Checker stránky (sledovanie jedného konkrétneho údaju)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
reddy
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Checker stránky (sledovanie jedného konkrétneho údaju)

Príspevok od používateľa reddy »

zdravim vas,

chcem sa spytat, akym sposobom sa da spravit nejaky program/skript, ktory by pravidelne (napr. kazdych 5 minut) na pozadi, bez toho aby som ako uzivatel o tom akymkolvek sposobom vedel, kontroloval urcity udaj na jeden stranke, ktory sa pravidelne meni. A oznamil by mi to iba v pripade, ze by sa ten udaj zmenil. Konkretne by teda sledoval len jeden riadok v zdrojovom kode stranky.
Viete niekto nieco take spravit,alebo akym sposobom na to?

vopred dik :P
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

A ako chceš, aby sa ti zobrazovalo upozornenie? Lebo celé sa to dá vyriešiť napr. tak, že naprogramuješ program, ktorý to bude robiť, alebo napr. použiješ Firefox+Greasemonkey+skript, ktorý bude načítavať tú stránku a testovať ten údaj.
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

no teoreticky by mi to stacilo aj cez ten firefox. akurat ze kde najdem taky skriptik :)

i ked povodne som mal na mysli nieco externe,nezavisle od prehliadaca. na sposob sprav z instant messagerov. nieco take vyskakujuce :P
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Tak potom môžeš naprogramovať niečo v Delphi (na pripojenie môžeš napr použiť knižnicu Synapse). Keby si bol v Linuxe, tak by si mohol urobiť aj nejaký shell skript (a na stiahnutie použiť program wget alebo curl a na nájdednie textu program grep).
Napísať odpoveď