Komplet zostava

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

lol su tituly, ktore zadychaju aj GTX, hlavne v kombinacii s 22 a vacsimi LCD kde je nutnost velkeho rozlisenia
Tej karte nic nechyba. GTX, ci Ultra este nevyuzije pri dobrom CPU a RAM hodne dlhu dobu.
vidim ze si stale nabity humorom, celkom ma to pobavilo :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

mystique, najdi mi jeden, ktory to dokaze, okrem Colin McRae Dirt 2007. Nie, nedokaze to ani Oblivion, ani S.T.A.L.K.E.R., ani Medal Of Honour: Airborne. Lebo vsetko toto som odskusal u kolegu na rozlisenie 1280x1024, vsetky detaily naplno, antialiasing a podobne veci. Ani to necuklo. GTX sa trosicku ozvala pri Colin-e.

Ako hovorim, keby som to sam neskusal, tak nic nepoviem. Ale kolega to ma, vyhodil za ten komp pred asi polrokom viac, ako 60.000 SK.

K tomu rozliseniu, i na 22" monitore je viac, ako dostacujuce 1680x1050.

V hre hrat na viac, ako 1280x1024 (FPS, ci racingy) je zbytocne. Viac, ako toto sa mozno hodi na strategie.

hojko, tie RAMky nestojia tolko zbytocne. Nikdy na A-data nespravis to, co ja spravim na tych Dominatorkach, ako hovorim, videl som, co ten system dokaze.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

p4ra: Spravne, pekne si to napisal, ze ,,a RAM hodne dlhu dobu", to je presne dovod preco je to zbytocne kupovat. Na co mam platit za nieco co nevyuzijes??? Doma tiez kupujete 10kg masla na mesiac ked spotrebujete len 2kg a ten zvysok potom vyhodite alebo date susedom??? Ten isty zvizvny system ti postavim na obycajnych 2GB RAM od A-Data za dva a pol tisica ;)

mystique: Ale pri tvojom 19 palcovom LCD je o tom zbytocne hovorit, pretoze ma nativne rozlisenie 1280x1024 a neviem si tam predstavit hranie na inom ako tomto rozliseni. Takze ty by si mal o zadychavani GTX ci Ultra najmenej hovorit ;)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Hore som to pisal, pozri si, na akych rozliseniach to oni testuju.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mystique: Na co mi tu davas odkazy na testy pri rozliseni 1920x1200 ked tvoj 19-palcovy monitor ma nativne rozlisenie 1280x1024??? O Crysise je zbytocne hovorit, kym nie je von plna verzia hry.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nauc sa citat... a precitaj si co som napisal v predchadzajucich prispevkoch...
lol su tituly, ktore zadychaju aj GTX, hlavne v kombinacii s 22 a vacsimi LCD kde je nutnost velkeho rozlisenia
naco ma para vyzval aby som nejake uviedol...

btw branoo8, takych ako si ty mam rad, prepodkladam ze sa dobre bavis na flame, takych ako ty tu uz bolo, dokonca padali sumy 90K, napisali co najvyssiu sumu aby to budilo respekt a pritom si este hodne dlhu chvilu nic nekupili, ak si vobec nieco kupili... :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mystique: Rovnako ako aj v tvojom pripade. Ludom radis Raptory, 2GB RAMky za 5 tisic a sam si pritom ides kupit suchy 120GB disk a RAMku za polovicu toho co davas do zostavy. Trochu sudnosti by nezaskodilo bez ohladu na to, ci na to mas alebo nemas peniaze, pretoze keby si tych 55 mal a chcel dat za zostavu, tak si taku RAMku urcite nekupis.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jezisi, moja zostava je moj subjektivny nazor, ked tam chce mat niekto nieco ine, tak ho nebudem znasilnovat, prebud sa, trepes...za dalsie, v zivote nedam do kompu 55K, teraz davam do zostavy polovicu, preto tam nieje raptor a ramka za 4700... lolo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A keby si daval 55 tisic, tak mi chces nahovorit, ze tam das ramku za 5 litrov len preto, ze ma mensiu latenciu??? Pocitaj s tym, ze su to peniaze, ktore si si vlastnorucne zarobil.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Videl som, ze to funguje perfektne. Nic sa neprehrieva, ziadna nestabilita, rezerva taka velka, az je to neuveritelne. Tichy system, ako taky.. Pre mna su toto argumenty.
Tak ako som napisal aj predtym - argumenty jak moja noha - toto vsetko dokazu podstatne lacnejsie dosky a pamate. A naozaj by ma zaujimalo co si myslel pod pojmom "rezerva" :-D [vsetko co si vymenoval dokaze aj posrata GB-P35-DS3 za necele tri litre ceske, to len na okraj]

dalej 1280x1024, je rozlisenie, ktore na plne detaily zvladne aj mid-range X1950Pro. 1600x1200 a vyssie su dnes rozlisenia, na ktorych hra viac ludi ako si dokazes predstavit a tam uz zacina aj 8800GTX dochadzat dych.

a za tretie, co dokazu tie dominatory takeho zazracneho? Okrem par vyssich cisel na fakture?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Tak ako som napisal aj predtym - argumenty jak moja noha - toto vsetko dokazu podstatne lacnejsie dosky a pamate. A naozaj by ma zaujimalo co si myslel pod pojmom "rezerva" :-D [vsetko co si vymenoval dokaze aj posrata GB-P35-DS3 za necele tri litre ceske, to len na okraj]

dalej 1280x1024, je rozlisenie, ktore na plne detaily zvladne aj mid-range X1950Pro. 1600x1200 a vyssie su dnes rozlisenia, na ktorych hra viac ludi ako si dokazes predstavit a tam uz zacina aj 8800GTX dochadzat dych.

a za tretie, co dokazu tie dominatory takeho zazracneho? Okrem par vyssich cisel na fakture?
Verim, ze ty nieco taketo drahe vlastnis doma, popripade si si mal moznost odskusat si to neraz, tak hovoris zo skusenosti.. :roll:

To zazracne dokazu, ze su urcite stabilnejsie a lepsie taktovatelne, ako sa nejake A-Data za 3.000 SK. Tu cenu nemaju len tak, pre nic, za nic, ako ju nema Mercedes v porovnani so Skodou.

Svoje si tvrd kolko chces, ja ti to nebranim. Ja hovorim to, co som videl. A tiez som napisal, co by som ja kupil. Svoj navrh si mu dal aj ty, ma viac moznosti, je demokracia, nech sa rozhodne.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ty nic take takisto nevlastnis, tak naco to pises mne? Takisto nevlastnim jednu z najdrahsich Asus dosiek - Crosshair, ale stacilo mi ked mi ju takisto ukazal kamos (wildduck) a sam ju skritizoval. Ziadne ramky nie su stabilnejsie a nestabilnejsie. Su len ramky, ktore pracuju tak ako maju a ktore nepracuju ako maju - tie sa vyreklamuju. O taktovatelnosti A-Data si takisto moc nepocul, tipnem si - nemas ich doma, ze? :-D Ostatne argumenty si nevyvratil, takze to pokladam za uzavrete, pravda je na mojej strane. Bru noc :)

Zatial si nepodal ani jeden relevantny argument, preco sa oplati kupit pamate za 6000,- oproti pamatiam za 3000,-. Napriklad nieco v zmysle: za dvojnasobny peniaz dostanes 50% vykonu naviac. Zial pravda je taka, ze za dvojnasobny peniaz dostanes naviac akurat dobry pocit z toho, ze su to Dominatory a nie A-daty.

PS. Je nacase prestat navodzovat dojem, ze to co mas ty a tvoji kamosi je to najlepsie a bezvyhradne sa chvastat. (aj ked v tomto pripadne skutocne nie je cim)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra: Woooot p4ra, niekedy obdivujem tvoje nazory a argumenty. Predstav si tvoje pamate, ktore stoja 8500 korun, 800MHz s casovanim 5-5-5-18, su to sice 2x2GB moduly, ale to je teraz jedno. Teraz na tu istu zostavu dam A-Data s rovnakym casovanim, ale polovicnou cenou, pripade Kingston s rovnakym casovanim a o nieco vyssou cenou ako A-Daty. Tiez mozeme uvazovat s A-Datami Extreme Edition s casovanim 4-4-4-12, kde cena za 2x1GB je 2500 korun, cize za 4GB dam 5000. Aky bude rozdiel vo vykone medzi mojimi Kingostnami alebo A-Datami a tvojim Corsairom??? Chces mi povedat, ze tie moje sa budu prehrievat, ze budem mat problem s nestabilitou systemu alebo ine problemy??? Povedz mi co take spravim na Dominatoroch a na A-Datach nespravim, kolko ze sa ti zvysi vykon celej zostavy pretaktovanim tvojich Dominatorov??? Co ten system takeho dokaze, co by nedokazala moja zostava s mnou navrhnutymi pamatami a tebou spominana zostava by to dokazala???

Tu si precitaj o Dominatoroch a objektivne zhodnot, ci tie peniaze za to mizive percento vykonu stoji: http://www.tomshardware.com/2006/09/22/ ... index.html A kedze zostava je urcena na hry, tak sa treba pozriet na vykon pri hre, vid. graf z hry FEAR: ,,We can see that the enthusiast and generic DDR2-800 modules have identical results and that the overclocked and much higher frequency DDR2-1123 has only a marginal effect on F.E.A.R. performance. This is because most games depend more on a fast graphics solution and a decent processor than on highest performing memory." Z toho je snad vsetkym jasne, ze vykon v hra zalezi od procesoru a najma grafickej karty, nie od pamate. Pocas jarneho obdobia sme kupovali server pre toto forum a bola uvaha medzi 667 a 800MHz RAMkami, celkovo slo o kapacitu 3GB pre server. Vtedy som pozeral testy a narazil som na zaujimave vysledky. Vykon v hre bol takmer identicky, bol tam rozdiel ani nie 1 FPS, pomalsie RAMky mali 71 ci 72 FPS, rychlejsie mali o necele jedno okienko naviac. Stoji ti toto za tie prachy???

PS: Doma v PC mam pamate od Corsairu ;)

V tvojej zostave (v mojej tiez) si dal 640MB kartu, t0m4s3 dal 768MB GTXko. Pozri sa na grafy dolu, ten vykon medzi tymito kartami je priepastny a vdaka usetrenym peniazom na pamatiach si mozes dokupit 8800GTX 768MB kartu, co spravi neskutocny narast vykonu. Rovnake vysledky tychto dvoch kariet boli len v hre Microsoft Flight Simulator X a Warhammer. Na obrazku je porovnanie GTS 640MB a Ultra, az potom som si vsimol, ze t0m4s3 spominal GTX.

Edit: Dokonca som si dal zalezat a pohladal som test na nete, nie je to ten co som chcel, kde je zrovnanie FPS pri hrach, ale aj tu je to krasne vidiet: Vliv frekvence a časování pamětí na výkon celého počítače. Dovolim si kratucku citaciu z tohto testu: ,,Pokud chcete mít maximální výkon a jste ochotní pro něj chvilku nastavovat, zvolte 800MHz 4,4,4,12." - presne toto splnaju A-Data Extreme Edition, su to dva gigove moduly pracujuce na frekvencii 800MHz s casovanim 4-4-4-12 a stoja nieco malicko pod 2500 korun.

kapu: Kolko ludi hra WoWko s 300 addonmi a hra proti 800 ludom (alebo nejakej havedi)???
Prílohy
image062.gif
(16.02 KiB) 258 stiahnutí
image061.gif
(13.41 KiB) 266 stiahnutí
image058.gif
(16.92 KiB) 261 stiahnutí
image040.gif
(16.96 KiB) 263 stiahnutí
image037.gif
(17.03 KiB) 266 stiahnutí
image031.gif
(18.78 KiB) 264 stiahnutí
image023.gif
(22.29 KiB) 261 stiahnutí
image017.gif
(20.92 KiB) 271 stiahnutí
gr04.jpg
gr03.jpg
gr02.jpg
gr01.jpg
vliv-frekvence-a-casovani-na-vykon-7.jpg
vliv-frekvence-a-casovani-na-vykon-5.jpg
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zial para, zbytocne si si otvaral usta, mozno by ti nikto ani nic nepovedal keby si sa zmestil do ceny a mal tam GTX a 2GB pameti, takto si iba zvihol cenu a vykonu nikde, zostavy s mensim rozpoctom by si na tej tvoje pochutnali a to by si tam mal 2 GB momentalne nevyuzitej pamete a este dalsieho polroka minimalne...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3, ja som sa nechvalil, ani netvrdim, ze to, co mam ja, ci kamarati je to najlepsie. Napisal som, ze vychadzam z toho, co som videl a mal moznost otestovat..

hojko, ano, v tych testoch sa to pise. Cital som si ich tiez niekolko. Ale, ako som uz pisal 2x, vychadzam z toho, co som videl a mal moznost otestovat.

Este raz. Keby si PC kupujem ja, tak si tam kupim tie Dominator pamate, nech testy hovoria, co chcu. Kupim si ich na zaklade toho, co som videl a mal moznost skusit. Pre mna je kapitola pamate uzavreta.

A co sa tyka grafickej karty. Ano, davam za pravdu, ze GTX je skutocne lepsia volba, ved je rychlejsia, ale keby zase kupujem ja, tak uprednostnim pamate, pred grafikou.

PS: Som majitel Kingston pamati.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem cim to je p4ra, ale na kutikoch mojich pier vyvolal tvoj posledny prispevok usmev, vola sa to trvdohlavost, 3 ludia ti tu napisu ze je to nevyhodna kupa, ale ty si aj tak ides svoje, .... strateny pripad.... a povedz mi jediny rozumny dovod preco by si pamete (ked za menej penazi mozes mat to iste bez ujmy na vykone a dat lepsiu gragiku GTX) uprednostil pred VGA, a trvdenie

Kód: Vybrať všetko

vychadzam z toho, co som videl a mal moznost otestovat
nie je dovod, je to subjektivny nazor, navyse nicim nepodlozeny, a chcel by som sa ta spytat ako si videl ten rozdiel a na com si robil testy, pripadne ake aplikacie si pri testoch pouzil a ake hodnoty si dosiahol, nehovoriac o tom ze si krasne series do huby, ked sa priznas ze mas kingstom a ludom kazes dominator
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra: Stale si mi nevysvetlil co je lepsie na tebou spominanych Corsair Domintaor ako na A-Data, Kingston a ine..., hmm??? PC ktory si videl a skusil by bol na tom rovnako, keby tam mal pamate Goodram, ktore sa vyrabaju kto vie kde a patria medzi najlacnejsie na trhu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra este krakto k tvojmu "vychadzam z toho, co som videl a mal moznost otestovat". Pokial niekto v zivote nejazdil na niecom inom ako na Felicii, ako ju moze porovnat s inymi autami?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mystique, ty by si mal o tvrdohlavosti pomlcat. Dovod, ze nemam Dominator-ky je ten, ze momentalne nemam dost penazi na to, aby som ich investoval prave od RAM (mam v plane ovela rozumnejsiu investiciu) a tiez na to nemam dostacujuci PC.

hojko & t0m4s3, vy kludne ostante pri A-Data a neviem cim este. Ja budem zbytocne vyhadzovat na Dominator-ky. :)
Napísať odpoveď