Luxus
Taky luxus si mozes uzivat v base na samotke aj niekolko rokov, to neni problemfizz napísal:Keby som mala tyzden volna, taky, ze by som nemusela nic riesit, nikam ist, nerozmyslat nad problemami, neucit sa... Len niekde lezat, byt tam uplne sama, okolo mna len nejake 4 steny, postel, deka a nieco co by som mohla zjest
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
No u mňa je to tak tiež, ale nie som časťou tej depresívnej skupinyviolator napísal:pridavam sa k ostatnym z depresivnej skupiny![]()
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ľudia ja som sa dnes tak v buse zamyslel, neviem, či sú moje závery správne, nbo každopádne by som sa s vami chcel podeliť. Uvedomil som si totiž, že každý luxus je podvedome ovplyvniteľný svojou pominuteľnosťou čo sa týka vecí materiálnych a smrteľnosťou, čo sa týka vecí živých, preto je zánik, smrť a rozklad hlavná prekážka 100%ého luxusu, nakoľko vieme, že sa raz skončí a my si to podvedome uvedomujeme, tým pádom, nakoľko má človek zo smrti prirodzený strach, sa obávame aj konca "luxusu". Existuje však východisko. Predstavme si, že žijeme na inej planéte ktorú má zasiahnuť asteroid a celú ju vyhubiť a iba MY vieme, kedy sa to stane. (vrcholne hyperbolizovaná a sebecká predstava, ktorá však vyhovuje nášmu príkladu) Nemáme prakticky šancu to ovplyvniť, ale môžeme sa podľa toho zariadiť s tým, že budeme (chciac - nechtiac) zmierení s koncom a pominuteľnosťou všetkého. Vieme, že žiaden zajtrajšok nepríde, avšak tým pádom ani žiadne negatíva a deň, 2...x dní predtým môžeme žit s vedomím, že budeme strojcami svojho osudu a zariadíme sa podľa toho, kedy príde náš koniec. Proste byť zmierený s koncom...to je luxus, ktorý som si uvedomil až dnes a viem, že je nedosiahnuteľný, no predsa mi táto idea pomôže (snáď) ktomu, aby som sa viac zameral na okamih - prítomnosť a menej sa trápil vidinou smrti, nakoľko aj tak príde a vtedy luxus prestane existovať...