Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Nech si bill neloguje koľkokrát si spustím denne wmp alebo windows photo gallery!

Viem, že používateľom Vity je všetko jedno, netreba anitvírus, firewall ani UAC a aj to je jedno, že sem-tam odošle aj nejaké tie údaje do Redmondu. Všetko je jedno, jediné a hlavné je: Aby si to všetci kúpili. :smt064
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

dalsia vec je ze pri benchmarkoch PC sustav a hier(okrem DX10) sa pouziva XP ... ciiim to je ... ciiim to je ???
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Cesar napísal:Vista je špinavý spyware. Aj keď sú vypnuté všetky aktualizácie, aj tak sa stále pripája na rôzne Redmondské IP, skúša stále iné.. :lol:

Ja nechcem, aby sa mi systém stále pripájal niekam. Hlavne sa ale pripája a nič sa neopýta, či to chcem alebo nie, ako spyware.

Taký windows photo gallery sa načo pripája na billov server???!!!
Dodatok k cesarovmu prispevku, ked sa vsetko stava este viac automatickejsie :D : http://pocitace.sme.sk/c/3486499/Micros ... istov.html Podla mojho nazoru by uzivatel nie ze mal, ale musi mat prehlad o tom, co sa deje na jeho pccku. Pretoze je to urcite zasah do sukromia a ked toto nikomu nevadi, tak potom, ked sa niekedy rozhodnu, ze si zistia nejake udaje o pouzivatelovi, tak taktiez vam to nebude vadit. Je to hnus :smt096

P.S: Cesar, nehnevaj sa, ze ta tu buzerujem, ale screeny maju byt v prilohe, nielen mne to ide sakramentsky pomaly cez imageshack. Dik :)
Cesar
Addict
Addict

[off]
pato83 napísal:P.S: Cesar, nehnevaj sa, ze ta tu buzerujem, ale screeny maju byt v prilohe, nielen mne to ide sakramentsky pomaly cez imageshack. Dik :)
Takto je veľkosť jednotlivých obrázkov 4 kByte (menší ako môj avatar), v prílohe by bol aj zmenšený obraz 19 kByte, niečo iné ti spomaľuje net. Klikať na obrázky nikto nemusí, preto sú zmenšené, len sa tam pozri aká je tam veľkosť.
[/off]

Aj keď to má niekto legálne by sa to nemalo bez vedomia používateľa pripájať niekam (s vypnutými aktualizáciami, remote assistance, synchronizácie hodín a všetkého to robí), je to nemorálne (ako spyware). Vymývanie mozgov je úspešné, my to potrebujeme, ako aj DRM a iné, ako je nám dobre, že sa to pripája.

A majú to spravené dobre, keď sa nenastaví pravidlo, tak stále skúša iné IP do Redmondu, je tam toho zakomponované dosť IP adries. Aby sa ťa aj opýtalo na to nejako zabudli, na hromadu IP-adries nie.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Cesar, zablokuj tie programy firewallom a mas pokoj, ono sa to MS pripaja koli stastickym ucelom...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

A preco by mal pouzivat daky dalsi program, aby sa mu nepripal na ms site? Predsa slusny program od slusneho tvorcu sa ta spyta,ci smie tieto udaje odosielat. Win nie je poslusny :)
Cesar
Addict
Addict

Sheep napísal:Cesar, zablokuj tie programy firewallom a mas pokoj, ono sa to MS pripaja koli stastickym ucelom...
Niekto si má ešte kúpiť niečo dodatočné, aby systém nerobil to, čo chcú oni ale to čo chcem ja??? Sú fakt seriózni u M$.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

pato83 napísal:A preco by mal pouzivat daky dalsi program, aby sa mu nepripal na ms site? Predsa slusny program od slusneho tvorcu sa ta spyta,ci smie tieto udaje odosielat. Win nie je poslusny :)
Pri instalacii sa ta na to system opyta, hovori sa tomu EULA a 99,9% BFU's to len odklikne a potom vyplakava aky je MS hajzel, ze to robi bez vedomia uzivatela.
Cesar
Addict
Addict

Samozrejme, že je hajzel. :) Keby si to nevynútili, že to musíš prijať, tak by už skrachovali z odškodného, čo by museli zaplatiť používateľom za takéto "zbieranie štatistík".

Že sa zabezpečia zmulvou čo sa prijíma pri inštalácii, to ešte neznamená, že sú korektní, skôr zákerní, tomuto "zbieraniu štatistík" veľkú reklamu nerobia. :)

Takáto obchdoná politika m$ je na :smt096
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

nevime no zatial ju pozitivne nehodnotim ostanem u xp je sice pekna na design ale narocna na HW a to by az tak nevadilo ale jednoducho este neni vychytanan ako xp takze u neho ostanem
matis0525
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matis0525 »

no moze byt. Graficky je urobena celkom dobre. A si myslim ze nema az take naroky ako kazdy hovoril. Nemam najnovsi komp a ide mi v poho.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ja som urobil kompromis. Mám XP a na ňu som si natiahol Vista Themes a mám všetko ako vista. Ikony, rámečky, aj okná tak vylepšené, pridané tlačítka. proste to úplne vyzerá ako Vista.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Vistu mam uz druhy den v NB a pravdu povediac dnes ju davam prec. Cakal som od toho viac. Nahadzujem XP tak dufam ze nebudem mat s tym problemy ako 90% ludi ktory to skusali.

A reci ktore bezne pocuvam ze na nb 1GB ram, bez turbo memory card mi ide vista ako ma... :roll: sa mi zdaju dost divne.
PaTrIcIuS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PaTrIcIuS »

dnes na mna vyskocilo okienko ze ju musim zaregistrovat inak mi nepojde.
zaujimave ze mam notebook na ktorom som mal automaticky vistu a mam k tomu este aj dvd s instalaciou a zo spodu nalepku :-D
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

PaTrIcIuS napísal:dnes na mna vyskocilo okienko ze ju musim zaregistrovat inak mi nepojde.
zaujimave ze mam notebook na ktorom som mal automaticky vistu a mam k tomu este aj dvd s instalaciou a zo spodu nalepku :-D
:lol: tak tomu sa hovori mrkvosoft :) treba si zvykat na podobne hlasky
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

http://www.tomsgames.com/us/2007/10/09/ ... crysis_pc/
This brings up an interesting question: do you go with Windows XP or Vista? It may seem like Vista and DX10 are the obvious choice, given Crysis' graphics. But considering the not-so-incredible benefits offered by DX10 for previously released Vista games and the potential decrease in frame rates, it's worth discussing XP as an option.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

tak dnes som vistu nainstaloval na 5 rocny pocitac(Athlon 1800 kupeny v roku 2002) a myslim ze vista nema problem...
takze tie naroky nebudu take strasne, pocitac ma 512MB ramky
si vsimnite na obrazku ze vytazenie aj vyuzivanie ramky pri takych programoch ako su spustene je skoro podobne ako v XP :wink:
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

matis0525 napísal:no moze byt. Graficky je urobena celkom dobre. A si myslim ze nema az take naroky ako kazdy hovoril. Nemam najnovsi komp a ide mi v poho.
v poho pojde kazdemu do ma jaky taky komp lebo ona prisposobi sa samam systemu a podla toho nadstavi detaily efekty atd takze cim lepsi komp tym mas lepsi dizajn
Cesar
Addict
Addict

Sheep napísal:tak dnes som vistu nainstaloval na 5 rocny pocitac(Athlon 1800 kupeny v roku 2002) a myslim ze vista nema problem...
takze tie naroky nebudu take strasne, pocitac ma 512MB ramky
si vsimnite na obrazku ze vytazenie aj vyuzivanie ramky pri takych programoch ako su spustene je skoro podobne ako v XP :wink:
Ide to, ale ako, veď je tam na tvojom obrázku, že

fyz. ram - 0% voľné, 384 systém+172 vyrov. pamäť

stránkovací súbor 656/1508 - swapuje 656 MB

A ešte tam nie je ani antivírus.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

pouzivane 7 mesiacov - vista x64 ultimate, ziadny problem.
Napísať odpoveď