY dolezite si povedat, co si myslim aj ked je to odlisne od zvysku sveta...
Inak by bolo vsetko jednotvarne a nemali by sme sa o com bavit. :)
Presne tak, som zistil dnes, ze ten kamos Juraj sa tak nahneval a nechce somnou kommunikovat koli tomu akos me sa pohadali. A to koli tomu zase, ze ako sme sa hadali, som mu vykrical, ze on je taky, ze cely cas sa stretava so svojou komunitou a pride na inu a chce, aby sa ja ona spravala tak ako ta predtym, ale som mu povedal, ze nech to odomna necaka. Nato sa nastval. A ja mam v pi*i, nebudem sa nikomu vtierat. Bol som dnes s kamosom, ktori tam bol aj vcera. Priznal, ze si myslel to co ja, ale nemal zaujem sa do toho starat, lebo nechcel dalej "mutit vodu". Tak mi povedzte co to je za chovanie, ked si myslis to svoje ale nepresadis to a mlcis????????????????????????????? AKo chces potom v zivote riesit situacie ktore budu v konflikte s inymi?

Dudo, nato co si reagoval,ze sa spravam ku kazdemu rovnako. Ano je pravda, nemam kategorie, srpavam sa tak. Ale ako som povedal, ty nevies co mam s rodicmi za problem, tak nevies preco tak reagujem. S praitelkou som si to vyjasnil. Je to uz ine. (to bolo take medzi mnou a Dudom.)

Pocuj mastros, ked povies to co si myslis a je to odlismne ako ostatok sveta, ako viznies?
Mastros
Light Professional
Light Professional

Neviem, ako vyzniem... zalezi od toho, v akej miere sa odlisujem od ostatnych. Poviem nazor a potom aj nejake padne dovody, preco je moj nazor taky, aky je.
Niekedy vyzeram ako debil, inokedy niektorym otvorim oci...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

zavisi od toho s kym sa hadas, na hadke nieje nic zle a cibris si pri nej vlastne vyjadrovanie, argumentaciu, gestikulaciu, presvedcanie etc etc. ale musi to byt dobra hadka, resp. skor taky brainstorming. poznam jedneho cloveka s ktorym sa velmi rad hadam na akukolvek temu, nikto nikoho nepresvedci, ale kazdy si povie svoje, kazdy to odovodni, sice navru nam zily ale ked skoncime, mozme sa rozpravat akoby sa nic nestalo.

zalezi na teme, na ktorej sa hadate, ak sa hadate o tom ze nie ty ale ten druhy je ch*j, tak to budete mat tazke, ak sa hadate na ine temy, tak je to v pohode.
Mastros
Light Professional
Light Professional

Ano, je velmi dolezite aj to, s kym sa hadam. Zalezi hlavne od hierarchickeho postavenia v nejakej skupine.
Napr. trieda... za mesiac/dva sa tam vytvori hierarchia... meni sa tazko, len jednotlivci sa posuvaju vyssie. Dole idu cele skupiny...
Ked sa hadam s niekym, kto je v triednej hierarchii o 5 priecok vyssie nez ja, mne za pravdu nedaju pred tym, s ktorym som sa hadal.
Avsak za jeho chrbtom sa na mna usmievaju, suhlasne prikyvuju...
S tymto mam skusenosti...
Napísať odpoveď