Schema zapojenia "hlásiča"

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
rixo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Schema zapojenia "hlásiča"

Príspevok od používateľa rixo »

Ahojte,potreboval by som od niekoho,kdo sa rozumie do elektriky schemu zapojenia par veci,malo by to vypadat asi takto:vysiealc infracerveneho luca,infracerveny prijimac a ked nieco ten luc prerusi vyda to signal nejaky a este ak by to uz islo ,tak ci by sa to dalo spojit s pc,dakujem:)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tu je jedno pomerne jednoduche a lacne zapojenie.Len neviem co mas na mysli"spojit s PC"..
Prílohy
INFRA.PNG
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

to nic to bol len taky napad jako na usb ale potom som si uvedomil,.ze by bol treba software,ale to pripojim k nejakemu mikrofonu,alebo k nicomu co pipne abo daco take
.pls troska mi to vysvetli,bo moc tomu nerozumiem,dik
dudo02
King
King

No ja som myslel,ze hladas schemu :D .No vies,na tomto nie je velmi co vysvetlovat :smt104 ..Je to naozaj jednoducha schema,ale ty asi nepoznas ani znacky elektronickych suciastok...Lava cast je vysielac,ktoreho srdcom je znamy Integrovany obvod 555(napr.NE 555).Signal vysiela infracervrna dioda,jedna sa vlastne o luc-zalezi od typu diody.Tento luc dopada na fototranzistor.Signal z tohoto tranzistora dalej vstupuje do dvojice operacnych zosilnovacov,ktore sa nachadzaju v jednom puzdre.V tomto pripade sa jedna o obvod 1458(napr.MA 1458).Na konci je oznacena svorka-vystup.Prave tento bod reaguje na preusenie luca.Ak prerusis luc,zmeni sa ti hodnota vystupu z 1 na 0.Tak to som tak polopatisticky popisal...Ale ak sa nerozumies moc do elektroniky,skus nejake stavebnice-tam mas vsetko-uz to len poskladas,popr.ozivis.

Tu je napr. jedna z nichhttp://www.radiotel.sk/shopping/product ... f3de381838
Na nete ich mas kopu,staci hladat.A ak chces vsetko spravit sam(plosak,pajkovat,zdroj atd...),treba studovat-dnes to je jednoduche.Internet ti poskytne vsetky navody.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dodo k+,hento je parada,len ja som to chcel dat kamosovy a nech to podla tej schemy spravi,ale kukam,ze hento je asi spoolahlivejsie,co by ma to ccas vyslo,keby som to dal spravit?myslim cenu suciastok
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ceny suciastok su minimalne. ak by si si to poskladal ako stavebnicu, tak to budes mat pomerne lacne. . ak si chces vyleptat plosak atd, tak to bude asi aj viac. tiez aj zalezi od toho nac to chces opuzit. taketo veci sa pouzivaju ako taky lacny poplasak. ak to chces pouzit na tento ucel, budes musiet domysliet este plno veci. napriklad aby sa to zaplo v urcity cas, nejaky ten dialkovy ovladac, atd. ak to chces len cisto v tejto forme a nic viac, tak predpokladam, ze okolo 400sk by ta to stalo.
dudo02
King
King

rixo napísal:dodo k+,hento je parada,len ja som to chcel dat kamosovy a nech to podla tej schemy spravi,ale kukam,ze hento je asi spoolahlivejsie,co by ma to ccas vyslo,keby som to dal spravit?myslim cenu suciastok
Tak cena suciastok vyssieuvedenej schemy sa zmesti do 50sk... :)
Napísať odpoveď