ako zmerat elektricky naboj ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ako zmerat elektricky naboj ?

Príspevok od používateľa gego »

elektricky naboj /culomb / = pri prechode elektrickeho prudu danym zariadenym za urcity cas . chcel by som vediet ci sa toto da nejako priamo zmerat vypocitat to vypocitam napriklad ked ide prud 20 A jednu minutu dany naboj je C=A*t - 20 x 60 = 1200 c ale toto sa da len ak sa prud v case nemeni a toto je moj problem mne sa prud v case meni cize nieje nejaky sposob ako to zmerat cez pc nejak aby to do grafu ukladalo alebo nieco take ???? poradte niekto ...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No to asi nezmerias-ty chces vlastne nejaky,priemer pretekajucich c,za urcity cas?Dost nachapem...Merias okamzitu hodnotu.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

neexistuje na to nejaky vzorec....no nvm vypocet by bol troska tazky :P
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No to asi nezmerias-ty chces vlastne nejaky,priemer pretekajucich c,za urcity cas?Dost nachapem...Merias okamzitu hodnotu.
chcem zmerat naboj .. to je nieco take ako ked stahujes ... pise ti ze ti to taha napriklad 25 kb/s to znamena ze za 1 minutu prenesies 1500 kb ..lenze ak stahovanie skace od 25 - 50 tak prenesies za tu minutu ine mnoztvo dat chapes ??? to iste z nabojom ked skace prud v zavislosti na case sa prenesie iny naboj a ja chcem vediet aky --- chapes skace mi tam prud hore dole nemozem to vypocitat ... a ci nevies poradit ako na to ci nieje nejaka schema kde by sa to dalo nejak cez pc zmerat alebo nejak ...
dudo02
King
King

No dat sa to da-teoreticky.Urobis urcity pocet merani za urcity cas.Z toho sa potom vyrata priemer a mas.Ale tebe sa nechce merat a pocitat 20 merani za sekundu tak hladas soft :D .Je to specificky soft,este som o nom nepocul..Samotny program by bol jednoduchy..Skor nejaky ten prevodnik,akym sposobom posielat okamzitu hodnotu jednotlivych merani do PC-ten prevodnik bude problem.Skusim sa niekde opytat,ale neverim,ze sa niekto tym zaoberal :? Ak sa smiem spytat-na co to?

\\Skor zohnat nejaky prevodnik na meranie prudu a potom nasledne soft,na prepocitavanie na c.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No dat sa to da-teoreticky.Urobis urcity pocet merani za urcity cas.Z toho sa potom vyrata priemer a mas.Ale tebe sa nechce merat a pocitat 20 merani za sekundu tak hladas soft :D .Je to specificky soft,este som o nom nepocul..Samotny program by bol jednoduchy..Skor nejaky ten prevodnik,akym sposobom posielat okamzitu hodnotu jednotlivych merani do PC-ten prevodnik bude problem.Skusim sa niekde opytat,ale neverim,ze sa niekto tym zaoberal :? Ak sa smiem spytat-na co to?
nie diky nemusis ale diky za tvoju ochotu uz som nasiel co som potreboval vola sa to wattmeter ... diky fest http://www.rcmodel.sk/index.php?page=10 ... d=1&id=429
dudo02
King
King

Ok.nemas za co.Ale neviem ci toto ti ukaze,to co potrebujes...Spomina sa tam sice,ze meria preteceny el.naboj,ale dalej ako tam opisuju"merania",tak tam sa zmienuju uz len o kapacite baterie..Neviem ci ti to ukaze v jednotkach c..Ak ano-nasiel si co si chcel :) .
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Ok.nemas za co.Ale neviem ci toto ti ukaze,to co potrebujes...Spomina sa tam sice,ze meria preteceny el.naboj,ale dalej ako tam opisuju"merania",tak tam sa zmienuju uz len o kapacite baterie..Neviem ci ti to ukaze v jednotkach c..Ak ano-nasiel si co si chcel :) .
nemusi a ani to vobec nepotrebujem ... pretoze 1 Ah =
1A za 1 hodinu cize 60 minut krat 60 sekund je 3600 s krat 1A ======== 1Ah = 3600 Culombov capisto ???
dudo02
King
King

No hej-ZA 1 HOD.Ale ty si pisal.ze sa ti prud bude menit...Takze ty nebudes mat 1A za 1hod.Preto som myslel ze hladas soft ktory ti toto vyhodnoti...Ze napr.,ak bude momentalna hodnota 2A,tak potrebujes nieco co ti to prepocita a zobrazi v prave spominanych C. :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No hej-ZA 1 HOD.Ale ty si pisal.ze sa ti prud bude menit...Takze ty nebudes mat 1A za 1hod.Preto som myslel ze hladas soft ktory ti toto vyhodnoti...Ze napr.,ak bude momentalna hodnota 2A,tak potrebujes nieco co ti to prepocita a zobrazi v prave spominanych C. :)
prud skace hore dole ale ten pristroj tu kapacitu zobrazi v amper hodinach ked ju prepocitam nic sa nezmeni to je kapacita uz len v inych jednotkach chapes ... to nie ze 1A za hodinu ... ale to je definicia amperhodiny ... ze jeden amper za jednu hodinu je jedna amperhodina ... to uz nema nic z kolisanim prudu iba prepocet amperhodin na culomby chapes nie ???
dudo02
King
King

Hej,chapem co myslis.Len si mal napisat,ze chces merat kapacitu baterie...Ty si pisal,ze chces merat prietok el.naboja- C.Ale to je jedno,hlavne ze si nasiel,co potrebujes :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Hej,chapem co myslis.Len si mal napisat,ze chces merat kapacitu baterie...Ty si pisal,ze chces merat prietok el.naboja- C.Ale to je jedno,hlavne ze si nasiel,co potrebujes :)
aj to ale skorej elektrolyzu a tam na vypocet potrebujes naboj a prud skace jak saleny stale ...
Napísať odpoveď