Kupa PC
-
JonathanDavi
Light Expert
no takze co sa tyka nejakych povedzme ciselnych porovnani tak toho vela neuvidis...porovnavat mozes napr. odstup signal/sum alebo frekvencne pasmo ktore je zvukovka schopna spracovat...tieto parametre vsak na integrovanych zvukovkach budes hladat asi marne takze nie...ale je to podobne ako s reproduktormi...tam tiez nemas ziadne ciselne porovnanie...mozno zatazitelnost a frekvencny rozsah co vsak u lacnych repro ako napr. Genius, Creative, Logitech atd. byvaju vacsinou vymyslene parametre ktore to nikdy nedosiahne takze porovnavat mozes jedine subjektivne na zaklade toho co pocujes...ja ti vsak poviem takto: mam pri pc 5.1 repro za cca 4-5k a sluchadla Koss Porta Pro (takze ziadne audiofilske veci)...ked napojim tie sluchadla na integrovanu zvukovku tak to jednoducho nevydrzim pocuvat, pri repro hudba rovnako, jedine este nejaky film. Ak to mas mat ale napojene na repro v LCD pripadne nejake Geniusy za 200Sk tak to je naozaj zbytocna investicia.hojko napísal:Pedro109: A ako to poznam??? Ako by si ma donutil ku kupe lepsej zvukovej karty??? Ked kupujem grafiku, pozriem sa na testy na nete, vidim v grafoch pekne benchmarky a to mi staci. Ale co vidim pri zvukovej karte???
ja zase nehovorim...mozno ze dosky za 4-10k maju uz zvukovky slusne ale na takych obycajnych to fakt vacsinou nieje nic moc...a ak nie tak nebude chyba v HW ale v pocuvatelovi (ale nie robim si srandu, no offence)t0m4s3 napísal:Ja som nepoznal rozdiel medzi integrovanou zvukovkou (ktora je castokrat podcenovana, iba z dovodu, ze je integrovana, preto musi byt zakonite nanic) a Soundblasterom. Sluchatka mam kvalitne (AKG K 530) , preraky taky standard (creative inspire T5900).
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pedro109 > sam si si odpovedal. Kolko ludi myslis ma taky sluch a hlavne potrebu aby to rozoznalo? No myslim si, ze vela percent ich nebude. Ak chces do toho investovat, investuj su to tvoje peniaze, ale nemyslim si, ze za tie extra peniaze, dostanes nieco extra naviac (stale si myslim ze sa opomija hlavne kvalita samotnej hudby, ktora sa na pocitaci prehrava, tym myslism 192kbit mp3)
to je jasne, ono ale uz nieje problem zohnat 320kbps mp3. Horsie sa uz zhanaju bezstratove kompresie ako napr. format FLACt0m4s3 napísal:Pedro109 > sam si si odpovedal. Kolko ludi myslis ma taky sluch a hlavne potrebu aby to rozoznalo? No myslim si, ze vela percent ich nebude. Ak chces do toho investovat, investuj su to tvoje peniaze, ale nemyslim si, ze za tie extra peniaze, dostanes nieco extra naviac (stale si myslim ze sa opomija hlavne kvalita samotnej hudby, ktora sa na pocitaci prehrava, tym myslism 192kbit mp3)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pedro109: Na bestratove formaty ti 98 percent ludi serie, pretoze mp3 su na to, aby zabrali co najmenej miesta. Ak chcem nieco vacsie, tak si mozem rovno prehravat wavka alebo co... Standardom na scene je 192kbit, minimum je tusim 160kbit, takze z toho je jasne, ze vacsinu, co stiahnem bude v priemere 192kbit a tak hovorit o 320kbit je v tomto pripade zbytocne. Nebudem vyhladavat zbytocne 320kbit verzie piesni, ked mozem tromi klikmi zohnat to co potrebujem a viem, ze to bude splnat pravidla a standardy, ktore sa dodrzuju pri rippovani mp3. Neviem ake su lacne/zle a drahe/dobre repro, mam normalne Logitech 2.1, cena je okolo 1500 korun. Su to repro, ktore mi na ozvucenie miestnosti bohate stacia, aj ked som uvazoval o 5.1 v dreve, nakoniec som odolal a vzal preto. Dovod bol uz len ten, ze nemam vo zvyku hlasno pustat hudbu, rovnako ako aj film. A ak je to film, ktory pozeram v noci, tak casto si zvyknem dat sluchadla na hlavu, nohy na stol, kreslo dat do polohy kde skoro spim a tak ten film sledujem. A neverim tomu, ze zvukova karta za 2 tisic korun by mi spravila rozdiel vo zvuku, tak, aby som tento rozdiel vedel zbadat v prvom momente po par minutach pocuvania hudby ci sledovania filmu. Jedine v com by som zbadal rozdiel je, ze vytazenie procesora v hrach by bolo mozno o dve percenta nizsie a to by mi pridalo 1 FPS na hre. Dakujem, neprosim, za tie peniaze mi to nestoji.
ok nazor respektujem, ja do kupy nikoho nenutim...kazdy sme iny, ja si zase nepotrpim na graficku kartu lebo ju nevyuzijem, ja si potrpim na zvukovu...hojko napísal:Pedro109: Na bestratove formaty ti 98 percent ludi serie, pretoze mp3 su na to, aby zabrali co najmenej miesta. Ak chcem nieco vacsie, tak si mozem rovno prehravat wavka alebo co... Standardom na scene je 192kbit, minimum je tusim 160kbit, takze z toho je jasne, ze vacsinu, co stiahnem bude v priemere 192kbit a tak hovorit o 320kbit je v tomto pripade zbytocne. Nebudem vyhladavat zbytocne 320kbit verzie piesni, ked mozem tromi klikmi zohnat to co potrebujem a viem, ze to bude splnat pravidla a standardy, ktore sa dodrzuju pri rippovani mp3. Neviem ake su lacne/zle a drahe/dobre repro, mam normalne Logitech 2.1, cena je okolo 1500 korun. Su to repro, ktore mi na ozvucenie miestnosti bohate stacia, aj ked som uvazoval o 5.1 v dreve, nakoniec som odolal a vzal preto. Dovod bol uz len ten, ze nemam vo zvyku hlasno pustat hudbu, rovnako ako aj film. A ak je to film, ktory pozeram v noci, tak casto si zvyknem dat sluchadla na hlavu, nohy na stol, kreslo dat do polohy kde skoro spim a tak ten film sledujem. A neverim tomu, ze zvukova karta za 2 tisic korun by mi spravila rozdiel vo zvuku, tak, aby som tento rozdiel vedel zbadat v prvom momente po par minutach pocuvania hudby ci sledovania filmu. Jedine v com by som zbadal rozdiel je, ze vytazenie procesora v hrach by bolo mozno o dve percenta nizsie a to by mi pridalo 1 FPS na hre. Dakujem, neprosim, za tie peniaze mi to nestoji.
no ved prave oto ide ze benchamarky ti ukazuju len vykon karty, ale co obraz? to zavisi od monitora cize by som to postavil asi tak ze Monitor VS zvukovka(aj s reprakmi)hojko napísal:Pedro109: A ako to poznam??? Ako by si ma donutil ku kupe lepsej zvukovej karty??? Ked kupujem grafiku, pozriem sa na testy na nete, vidim v grafoch pekne benchmarky a to mi staci. Ale co vidim pri zvukovej karte???
konkretne ja mam integrac a plechove geniusy takze ma to az tak netazi, ale ked mam love tak investujem do inych komponentov ako do zvuku
ja si to obhajovat nepotrebujem pretoze autor tejto temy mi sam povedal ze zvukovku chce preto som mu ju tam dal. Ja nepotrebujem presviedcat ludi aby si to kupovali ja ich totiz nevyrabam ani nepredavam takze z toho nic nemam, ja vam chcem iba poradit(vsak na co ine su taketo fora)...myslim ale ze sme tu uz narobili dost spamu tak to nechajme radsej takhojko napísal:Mne je jedno na co si potrpis a nepotrpis, ale ked uz ides davat do zostavy zvukovku za tisicku ci dve, tak by si to mohol vediet aspon obhajit.