Aka je vasa Internetova historia?
Život mi uľahčuje prácu, jednak v škole, ale aj v bežnom živote, napr. neviem akú rastlinu mám na okne, tak ju odfotím a ľudia mi napíšu.. Neviem si život bez netu už ani predstaviť, ale musím sa priznať, že by som sa mal uvedomiť a venovať sa aj iným aktivitám. Ale myslím, že to aj dodržím, budem mať nové pripojenie.. Tam si pozriem to, čo teraz za 15minút, zatiaľ čo na tomto edge orangei za hodinu aj pol.
Výhoda - zdroj užitočných informácií, vhodný na vzdelávanie
Nevýhoda - zdroj neužitočných informácií, vhodný na oblbovanie mladých ľudí, čo sa nevedia kontrolovať a stávajú sa z nich úchyláci a podobní.. (pokec atď)..
Výhoda - zdroj užitočných informácií, vhodný na vzdelávanie
Nevýhoda - zdroj neužitočných informácií, vhodný na oblbovanie mladých ľudí, čo sa nevedia kontrolovať a stávajú sa z nich úchyláci a podobní.. (pokec atď)..
No ja mám net iba dva roky zatiaľ, ale už si bez neho život moc predstaviť neviem. Rozhodne niesom na ničom závislý, na tom si zakladám keďže som si prešiel všeličím a nechcem v žiadnom smere zapadnúť do iného bahna, ktoré ale smrdí rovnako.
No net prevažne využívam ako zabiják času, ktorý radšej trávim inak ale keď sa nič iné nedá, zahrám si trebars aj to blbe CSko. Prednedávnom WoWko, ale iba neofic., za žiadnu takuto kravinku niesom ochotný vyhadzovať prachy...
Sťahujem iba hudbu, na filmy a seriály mám kamarátov.
Obľúbené stránky-určite diskusné fóra, napr. aj toto, blogy, rôzne spravodajstvo a tak...
Net je určite aj výborný pre omnoho širšie možnosti komunikácie (kredit na mobil som dokupoval veeeľmi dávno, a to som naň míňal kedysi ťažké peniaze... vlastne, keď sa tak zamyslím, už dva mesiace mám na mobile prasknutý displej a dáko mi to neprekáža. prijímať hovory môžem a na ostatné mám net)...
Nevýhody? blbosť, pokiaľ ste dostatočne inteligentný aby vás to nepohltilo, aké to má nevýhody?
No net prevažne využívam ako zabiják času, ktorý radšej trávim inak ale keď sa nič iné nedá, zahrám si trebars aj to blbe CSko. Prednedávnom WoWko, ale iba neofic., za žiadnu takuto kravinku niesom ochotný vyhadzovať prachy...
Sťahujem iba hudbu, na filmy a seriály mám kamarátov.
Obľúbené stránky-určite diskusné fóra, napr. aj toto, blogy, rôzne spravodajstvo a tak...
Net je určite aj výborný pre omnoho širšie možnosti komunikácie (kredit na mobil som dokupoval veeeľmi dávno, a to som naň míňal kedysi ťažké peniaze... vlastne, keď sa tak zamyslím, už dva mesiace mám na mobile prasknutý displej a dáko mi to neprekáža. prijímať hovory môžem a na ostatné mám net)...
Nevýhody? blbosť, pokiaľ ste dostatočne inteligentný aby vás to nepohltilo, aké to má nevýhody?
Moja história začala asi na prelome 20storočia....presný rok neviem...Prvý internet bol strašne pomalý a načítavanie jednej stránky trvalo asi ako príprava jednej kávy....podobne ako kolega som začínal...teda ani ja nie ako moj otec na stieracích kartičkách..ja ani neviem ako to presne fungovalo...keďže teraz mám 16 a bol som ešte krpec a poriadne som nevedel čo to internet je..začínal som na ocovich kolenách...Od vtedy máme internet stále.vystriedali sme kartičky(asi MAX),ISDN,Orange,...po terajšiu miestnu mikrovĺnku..Pred tým som si nemohol dovoliť poriadne surfovať lebo tá rýchlost bola velmi pomalá a nie to ešte sťahovať...V dnešnej dobe na internet nemám až taký čas lebo väčšinu(dosť veľkú väčšinu)trávim s priateľkou.Ale samozrejme ako správny Gurmán si nejaký čas nájdem(ako teraz)Sťahujem si filmy,hry,programy a hlavne hudbu napríklad z fóra ktoré všetci určite dobre poznáte(ehmLamkyehm)
..Ale keďže neznášam RAPIDSHARE(statická IP) tak si hľadám linky na iných serveroch...
Najviac mi pomáha ujo Goooogle
..POtom si čeknem nejaký moje veci:hip-hop.sk,pokec.sk,samozrejme hojko.com.
toť asi vše
// keďže som zabudol napísať že ani ja si už neviem predstaviť život bez internetu tak to tu máte...či už veci do školy(referaty a pod.)až po spomínanú hudbu,avizo.Na margo tých ľudí ktorý prepadli online hrám..
Moj brat im prepadol úplne..je mi ho úprimne ľúto lebo sa stal z neho magor na wowko...predtým runescape či warcraft..tie hry mu úplne vymili
mozog...keďže chodí do školy vobec sa neuči..prvé čo príde domov hodí tašku na zem a zapne PC..strávi pri nom asi 5hodín denne..A kde sú tie dlhé víkendy keď sa neprezlečie ani z pyžama...celé letná prázdniny bol vonku asi 5dni dokopy aj to v záhrade
takže takýchto ludi moc nemusím...nehovorím.kým som nemal babu aj ja som bol pri pc ale vždy primerane 
Najviac mi pomáha ujo Goooogle
toť asi vše
// keďže som zabudol napísať že ani ja si už neviem predstaviť život bez internetu tak to tu máte...či už veci do školy(referaty a pod.)až po spomínanú hudbu,avizo.Na margo tých ľudí ktorý prepadli online hrám..
Moj brat im prepadol úplne..je mi ho úprimne ľúto lebo sa stal z neho magor na wowko...predtým runescape či warcraft..tie hry mu úplne vymili
mozog...keďže chodí do školy vobec sa neuči..prvé čo príde domov hodí tašku na zem a zapne PC..strávi pri nom asi 5hodín denne..A kde sú tie dlhé víkendy keď sa neprezlečie ani z pyžama...celé letná prázdniny bol vonku asi 5dni dokopy aj to v záhrade
ma to aj par nevyhod.Sepiroth napísal: Nevýhody? blbosť, pokiaľ ste dostatočne inteligentný aby vás to nepohltilo, aké to má nevýhody?
napriklad sina icq a niekto ti nieco napise a dopracujes sa k tomu, ze mas urobit toto a hento a tamto. keby si tam nebol, tak by si mal pokoj
alebo zistis, ze si niekto urobil z teba srandu a dal tvoju fotku na daku uchylacku stranku.
a tak dalej. net ma aj par nevyhod. i ked s tou uchylinou to nie je vec toho ci ty osobne mas net, ale tak vseobecne vec netu. kazdopadne dake male nevyhody sa najdu pri vsetkom.
edit: cakal by som k- na mnohe moje prispevky, ale pri tomto by som to necakal
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mno...prve pripojenie som mal tusim v roku 1997 (ak sa dobre pamatam), na gymnaziu...to bola este zriedkavost a viem ze som zacinal na zoznam.sk a pobox.sk...(este som si stihol odchytit moj nick:)) Potom som pokracoval na VS, kde som travil na nete pomerne vela casu, vsetko sa to samozrejme zacalo P2P, programy ako Soulseek, v tom case aj Kazaa a web Napsteru samozrejme, no a vtedy (okolo 2002) boli aj moje zaciatky na IRC (ICQ som dokonca zacal pouzivat az neskor, zacinal som na kanaloch #kosice, #kviz...ostatne nepamatam). Samozrejme vdaka studiu IT som ho pouzival aj studijne, ale to bolo velmi zriedkave
..
V dnesnej dobe ficim na niecom co sa tvari ako optika, ale vysledky tomu niekedy fakt nenasvedcuju. na IRC som viac menej nonstop (#hojko.com, #midnight-torrents), Miranda tiez pomerne casto, hoci v poslednom case vdaka novemu semestru je casu menej, to znamena, ze zacinam vyuzivat zasa Online Kniznice ako JStor, no a samozrejme cely system ATHENS, z ktoreho sa daju stiahnut zadarmo materialy na studium z celeho sveta, teda vlastne z univerzitnych archivov, ktore patria do Harvardskeho Systemu, dalej online mam aj univerzitne konto so spravami, informaciami o studiu atd...takze bez netu by som bol strateny.
Nesmiem zabudnut na Online nakup, elektroniku kupujem vyhradne iba cez internet, pripadne aj prislusenstvo k PC a Mobilu, knihy z Amazonu a tak. No a na poslednom mieste (hoci by to malo byt na prvom) je stahovanie - nonstop Torrenty a samozrejme Rapidshare, bez tychto 2 veci by som bol v trubke
No a mail je samozrejmostou. To je asi tak vsetko.
V dnesnej dobe ficim na niecom co sa tvari ako optika, ale vysledky tomu niekedy fakt nenasvedcuju. na IRC som viac menej nonstop (#hojko.com, #midnight-torrents), Miranda tiez pomerne casto, hoci v poslednom case vdaka novemu semestru je casu menej, to znamena, ze zacinam vyuzivat zasa Online Kniznice ako JStor, no a samozrejme cely system ATHENS, z ktoreho sa daju stiahnut zadarmo materialy na studium z celeho sveta, teda vlastne z univerzitnych archivov, ktore patria do Harvardskeho Systemu, dalej online mam aj univerzitne konto so spravami, informaciami o studiu atd...takze bez netu by som bol strateny.
Nesmiem zabudnut na Online nakup, elektroniku kupujem vyhradne iba cez internet, pripadne aj prislusenstvo k PC a Mobilu, knihy z Amazonu a tak. No a na poslednom mieste (hoci by to malo byt na prvom) je stahovanie - nonstop Torrenty a samozrejme Rapidshare, bez tychto 2 veci by som bol v trubke
-
t0m4s3
Admin
1996 - zaciatky s internetom na gymnaziu. Nasa hvezdaren, mala neustaly pristup k luxusnemu 128kbit pripojeniu, takze som zhavil Napster, neskor Kazaa-u co to slo
1999 - Matica Slovenska, poskytovala svojim clenom kniznice moznost 2 hodiny do tyzdna zasurfovat si na 100mbit sanet linke (bitku o rezervaciu sme mali vyriesenu cez kamosovu matku nastastie)
2000 - zacala zavislost v podobe brutusmudu (Textova Multi User Dungeon hra), ktoru som riesil pouzivanim pocitacov urcenych na rezervaciu v kniznici na prave toto hranie
2002 - Nastup na vysku, uzivanie si luxusneho cesnetu, zacala zavislost na webgame.cz, neskor insectworld.cz
2004 - cez prazdniny som zacal ficat na hojko.sk/com
2005 - dnesok - bez internetu si nedokazem predstavit svoj zivost a pripustam istu mieru zavislosti
1999 - Matica Slovenska, poskytovala svojim clenom kniznice moznost 2 hodiny do tyzdna zasurfovat si na 100mbit sanet linke (bitku o rezervaciu sme mali vyriesenu cez kamosovu matku nastastie)
2000 - zacala zavislost v podobe brutusmudu (Textova Multi User Dungeon hra), ktoru som riesil pouzivanim pocitacov urcenych na rezervaciu v kniznici na prave toto hranie
2002 - Nastup na vysku, uzivanie si luxusneho cesnetu, zacala zavislost na webgame.cz, neskor insectworld.cz
2004 - cez prazdniny som zacal ficat na hojko.sk/com
2005 - dnesok - bez internetu si nedokazem predstavit svoj zivost a pripustam istu mieru zavislosti
Tomase to tazko, v roku 1999 bolo pripojenie 128kbit a to ma od tebou spominanych 100mbit poriadne daleko. Mozno to bol megabit, ale stovka urcite nie. Vtedy bol luxus ked si mal siet 10mbit a nie spojenie seriovym ci paralelnym kablom.
http://www.sanet.sk/MAPY/1999/mapa-1999-sep.gif
-
t0m4s3
Admin
No kazdopadne bolo to oproti normalnemu pripojeniu nenormalne rychle, proste sanet.heker napísal:Tomase to tazko, v roku 1999 bolo pripojenie 128kbit a to ma od tebou spominanych 100mbit poriadne daleko. Mozno to bol megabit, ale stovka urcite nie. Vtedy bol luxus ked si mal siet 10mbit a nie spojenie seriovym ci paralelnym kablom.
tak ja mam starsieho brata, ten ma vzdy vyhadzoval tak ja som sa len hral, potom odisiel a mal som hrania dost, tak kamarat mi dal hojko.sk myslim ze to vtedy bolo, potom lamky. Ktore sa stali mojim domovom, no potom odisli mody a cele stare vedenie, adminom sa stal neznamy clovek ktory bol prvy krat na lamkach (predtym mal ale ine forum) no a dostal som dokonca ban za reklamu ci zaco. potom som siel na ine fora, hladal som co najvacsie a uploadoval, daval na kazde, tak som zarobil par kodun na RS uctoch ktore som predaval, potom ma to omrzelo a zacal som sa zaoberat o megac. Naucil sa html za pol dna, a zacal som dumat ak ozarobit. Tak som spravil stranku o uplaod programoch, nastavil vychodzie uplaodovanie na moj ucet, uploadli tak asi 300GB. neskor som zalozil skupinu na megaupload, zacali uploadovat a vyplatili nam 36 000 SK. No teraz sa to nejak dofajcilo a snazim sa zarabat na strankach. teda mam par stranok pre zabavu a pre udrzanie megaca v povedomi, aby sa ten premium nejak vyuzival, a potom par kde by som chcel zarobit na server(co uz by nemal byt problem asi), a mozno aj na nejaku tu vec. teraz mam par tisic a rozbieha sa to. to je uz dnes. No na warezy uz nechodim, nemam cas, a na hojko sem tam.
-
makaveli
King
tak ja som s netom zacal nejako v roku 98 / 99 to mohlo byt.. mali sme doma nejaky net od providera kiwi alebo tak nejak sa to volalo, to uz si presne nepamatam, ale bolo to strasne pomale..
potom od nejakeho roku 2000 do 2003 som mal doma isdn cez slovenske telekomunikacie.. na nete som bol tak 3 hodiny do tyzdna +- aj to v slabej prevadzke, kvoli uctom..
potom v roku 2003 sme dali domov zaviest 768/384 net od trinetu (mt provider), ktory bol vtedy pre mna strasne rychly po pouzivani isdn, ale uz onedlho strasne pomaly..
od septembra 2006 si uzivam delikatesku v podobe cesnetu na intraku, 100Mbit, verejna ip, otvorene porty o ktore poziadam, atd..
doma sme medzitym presli na 4G(dsl) od t-comu, 2Mbit/256, ale aj tak, ja som uz asi rozmaznany, ale pripada mi to pomale...
bez netu, resp. bez jeho sluzieb si neviem predstavit zivot, prakticky notas pripojeny na net, mam zapnuty od rana do vecera.. a ani si bez neho nemozem predstavit zivot, kvoli IS univerzity, uz len kvoli tomuto som na net odkazany.. poskytuje mi vela, usetril mi vela (sluzby ako volanie na pevne zadarmo, god bless rapidshare premium account), ale aj zabil vela casu..
najviac vyuzivam IM v podobe icq, skype, jabber..
a najviac navstevujem wikipediu, csfd, spravodajske portaly, it portaly, hojko (od 9/2004,zacal som s inym uctom, na ktory som zabudol heslo a ako zaciatocnicka lama som si zvolil dost nevhodny nick, hadam nedostanem ban za pravidlo 24), a rozne ine stranky na ziskavanie najroznejsich informacii..
potom od nejakeho roku 2000 do 2003 som mal doma isdn cez slovenske telekomunikacie.. na nete som bol tak 3 hodiny do tyzdna +- aj to v slabej prevadzke, kvoli uctom..
potom v roku 2003 sme dali domov zaviest 768/384 net od trinetu (mt provider), ktory bol vtedy pre mna strasne rychly po pouzivani isdn, ale uz onedlho strasne pomaly..
od septembra 2006 si uzivam delikatesku v podobe cesnetu na intraku, 100Mbit, verejna ip, otvorene porty o ktore poziadam, atd..
doma sme medzitym presli na 4G(dsl) od t-comu, 2Mbit/256, ale aj tak, ja som uz asi rozmaznany, ale pripada mi to pomale...
bez netu, resp. bez jeho sluzieb si neviem predstavit zivot, prakticky notas pripojeny na net, mam zapnuty od rana do vecera.. a ani si bez neho nemozem predstavit zivot, kvoli IS univerzity, uz len kvoli tomuto som na net odkazany.. poskytuje mi vela, usetril mi vela (sluzby ako volanie na pevne zadarmo, god bless rapidshare premium account), ale aj zabil vela casu..
najviac vyuzivam IM v podobe icq, skype, jabber..
a najviac navstevujem wikipediu, csfd, spravodajske portaly, it portaly, hojko (od 9/2004,zacal som s inym uctom, na ktory som zabudol heslo a ako zaciatocnicka lama som si zvolil dost nevhodny nick, hadam nedostanem ban za pravidlo 24), a rozne ine stranky na ziskavanie najroznejsich informacii..
-
miki690
Medium Professional
ja som mal net odkedy mam doma pocitac cize cca 10 rokov ... zo zaciatko 56k modem, nevedel som ako a na co net pouzivat, prakticky som sa zo zaciatku ani velmi nepripajal ... vedel som ze existuje stranka referaty.sk ktoru som sem tam vyuzil ked trebalo nieco do skoly a cas od casu som chodil hrat hry na onlinehry.sk ... potom som objavil hru runecsape, do ktorej som bol dost zazraty (nick miki690 mam tiez z tej hry...) a boli aj dost vysoke ucty za net... a potom zhorel modem. Kedze som chcel dalej hrat tak som presvedcil rodicov nech zariadia wifi a tak sa aj stalo... no a od vtedy som na nete skoro stale
odvtedy mam ICQ cislo skype ucet nepouzivam IE ale operu. Teraz na intraku v brne je net "trochu" vyssej rychlosti. Stranky na ktore chodim pravidelne su hojko.com, otakucenter.com (streaming anime), youtube.com, unister.sk, zive.cz . Hry po nete velmi nehram, teda jedine v poslednej dobe trochu trackmania nations. Runescape ma uz prestalo bavit a niekedy som skusal aj lineage 2 no to ma prakticky ani bavit nezacalo. CS po nete nehram, ak tak hrame po sieti s kamosmi na intraku ale v poslednej dobe koli skole ani to nie.
Stahujem vsetko co chcem a potrebujem. Filmy hudbu ebooky programy...
Stahujem vsetko co chcem a potrebujem. Filmy hudbu ebooky programy...
-
AXO
Professional
ja mam internet 4 roky, stale ten isty (dsl) modem microcom ad2622 od t-comu (vtedy este slovenske telekomunikacie, alebo slovak telekom-niesom isty) zvysovali ryslosti asi 4 krat
takze z povodneho 128Kbit uz mam 1536Kbit....a od prveho maja 2048Kbit 
ked som v skole tak ma trasie ze nie som na nete, s kazdym sa hadam o hocicom.... mam pocit ze mi utecie tolko informacii.... a pridem domov prebehnem nejakych vtipnych 20 stranok v zalozkach a zistim ze toho nepribudlo az tolko ako som si myslel, behom dna obehnem tychto 20 stranok asi 10 krat pod zamienkou ze sa iste nieco udeje... ale niekedy nic...
stranky navstevujem podla obsahu warez, diskusia, HW, SW, hry, mail...
od kedy mam net, tak som stale narocnejsi na informacie, chcem stale viac info. ale vo svete ako keby sa nic nedialo...
v poslednych mesiacoch(max pol roka) spavam coraz menej..niekto vravy ze koli nervakom v skole, ale ja si myslim ze koli PC a netu.... ked spim 5 hodin tak si mozem gratulovat... bezne pred skolou, po skole, niekedy ani cely den nejem(vykendy) ale nie casto(tak kazdy treti-stvrty vykend)...
najdlhsie som sedel za pc asi 38 hodin, a to ked som kupil novy pc tak som tam inslatoval vsetky hry co mali max dva roky aby som hral na max detailoch... vtedy este nieco ako SACRED, medal of honor pacific assault, cod 2 atd... a maximalna doba co som nevysiel von bola v roku 2005 od 3. jula do 25. augusta(letne prazdniny) - inak chodim na Strednu priemyselnu skolu v Martine odbor mechatronika
a byt tyzden bez netu, asi by som si to hodil von oknom(byvam na 10tom poschodi)
ale urcite nie som zavysly
ved komu by to mohlo napadnut ???
ked som v skole tak ma trasie ze nie som na nete, s kazdym sa hadam o hocicom.... mam pocit ze mi utecie tolko informacii.... a pridem domov prebehnem nejakych vtipnych 20 stranok v zalozkach a zistim ze toho nepribudlo az tolko ako som si myslel, behom dna obehnem tychto 20 stranok asi 10 krat pod zamienkou ze sa iste nieco udeje... ale niekedy nic...
stranky navstevujem podla obsahu warez, diskusia, HW, SW, hry, mail...
od kedy mam net, tak som stale narocnejsi na informacie, chcem stale viac info. ale vo svete ako keby sa nic nedialo...
v poslednych mesiacoch(max pol roka) spavam coraz menej..niekto vravy ze koli nervakom v skole, ale ja si myslim ze koli PC a netu.... ked spim 5 hodin tak si mozem gratulovat... bezne pred skolou, po skole, niekedy ani cely den nejem(vykendy) ale nie casto(tak kazdy treti-stvrty vykend)...
najdlhsie som sedel za pc asi 38 hodin, a to ked som kupil novy pc tak som tam inslatoval vsetky hry co mali max dva roky aby som hral na max detailoch... vtedy este nieco ako SACRED, medal of honor pacific assault, cod 2 atd... a maximalna doba co som nevysiel von bola v roku 2005 od 3. jula do 25. augusta(letne prazdniny) - inak chodim na Strednu priemyselnu skolu v Martine odbor mechatronika
a byt tyzden bez netu, asi by som si to hodil von oknom(byvam na 10tom poschodi)
ale urcite nie som zavysly
hmm, tak zacneme. internet mam asi od roku 2005, presne uz neviem... dodnes si pamatam, ako som este mesiac pred tym, nez nam ho doniesli kazdemu hovoril, ako sa tesim a pod., nevedel som sa proste dockat... bolo to pre mna asi najviac ocakavane prianie
prv som len stahoval vselijake pesnicky, ktore som nasiel cez google (samozrejme rap), neskor som sa dozvedel o lamkach... to uz ani neviem skade, priznam sa. tam kazdy pri nejakej otazke posielal na hojko, tak som sa tu zaregistroval, ze ocom to bude...
dnes, ked som na nete, som pravidelne na QIPe, Hojku, pocuvam hudbu... toto mi bezi, da sa poveda, neustale. niekedy zadrtim TMNF alebo CS po nete...
dnes, ked som na nete, som pravidelne na QIPe, Hojku, pocuvam hudbu... toto mi bezi, da sa poveda, neustale. niekedy zadrtim TMNF alebo CS po nete...