Vista a XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
atlox
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vista a XP

Príspevok od používateľa atlox »

Servus chalani... (a baby :D )
Chcel som Vás požiadať o radu. Chcem si na notebook nainštalovať Vistu a XPčko ale problém je takýto. Vistu mám iba ako cd OBNOVA PRODUKTU, čiže ak to dám inštalovať nainštaluje sa kompletne celý počítač (vista + drivre + nejaké programčeky). Tu sa dá vybrať jedine možnosť inštalovať Vistu na prvú partíciu harddisku. Čiže polopate povedané Vista môže byť IBA na C-čku... toto ešte problém nebol avšak... XP si potom nainštalujem na D-čko. Ešte stále všetko v pohode. No XP si nainštaluje bootovacie súbory na disk C (???). A chcel by som aby sa mi pri bootovaní OS zobrazila ponuka na výber operačného systému. Viem, že Vista už nepoužíva boot.ini, ale iný zavádzač... Pokúšal som sa prepísať boot.ini pod XPčkom, tak aby to šlo. Ponuku mi síce zobrazí, ale ak potvrdím Vistu, tak zostanem visieť na čiernej obrazovke. Na nete som sa dočítal, že do súboru boot.ini treba za parametre pre Vistu zadať /USENEWLOADER no aj tak mi to nejde. PLS pekne Vás prosím poradťe mi... už som riadne zúfalý :( :?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Nebol by si taky zufaly, keby si vedel pouzivat HLADAŤ Precitaj si pozorne tento topic : http://www.hojko.com/boot-menu-t80707.html a rob to pod vistou.
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No dobre, dobre... ale tam je popísané všade, že Vista je na Dčku a XP na Cčku... ja tom musim mať naopak. a Ak aj stiahnem ten Vistabootpro, tak mi tam zobrazí iba Vistu... XP nie :( :cry:

//edit: Vistu inštalujem ako prvú, XP ako druhé...
pato83
Addict
Addict

Nemam ako si vyskusat ten boot manager, ale. Pod zalozkou Manage os entries mas moznost Add new operating entries. Ked tam kliknes, co mozes spravit? Pod akym systemom robis s vistabootpro? Ak si to robil pod vistou, tak tento program ide aj pod XP a mozno by to vyriesilo problem, ze ti nenajde XP, ked to spustas pod Vistou.
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

OK už to funguje... som to nastavil, aby sa oba OS bootovali z Cčka... lebo aj boot.ini pre XP (ktoré je na Dčku) bolo neviem prečo na Cčku... somarina.... no ale funguje to.

VistaBootPro - odporučam všetkym... :!:
pato83
Addict
Addict

atlox napísal:OK už to funguje... som to nastavil, aby sa oba OS bootovali z Cčka... lebo aj boot.ini pre XP (ktoré je na Dčku) bolo neviem prečo na Cčku... somarina.... no ale funguje to.

VistaBootPro - odporučam všetkym... :!:
Boot.ini si mal preto na C: , lebo ked si pod XP pozries spravcu diskov, tak C: bude mat priznak systemový, aj ked mas XP na D:\. Gratulujem :)
Napísať odpoveď