Vlastná značka oblečenia
Vlastná značka oblečenia
Rozmýšlali ste niekedy otom, čo všetko by bolo treba, aby ste predávali vlastnú značku oblečenia? Zaujal ma článok o vývoji firmy Thor Steinar. Registrovaná je od roku 2002 a myslím, že pomerne v krátkom čase sa dosť rozmohola....
Čo k tomu potrebuješ?
1) rozhodnúť sa, akú značku budeš predávať
2) nájsť výrobcu odevov, ktorý Ti bude túto značku šiť, resp. zabezpečiť odevy a zabezpečiť niekoho, aby Ti na svoje odevy vyšil, nažehlil atď. Tvoju značku
3) nájsť si obchod/sieť obchodov, ktorý by mal záujem predávať tieto odevy
4) zabezpečiť všetko medzi tým.. logistika, ekonomika, marketing.. prípadne môžeš si dať zaregistrovať svoju značku.
1) rozhodnúť sa, akú značku budeš predávať
2) nájsť výrobcu odevov, ktorý Ti bude túto značku šiť, resp. zabezpečiť odevy a zabezpečiť niekoho, aby Ti na svoje odevy vyšil, nažehlil atď. Tvoju značku
3) nájsť si obchod/sieť obchodov, ktorý by mal záujem predávať tieto odevy
4) zabezpečiť všetko medzi tým.. logistika, ekonomika, marketing.. prípadne môžeš si dať zaregistrovať svoju značku.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
hezo" A zamyslal si sa aj nad tym preco je to tak??? To, ze si fasisti, nacisti a podobni ludia zvolili tuto znacku, teda ju zacala ista skupina pouzivat, tak sa rychlo pridali aj dalsi a dalsi ludia. Podobne je to aj v pripade Lonsdale, pred par rokmi uplne neznama znacka, potom ju zacalo nosit par hooligans na futbalovych zapasov a dnes po nej uz slinta vela ludi. A dovod??? Rovnako ako v prvom pripade, zacala to nosit urcita skupina a dalsi sa museli opicit.
re
LONSDALE je v ENG uplne normalna znacka ako u nas napr. nike. vacsina timov v anglickej lige ma dresy zn. lonsdale london a nepripada mi to moc fasisticke ked to maju na sebe cierny hraci. to len u nas je to skor pre hole hlavy
hojko ma pravdu, nikto nechce zaostavat, preto musi mat rovnake veci(vacsinou maju "nadhodnotenu" cenu), u ktorych nie je takym tahakom kvalita oblecenia, ale to ze ju ostatny nosia a ma "znacku"...ale to som uz troska prehnal, ostatne si hadam vsetci domysliahojko napísal:hezo" A zamyslal si sa aj nad tym preco je to tak??? To, ze si fasisti, nacisti a podobni ludia zvolili tuto znacku, teda ju zacala ista skupina pouzivat, tak sa rychlo pridali aj dalsi a dalsi ludia. Podobne je to aj v pripade Lonsdale, pred par rokmi uplne neznama znacka, potom ju zacalo nosit par hooligans na futbalovych zapasov a dnes po nej uz slinta vela ludi. A dovod??? Rovnako ako v prvom pripade, zacala to nosit urcita skupina a dalsi sa museli opicit.
hooligans maju vylucne svoju znacku pre nich urcenu. znacka s nazvom hooligan (nazov hovori za vsetko). lonsdale v poslednom case na ultrapravicovych typoch vidno ovela zriedkavejsie ako kedysi. dobry clanok o anglickej mode je tu http://skinhead.sk/streetwear.htmhojko napísal:Monako2: Nikde som nenapisal, ze Lonsdale je fasisticka znacka, ale ze je to znacka pre hooligans.
patri tam aj lonsdale, fred perry, hooligan, harrington, atd atd atd
k teme: zaujimalo by ma, preco by mal niekto zrazu zacat nosit nejaku znacku. ked ta znacka nebude nicim vynimocna, tak sotva niekoho zaujme. tchor steinar sa uchytil, kvoli ludom, ktori si znacku registrovali a bolo nad slnko jasne, co bude propagovat. vid runy na obleceni a samotny nazov. neonacisti uz nechceli dalej nosit znacky ako lonsdale, pretoze lonsdale ako znacka otvorene proti nim vystupovala. mne osobne sa styl lonsdale velmi paci. hlavne tenisky a... http://perso.orange.fr/manfred.rude/Ima ... ington.jpg
kazda "ideologia" ma uz svoju typicku znacku. a svoje typicke obchody
punk - mileticka, victory (tricka s kapelami)
hip-hop - ghetto, new yorker (g-unit)
skinheads - hous of fun (ci ako sa to teraz vola) (lonsdale, atd. vid link)
atd
pre koho by si teda chcel spravit znacku? hmm? btw celkom zaujimava tema
punk - mileticka, victory (tricka s kapelami)
hip-hop - ghetto, new yorker (g-unit)
skinheads - hous of fun (ci ako sa to teraz vola) (lonsdale, atd. vid link)
atd
pre koho by si teda chcel spravit znacku? hmm? btw celkom zaujimava tema
-
Homer J Simpson
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Myslím, že podstatný krok k vytvoreniu vlastnej značky oblečenia je vymyslieť jedinečný názov a nechať si ho registrovať ako ochrannu znamku.
-Tiež je dôležité zamerať sa na nejaký štýl/trend (už tu bolo spomenuté). Myslím, že ďalšie cherokee či timbuktoo na trhu nikto neprivíta
-Dobrým príkladom je jedna skaterska značka, ktorú si vymysleli Českí škudenti. Šiju im to v nejakych odevnych zavodoch. Chalaniska ponukaju svoje produkty cez niektore skateboardingove obchodne siete a cez internet.
-Akonahle si spomeniem nazov značky, postnem to sem, teraz ma to fakt nenapada
// Tak som to našiel medzi odkazmi na mojej stranke
nech sa páči http://www.kru.cz/ kru street wear
-Vidím, že odkedy som bol na ich stránkach sa ich portfolio riadne rozrástlo
takže darí sa očividne
-Tiež je dôležité zamerať sa na nejaký štýl/trend (už tu bolo spomenuté). Myslím, že ďalšie cherokee či timbuktoo na trhu nikto neprivíta
-Dobrým príkladom je jedna skaterska značka, ktorú si vymysleli Českí škudenti. Šiju im to v nejakych odevnych zavodoch. Chalaniska ponukaju svoje produkty cez niektore skateboardingove obchodne siete a cez internet.
-Akonahle si spomeniem nazov značky, postnem to sem, teraz ma to fakt nenapada
// Tak som to našiel medzi odkazmi na mojej stranke
-Vidím, že odkedy som bol na ich stránkach sa ich portfolio riadne rozrástlo
1.musis si urcit cielovu skupinu
2. vybrat spravny nazov
3.logo aj cely dizajn znacky
5.registrovat a ponukat cielovej skupine tak ako je to mozne
.Mna osobne zaujala znacka Cropp, lebo ju nenosi tolko ludi a kazde tricko je originalne, nie ako povedzme nike, na ktorom je casto jedna fajka a koniec...veci znacky Cropp sa urcite nestratia, lebo su aj kvalitne a nie su velmi predrazene, preto sa aj tak dobre ujali na trhu
//inak diky za K- istemu Anonymovy...ked si taky strasne mudry nabuduce sa podpis
2. vybrat spravny nazov
3.logo aj cely dizajn znacky
5.registrovat a ponukat cielovej skupine tak ako je to mozne
.Mna osobne zaujala znacka Cropp, lebo ju nenosi tolko ludi a kazde tricko je originalne, nie ako povedzme nike, na ktorom je casto jedna fajka a koniec...veci znacky Cropp sa urcite nestratia, lebo su aj kvalitne a nie su velmi predrazene, preto sa aj tak dobre ujali na trhu
//inak diky za K- istemu Anonymovy...ked si taky strasne mudry nabuduce sa podpis
re
Na SVK existuje jedna firma vola sa Hansa. oni dovazaju vsetko oblecenie z indonezie za drobne a potom to davaju v PD nasivat a naliepat. myslim, ze su celkom uspesny.hezo napísal:Skúsim zistiť, či existuje na SVK nejaká firma, čo šije veci. Išlo by hlavne o mikiny, trička, nohavice...No ale bolo by to zaujimavé, je plno nápadov