Bojíte sa EURA ??
ja sa nebojim,ale mali by sa báť ty čo robia v zahraničí...
cela robota v zahranici vypliva z toho ze oni za tie peniaze robiť nebudu ale príde slovak a jemu postacia...slovak dostane 2000eur a pride na slovensko a može sa cítiť ako zarába..lenze teraz na slovensku zarobime 1000eur (priemerny) a on zarobi 2000 cize uz to nebude take vyhodne - neziska nic na kurze
... opravte sa ak sa mylim
cela robota v zahranici vypliva z toho ze oni za tie peniaze robiť nebudu ale príde slovak a jemu postacia...slovak dostane 2000eur a pride na slovensko a može sa cítiť ako zarába..lenze teraz na slovensku zarobime 1000eur (priemerny) a on zarobi 2000 cize uz to nebude take vyhodne - neziska nic na kurze
stenky som zo zapadu...Stenky napísal:u nas panuje taka predstava ze na zapade sa sku*vene vela zaraba.....v prepocte na nasu menu ano. lenze oni tomu maju vseobecne prisposobene aj vydavky. preto sa zasa tvrdi ze je tam draho....... vsetko treba vidiet relativne. ak nam daju vyssie ceny, musia tomu prisposobit prepocet platu relativne adekvatne. nech sa zachova relativna hodnota platu (plat 10.000 -> 1.5 Sk rozok => 6.666,66 rozkov za vyplatu) (100 EUR za rozok -> 100*6.666,66 = 666.666,66 EUR plat)
treba len najst tu spravnu bulharsku konstantu
ano..kym mi dozenieme ine krajiny mozme sa pomodlit...kde budu tie krajiny vtedy ked mi budeme pri tych terajsich...no nvm..ale mas pravdu...ako sa hovori : "POMALY NAJDALEJ ZAJDES"slay napísal:no ja ta mozem ubezpecit.. ze aj ked budeme mat eura tak zarobis v anglicku viac ako tu.. na tom sa nic nezmeni... a na kurze sa nebohatlo ani doteraz.. teda na kurze v pravom slova zmysle.. mysleno na procese zmeny meny.. proste tu dostanes za hodku napr. 4EUR a v anglicku dajme tomu 14 -15 EUR.. cize tak.. faktom ostava ze kedze sme v predchadzajucom obdobi ekonomiku znacne a uspesne rozbehli tak zapadne krajiny dohaname.. nie neako brutalne.. ale dohaname..
-
Enduro3333
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
tak to je dobreEnduro3333 napísal:Nieeeeee aspon moj druhy nemecky zamestnavatel moze davat vyplatu priamo v eurach heh a ja nemusim chodit do zmenarne obcas jaq idiot vela veci opadne po zavedeni jednotnej meny i ked budeme chodit z mešcom za pasom heh ..... aspon sa bude lahsie nakupovat v automatoch![]()
![]()
hmm problematika tu bude hlavne s medenakmy 
ale mozno sa slovensko priuci nieco od ostatnych.pracujem v nemecku a medenakmy platim velmy malo.
vsetko tam funguje na platonych kartach.
si treba uvedomit ci sa budem habat v mesci alebo vytiahnem platobnu kartu a je po probleme.
u nas sa nakupuje volako divno co som si vsimol.
kazdy den na nakup a platia v hotovosti.
radsej spravim velky nakup v pondelok alebo piatok a pridem az o tyzden. (chleba a rozky sa nepocitaju)
uvidime do kedy to vydrzi. ale na € som si uz zvykol
ale mozno sa slovensko priuci nieco od ostatnych.pracujem v nemecku a medenakmy platim velmy malo.
vsetko tam funguje na platonych kartach.
si treba uvedomit ci sa budem habat v mesci alebo vytiahnem platobnu kartu a je po probleme.
u nas sa nakupuje volako divno co som si vsimol.
kazdy den na nakup a platia v hotovosti.
radsej spravim velky nakup v pondelok alebo piatok a pridem az o tyzden. (chleba a rozky sa nepocitaju)
uvidime do kedy to vydrzi. ale na € som si uz zvykol
-
Silmer
Darca
no bolo to v roku 2002 ak ma pamet neklametriple napísal:kde? a ako to prebiehalo?
a bolo to vo Francuzsku.
Prebiehalo to v pohode, bez problemov
len to obcas pokladnickam dlhsie trvalo...,ale ved to je normalne.. kedze to bol zaciatok.
a ani z mnozstvom penazi to nebude take hrozne..., bude mozno viac minci , ale nie o vela...ani v tom nevidim problem
-
peterkozel
Medium Professional
-
misokgb
King
Na jednej strane sa mi to paci, ze nebudeme jak jeboni musiet rozmienat love ked pojdeme do ineho statu, to je super, ziadne kurzy sledovat a tak... Ale bude to velmi zle, pracoval som v Nemecku a nemci VSETCI nadavali na euro, vysvetlili mi to po lopate, vraj obrazne povedane, co ja viem, auto stalo 2000mariek, po euru stalo 2000eur, ale platy ostali v prepocte na eura, takto mi to doslova povedal nemec, ze pre nich to takto vypada... Takze urcite to bude na kkt... A k tomu tie drobne moreee za kybel som ich nosil ked som isiel na nakup
A este blbe centy v obchodoch, ktore maju dost velku hodnotu... Silna mena