ubuntu a zaciatky

Všetko ohľadom Linuxu...
Lord PROXI
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ubuntu a zaciatky

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

No takze, skusam ububtu, trocha mi trvalo kym som spojazdnil net, a hlavne pripojil sa do siete a tak ...
len nevim par veci.:
1.: mam live ver. ubuntu, bootujem to z DVD, ked restartnem, vsetko sa strati ?
2.: ako mam nakopnut dake audio codeky ? som skusil dake vygooglit, ale som z toho jelen :(
3.: ohladne 3d plochy a podobnych srandiciek. som ju spustil, isla v pohode, ale po chvyli sa sekla a nejde, okna sa hybu ako chcem, len nereaguje to 3D, neviem ani prepnut na druhu plochu ani nic, pritom zapnute to je stale.

Mohly by ste spisat dake zakladne prikazy na chod ubuntu ?
daco som uz zistil, ale nieje to nic slavne :D

edit:// este ma napadlo, veci nainstalovane ked je bootovanie z dvd sa ukladaju kam ?
ked to znova nabootujem, bude to fachat znova, alebo je treba ich znova instalovat ? :(
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

1. Ano
2. Cez synaptic package manager, nachadza sa v System-Administration- Synaptic, ten si spustis, zadas heslo pre root, a v lavom okne si vyhladas multimedia a v pravom sa ti zobrazi, co vsetko pod to spada. Pri kazde ti vypise aj popis atd. Kliknes na to, co si si vybral, das instalation a apply a uz sa to nahodi. Ja pouzivam na hudbu XMMS.

p.s.: dufam, ze ma tu dakdo zvozi dobre :D
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Xmms je mŕtve. :) (dlho som nepoužíval nič iné, ale teraz používam Audacious)
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

no s tym prvym si ma nepotesil.
a zvuk uz ide, super, thx :wink: ( K+ )

este nieco, keby som ho nakopol na disk, da sa potom vybrat ci chcem spustit XP alebo Ubuntu ?
nieco podobne, ako ked su 2 win.
pato83
Addict
Addict

Vytvoris si particie pre linux, uz to tu bolo rozoberane mnoho krat :wink: Nainstalujes ubuntu a pri dalsich startoch si budes moct vybrat v menu grub ci spustit win alebo linux jednoduchym potvrdenim enterom :)

to chrono: U mna este zije :) a funguje fajn, tak zatial nevidim dovod menit :)
brutus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa brutus »

ja teiez som teraz zacal experimentovat s Ubuntu :D a velmi mi pri tom pomaha umanual http://ubuntu.kayle.sk/download.html .... najdes tam vela uzitocnych rad

pred tym som mal este Mandrivu ... ale Ubuntu sa mi zda lepsia
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

no, chcel som nakopnut ubuntu aj doma, tam mam internet cez wimax, ale ked dam IP a masku nenabehne, brana a dns nastavena v XP nieje, ale aj po zadani adresy a DNS s ktorimy my to fachalo v netke tak neslo.
Nenasiel som ani kde by som si dal meno a heslo na wmx.
Nemate s tym dake skusenosti ?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

pato83 napísal:to chrono: U mna este zije :) a funguje fajn, tak zatial nevidim dovod menit :)
XMMS používa GTK1 (takže kvôli jednému programu som to musel mať nainštalované).
Audacious má plugin, pomocou ktorého sa môže minimalizovať do systray, podporuje Last.fm, OSD, v najnovších verziách môžeš ukladať výstup priamo do wav, mp3, ogg... Dlho som používal XMMS (vlastne som nepoužíval nič iné), ale potom som prešiel na Audacious a som spokojný. Vyskúšaj sa na Audacious pozrieť a možno sa ti bude páčiť.
pato83
Addict
Addict

Pozriem sa nan urcite, ked vravis, ze je fajn, hlavne to systray by sa mi hodilo . 18. oktobra by mala byt uz finalna verzia Ubuntu 7.10, tak potom to skusim. Pekne si ponastavujeme vsetko poriadne, nie ako pri tejto instalacii hura system :) Tak ale kazdy sa ucime na vlastnych chybach. 8)
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

No a este nieco, ubuntu ma problemy z grafikou GeForce ? konkretne 6600 TD ...
odmieta mi normalne nabootovat ... grafika sa rozhadze, rozkockuje, a je v tahu .. ide iba v obmedzeni grafiky, vlastne tam sa nedaju zapnut ziadne tie srandicky ohladne vzhladu, chce aby som sosol ovladac, ale to som este nezistil ako mam pripojit wimax .... :lol:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Malo by to fungovať. Keď nie tak alternate install nie z live a keď nepôjde tak ovládač v xorg.conf prepíšeš na vesa, tým pôjde všetko, potom si nainštaluješ ovládač nvidia a pôjde. :D Info si pozri na nvidia.com.

Wimax - no keď ti niečo nefunguje tak google ti môže dať odpoveď za niekoľko sekúnd.. :lol:

http://www.google.sk/search?hl=sk&q=wim ... %3Dlang_sk

konkrétne...

http://linux.nfo.sk/viewtopic.php?p=7062

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=7976.0
brutus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa brutus »

Lord PROXI napísal:no, chcel som nakopnut ubuntu aj doma, tam mam internet cez wimax, ale ked dam IP a masku nenabehne, brana a dns nastavena v XP nieje, ale aj po zadani adresy a DNS s ktorimy my to fachalo v netke tak neslo.
Nenasiel som ani kde by som si dal meno a heslo na wmx.
Nemate s tym dake skusenosti ?
do terminalu daj prikaz pppoeconf ... ja tiez som s tym mal problemy, brat ma wimax
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

jj slape to :)
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=7976.0
Krtko napísal:pre nastavenie wimaxu by malo stacit v konzole spustit " sudo pppoeconf ". malo by to najst sietove rozhranie eth0 /ak mas viac sietoviek tak si vyberies to spravne ethX/. potom uz len do " username " napises pristupove meno a do " password " heslo, popotvrdzujes a nemal by byt problem.
presne toto, len asi bootovanie musim zatrhnut, pri kazdom spusteny vse nastavovat ... to je trocha blbe :)

ale co som si dakedy myslel ze linux celkovo je na H* som sa strasne sekol, este plna podpora hier, a win moze ist do zabudnutia :)
Napísať odpoveď