Regulator prudu
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
uz to mam
na zaklade prehladavania internetu posledne dni som sa rozhodol pre schemu ktoru som si poskladal z mnoztvo stabilizovanych zdrojov co sa po internete povalovali ... v prvom rade najprv som mal ako t1 kfy34 ale ten pri zatazeni celeho zdroja nad 4 A zhorel takze som ho vymenil za bd139-16 ktory znesie az 1,5 A zmenil som aj r1 lebo bol dost maly a zohrieval sa T1 /zohrieva sa aj tak treba dat chladic od odberu viac ako 3 A nutnost / vykonovy tranzistor T2 treba osadit na nejaky chladic ... kedze sa o elektroniku moc nezaujmam pajkovane to bolo na starom plosaku co som nasiel medzi bordelom na povale .. kedze nemam hlinikovy chladic a ten t2 sa fest hreje /80w odber / tak som to dal na hlinkovy plech co som nasiel je dost maly a hreje sa az tak ze sa mi hranami zapiekol do koberca raz --- na nom je este nalepeny chladic z intel p3 snad to nejak vydzi kym si nekupim iny chladic ... dufam ze sa zase nedopocujem ze trepem kraviny a tak dale a tak dale ... ze Martinekk
ale diky hlavne tebe ty jediny si vravel aspon k teme ... ostatny OT jak svina ked chcete aj fotky jak to vyzera staci povedat
-
Martinekk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
skoda ze byvas tak daleko, nejake chladice by som pre teba nasiel. ta kondenzatorova nabijacka, co som na nu daval link je lepsia ohladom toho, ye nepotrebujes chladic. nic sa tam brutalne nehreje. ale aj takto sa to da. ked budes nabijat prudom jednou desatinou kapacity po dobu 12 hodin, je vsetko vporiadku. len ked prekrocis cas alebo prud... tak amen. zlozitejsie stabilizovane zdroje (MAA723 a podobne) maju vyhodu v tom, ze si mozes nastavit napetie a maximalny prud. potom baterku neprebijas, nehrozi ziadne nebezpecenstvo. inak existuju aj specialne obvody pre nabijacky. su inteligentne a niekedy pracuju v spinacom rezime, t.j zase nemusis tolko chladit regulacny prvok-tranzistor. na teplotu bacha, ak pouzivas nove suciastky, nieje vylucene ze je to pajcovane a tudiz nevydrzi to co by malo(hlavne vykonove tranzistory a integrovane obvody sa pajcuju, ale aj kondenzatory...). toz tak.