Chcel by som aby mi šlo pc bez klavesnice a myši a monitora iba kábel na zdroj a kabel na pripojenie do siete proste aby išiel WINDOWS bez toho ako je to možne?
vladopt napísal:Chcel by som aby mi šlo pc bez klavesnice a myši a monitora iba kábel na zdroj a kabel na pripojenie do siete proste aby išiel WINDOWS bez toho ako je to možne?
mys tam dat nemusis ale z klavesnice vyber plosak, daj ho niekde do vnutra kompu a potom cez nejaky otvor vyved kabel do PS2 portu, ja som to takto volakedy robil a chodilo to...
alebo pozri ci mas v biose moznost nastavit aby ti nehlasil ze nemas klavesnicu...
hornblower.. možno to chce použiť ako nejaký server a tam je naozaj zbytočná klavesnica aj myš, tam stačí raz všetko nainštalovať, nastaviť a už by to malo bežať bez akéhokoľvek zásahu. Tiež už som sa pohrával s myšlienkou urobiť si niečo také..
Mne sa v BIOSe dá nastaviť, pri akej chybe sa má bootovanie prerušiť. Mám tam, že sa má prerušiť pri akejkoľvek chybe (teda aj pri chýbajúcej klávesnici), ale môžem to zmeniť tak, že chýbajúca klávesnica vadiť nebude (takže sa skús pozrieť, či niečo podobné v BIOSe nemáš aj ty).
V biose (zrejme nie uplne vsetkych) mozes nastavit, aby nehlasilo chybu, ak nie je pripojena klavesnica alebo mys. Tiez je mozne nastavit start PC pri preruseni napajania, to znamena, ze ak nastane vypadok el. prudu a po hodine nabehne, tak sa pocitac automaticky pusti.
chrono napísal:Vidíš, na to by som celkom zabudol. Musíš kúpiť základnú dosku, čo podporuje automatické zapnutie po obnovení napájania (ešte že tu máme hojka).
no ja myslim ze je to dost problem taku dosku zohnat, pretoze tento parameter sa malokde uvadza
ale tuto funkciu maju niektore desktopove pocitace Dell alebo HP...
A ja si myslim, ze tuto moznost maju skoro vsetky dosky, tak ako je mozne zapnut PC bez klavesnice, tak je mozne nastavit to pri vypadku prudu. Nieco take som mal uz na doske Abit K7A, ak som si dobre zapamatal ten model a to bola doska kupovana v roku 2001.