F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ja ich nestavám na Schumacherovu úroveň. Práve preto vravím, že ak by namiesto Ferrai bol Rubens niekde inde, mohol bojovať o titul (namiesto Ralfa do Williamsu, keď mali dobré auto (2003). Vo Ferrari mali jednotku v Schumim a aj preto si neškrtol. Fakt ale je, že Rubens musel Schumachera púšťať aj v momentoch, keď to nebolo nevyhnutné vzhľadom na postavenie v šampionáte.
Určite do Ferrari nešiel s tým, že bude 6 rokov pomáhať MS.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

lacko napísal:V tom je prave ten rozdiel, ze vtedy fakt nemali ostatni inu moznost ako prejst na B, zatial co prichod M a zrusenie monopolu priniesol alternativu a nie nuteny prechod tymov k M, v poslednych rokoch bolo ku podivu vela tymov "nutenych" obuvat M?!
Najma Richards z BARu, ci Stoddart z Minardi by ti vedeli porozpravat, ako "dobrovolne" prechadzali od B. k M. Omyl lacko, tak ako uz spomenul Mateg, prioritou pre Bridgestone bolo v tom case Ferrari a podla toho vyzeral aj pocet teamov obuvajucich M.
lacko napísal:ferrari sa tie testy nepocitali asi preto, lebo testovali pre fia, hadam nebudu testovat neaktualne veci vramci obmedzenych testov, ked potrebuju testovat a zlepsovat aktualne veci. Okrem toho, co fia oficialne nepotvrdila, nebolo este pravidlo a aero-prvky sa daju testovat v tuneloch.
Testy Ferrari pre FIA som nepopisoval len z pohladu tohto bodu, napriek tomu... Ferrari sa jednoducho na rozdiel od ostatnych teamov priamo spolupodielalo na novych pravidlach, t.j. malo infos, resp. konkretne poznatky/data skor ako ostatne teamy a mimo limitu obmedzenia testov este za to dostalo aj zaplatene. Ved si spomen, aku kritiku tieto testy v tom case vyvolavali. To, ze v case testov tieto zmeny este neboli oficialne je snad logicke, kedze testy formalnemu schvaleniu pravidiel predchadzali, t.j. nove pravidla vznikali aj na zaklade vysledkov tychto testov. Ostatne vyhody pre Ferrari boli spomenute v ostatnych bodoch...
krija napísal:tomasito, aj ja chapem tvoj nazor na teamovu politiku. ale podla mna moze fungovat iba v pripade bezkonkurencneho monopostu. ak jazdci teamu nemusia riesit nikoho ineho, iba jeden druheho. v tomto roku k tomu nemali v mcl tak daleko, ale kimi je este stale na dostrel.
Nemyslim si, ze je to mozne len v pripade bezkonkurencneho monopostu (vid McL 00-06, team hral 2., miestami az 3. husle). Ferrari vybudovane okolo Schumachera vsak neposkytovalo rovnake moznosti ani v pripade bezkonkurencneho monopostu.
krija napísal:podobne vyjadrenie je mozne precitat si tu: http://www.f1.sk/spravy/?clanok=23901 , alebo o stajni ferrari tu: http://www.f1.sk/spravy/?clanok=23903 . mozno si uz aj cital. alebo je mozne mrknut na prilohu Wink
Tak ako som napisal vyssie, avsak s ohladom na nazory spomenute v tych clankoch je to prave o uz spominanom rozhodnuti teamu- ci bude hrat od zaciatku na jedneho pilota, alebo poskytne jazdcom rovnake moznosti a v pripade straty matematickej sance na zisk titulu jedneho z nich sustredi pozornost na toho lepsieho (proti takej TR som nic nemal, nemam a mat nebudem).
krija napísal:alebo iny priklad: coulthard a hakkinen. david prisiel do mcl ako lepsi pilot. ale pokojne mozem zostat v rovine vyrovnanych pilotov. david sa musel 2x "podvolit". uz sa to tu rozoberalo, tak viac slov asi netreba.
Prave preto, ze sa to tu uz rozoberalo ma prekvapuje, ze pises co pises- minimalne v pripade Melbourne 98 sa David nicomu podvolit nemusel (este pred GP sa Mika a David stavili o prvu zakrutu). Pokial budes chciet, v niektorom z F1 Racingov mam k tomu aj vyjadrenie Davida (mozem pohladat).
krija napísal:pozadovany zdroj je vyslany redaktor TV rtl klub. ale snad to najdes, medzi riadkami napr. tu: http://www.autosport.com/news/report.php/id/62753
Hm, s ohladom na cit. slova Lewisa z tlacovky po VC Monaka, kde uznal, ze "na predbehnutie Fernanda som nemal" je skoda, ze zdrojom tvojej info je vyslany redaktor madarskej TV RTL Klub. Pokial ide o ten link, k Monaku Lewis povedal len nasledovne: "After Monaco they didn't know what to do with the strategy so they made us equal and gave us equal fuel loads and whoever outqualifies the other has done the better job," he said. "I want to win it the right way. The best feeling ever is when you know you have won and you have beaten someone as talented as he is with the exact same equipment and exactly the same opportunity."...
krija napísal:btw. tolko prace si si s tym dat nemusel.
1. vedel som, ze to skonci pri FIA Very Happy
2. s tym zbytkom suhlasim. clovece, ale pri citani som mal pocit, akoby som cital rona Wink.
Bola to pre mna vyzva a tvoja reakcia je prijatelnym zadostucinenim ; ) Pokial ide o FIA, ako argument ma obsah rozhodnutia FIA rovnaku hodnotu ako ostatne spomenute argumenty (body). BTW. tymto je dufam tema Monako 07 definitivne uzavreta ; )
krija napísal:v jednom z tvojich predchadzajucich postov, si sa vyjadril, ze kazdy pilot prinasa nejake poznatky do svojho noveho teamu, pravda. otazka ale znie co a kolko, a hlavne ake! je rozdiel, ak pride alonso z majstrovskeho teamu do tretotriedneho teamu a kimi z tretotriedneho teamu do teamu, ktory do poslednej chvile bojoval o titul (dva dni a pat rokov hovoria same za seba)
Skoda, ze si nespomenul aj to, v akej suvislosti to odznelo. Spomenul si, ze Dennis ALonsa vyuzil, pretoze s Alonsom prisli do McL aj informacie. Moja reakcia bola v zmysle, ze to predsa nie je nic vynimocne- dlhe roky je to sucastou F1 rovnako ako palivo, zmluvy, platy etc. Preco myslis, ze jazdci, sefdizajneri etc. TOP teamov su tak drahi? Prichadzaju s nimi skusenosti a poznatky, za ktorymi su roky prace- urcite sa na to neda pozerat z pohladu jednej sezony. McL za Alonsa patricne zaplatil a obdobne bude platit za Alonsa pravdepodobne Renault. Opakujem, je to uplne normalne, pricom spekulovat teraz nad tym, kto z dvojice Kimi/Alonso priniesol zo svojho predchadzajuceho posobiska viac je s ohladom na diskutovanu podstatu malichernost.

A nazvat McL tretotriednym teamom? Nechcem sa hadat o vyznam pojmu "trieda" v sportovej terminologii, no McL dlhodobo patri medzi TOP, t.j. spickove teamy, za ktorymi su rokmi preverene procesy vyvojova etc. Na tomto nic nemeni skutocnost, ze v sezone 06 skoncil v konstrukteroch na 3. mieste. Podla logiky tvojej terminologie by totiz musel byt kazdy z 11. teamov sucastou svojej- samostatnej- triedy.
krija napísal:este sa ale vratim k teamovej politike ferrari. pozrime sa blizsie na tych troch vodonosov. iba par basnickych otazok:
- ktory team im umoznil vyhrat ich prvu velku cenu?
- ktory team im umoznil bojovat o titul? (Irvine)
- ...zajazdit si za naslavnejsi team v historii tohto sportu?
- ...z priemernych pilotov spravil "nesmrtelnych"?
- ...
skoda, ze sa nenasiel ziadny pilot, co by mal tolko guraze ako ayrton, a jazdil by aj zadarmo, len aby dokazal, ze je lepsi ako schumi na tej istej kare. to zial nebol ani jeden.
Skoda, ze Ferrari nikdy neprejavilo zaujem ziskat niektoreho z vtedajsich TOP pilotov. Ono by som sa aj cudoval, nakolko by to nezapadalo do ich vtedajsej politiky. Naviac vazne pochybujem, ze to, co podla tvojich "basnickych otazok" malo uspokojit Scumakovych vodonosicov by uspokojilo niekoho, koho meno uz v F1 predstavovalo nejaky ten pojem (vid priklady pre lacka).

Tie basnicke otazky inak celkom milo pobavili, najma vdaka typickym prvkom expresionizmu ; )
krija napísal:edit: 11:17 no a co dodat k tomu bullshitu. silne slova hlavne ak sa na to pozrieme na zaklade celej sezony a predsezonnych testov. v tychto testoch dostaval lewis od alonsa na tom istom monoposte takmer sekundu na kolo...
Ale no tak... obdobie testov bolo obdobie, kedy sa Lewis prvy krat posadil do monopostu F1 a ty hned ocakavas, ze bude drzat krok s dvojnasobnym MS? Krija, budme realisti. Prave priebeh sezony je dokazom toho, ze Lewis nadobuda skusenosti od GP ku GP, no co je podstatne... patricne ich zurocuje (pocas celej sezony je u Lewisa mozne sledovat tendenciu zlepsovania sa).
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

Tomasito napísal:Testy Ferrari pre FIA som nepopisoval len z pohladu tohto bodu...
ok, ale neviem preco si myslis, ze by to vsetko malo ferrari robit zadara (co keby ti v praci povedali, nerobis len pre zamestnavatela ale aj pre seba, tak rob zadara), okrem toho, sudiac podla zmien v pravidlach ohladne aerodynamiky, nepredpokladam, ze ferrari malo v 05 alebo 06 nejaku vyhodu, kedze zasadne zmeny prisli az v tychto rokoch, ale aj pocas sezon 02-05 nastupovalo ferrari do prvych pretekov s modifikaciami starych aut, ktore boli stale dost rychle.
Tomasito napísal: Najma Richards z BARu, ci Stoddart z Minardi by ti vedeli porozpravat, ako "dobrovolne" prechadzali od B. k M. Omyl lacko, tak ako uz spomenul Mateg, prioritou pre Bridgestone bolo v tom case Ferrari a podla toho vyzeral aj pocet teamov obuvajucich M.
Minardi malo problemy s inymi castami svojho auta a bankoveho konta, neboj timy si vtedy urcite vedeli zohnat velmi uzitocne informacie nie tak amatersky ako si ich vymienalo tuto sezonu ferrari a mcl.
Tomasito
VIP
VIP

lacko napísal:ok, ale neviem preco si myslis, ze by to vsetko malo ferrari robit zadara (co keby ti v praci povedali, nerobis len pre zamestnavatela ale aj pre seba, tak rob zadara), okrem toho, sudiac podla zmien v pravidlach ohladne aerodynamiky, nepredpokladam, ze ferrari malo v 05 alebo 06 nejaku vyhodu, kedze zasadne zmeny prisli az v tychto rokoch, ale aj pocas sezon 02-05 nastupovalo ferrari do prvych pretekov s modifikaciami starych aut, ktore boli stale dost rychle.
Ved vnimaj co pisem v celych suvislostiach. Ja Ferrari nevycitam, ze za tie testy zobrali prachy- boli by tupi, keby ich nezobrali. To, na co som v tomto bode poukazoval bolo, ze Ferrari malo z tychto testov uz popisovane vyhody oproti ostatnym teamom a este za to dostali aj zaplatene, t.j. za chybu to povazujem zo strany FIA (Ferrari sa tradicne viezlo). Taketo nieco dovtedy nemalo v F1 obdobu a zdaleka neslo len o prachy, chapes? A ako mozes napisat, ze vyhodu nemali? Ako jediny team mali komponentny, ktorych sa zmeny tykali prakticky zadarmo odtestovane este predtym ako vobec boli definitivne schvalene, t.j. tieto data Ferrari urcite nemohli byt na skodu a zbytocne im taktiez neboli, takze co ine ako vyhoda z toho vyplyva? BTW. prd makovy sa testy tykali zmien ktore prisli “v tychto rokoch“. Testy prebehli v r. 04 a tykali sa zmien pravidiel uz pre sezonu 05.
lacko napísal:Minardi malo problemy s inymi castami svojho auta a bankoveho konta, neboj timy si vtedy urcite vedeli zohnat velmi uzitocne informacie nie tak amatersky ako si ich vymienalo tuto sezonu ferrari a mcl.
Minardi malo odjakziva problemy s "bankovym kontom"- islo o team s dlhodobo najnizsim rozpoctom v F1. Akokolvek, aj ked neviem s cim vsetkym malo vtedy Minardi problemy, islo o jeden z dvoch teamov, ktore uprednostnovanie Ferrari Bridgestonom kritizovali najviac. Najvacsim kritikom vsak bol Richards z BARu- posledny team, ktory z tychto dovodov prechadzal k Michelinu. O5, podstatou je, ze prechod teamov k Michelinu nebol dobrovolny ako si pisal, ale doslova a do pismena vynuteny prave popisovanou politikou Bridgestone + Ferrari. Ak teda chceli mat teamy istotu, ze od svojho dodavatela budu dostavat rovnake zmesy pneus ako ostatni, museli prejst k Michelinu, ktory na rozdiel od Bridgestonu svojim teamom tuto istotu poskytoval.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tomasito, v uvedenom linku je aj toto. (zial ho necitovali presne):
Hamilton said after the controversial Monaco Grand Prix one-two, when the Briton complained that McLaren were treating him as a number two driver, the team had been scrupulously fair.
u viacerych z vas som si vsimol, nicky si nepamatam, ale aj ty si spomenul, ze alonso dostal zaplatene. preto by asi nebolo od veci prestudovat nasledujuci clanok: http://www.grandprix.com/ns/ns19759.html hlavne kratky citat z neho:
Alonso is committed until the end of 2009 and the team has built a package of sponsorship around him with the likes of Vodafone and Banco Santander. If Alonso walks there will be collateral damage for McLaren.
ja este doplnim, ze s alonsom prisiel do mcl este jeden velky sponzor: Mutua Madrileña. tieto tri spolocnosti prispievaju sumou vyssou ako 100 mil. dolarov rocne.
McLaren's biggest sponsors, Vodafone SpA and Banco Santander SA, contribute about 60 million euros ($84.6 million).
k tomu staci dodat uz len citat zaca browna: "Motor racing teams need millions of dollars to build a world - championship winning car." alebo inak, alonso dostal, ale alonso aj dal. kolko? malo? vela? to necham na vas.
btw. tretotriedny :D chcel som vas trosku poskadlit :wink: .
Tomasito
VIP
VIP

krija, pokial ide o ten tebou uvedeny link, predpokladal som, ze vychadzame z konkretnych vyjadreni Lewisa, preto som z neho citoval konkretne vyjadrenia Lewsia. Avsak ani s posledne citovanou interpretaciou nemam problem- otazka teraz znie, kto Lewisa interpretoval spatne... ci autosport, alebou tebou spominany “vysunuty reporter“ madarskej RTL Klub, ktoreho si zial nemame ako overit- jedine, ze by sme dali na tvoje slovo, cim by sme vsak "popreli" to co Lewis povedal v ramci konkretne uvedenych zdrojov zrozumitelnych nam obom- pre nas oboch rovnako lahko overitelnych ; ) Na zaklade tejto skutocnosti sa domnievam, ze citaty z tlacovky a citaty z autosportu su to jedine, z coho mozme pre tuto chvilu realne vychadzat ; )

Co sa sponzorov tyka, o5... nejde o nic vynimocne, ze s jazdcami prichadzaju ako aj odchadzaju sponzori. Sponzori su pre mnohych jazdcov dokonca vstupenkou do F1. Ide o sucast biznisu rovnako, ako v pripade doteraz diskutovanych atributov.

// A nepisal som, ze Alonso dostal zaplatene- o tom sme nepolemizovali- ale ze ZA Alonsa bolo v suvislostiach, pre ktore mal byt podla teba vyuzity zaplatene.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kua, vedel som, ze som to niekde cital :D Hamilton vtedy povedal:
"Bol som prekvapený, pretože som mal palivo na to, aby som na trati ostal o päť či šesť kôl dlhšie ako Fernando. Veril som, že ho môžem po boxoch predbehnúť. Tím ma ale zastavil už po troch kolách, takže som nemal dostatok času na stiahnutie náskoku. Bola to škoda, ale je to tak. Napokon som nováčik a toto je moja prvá sezóna v F1. Dokončil som svoju prvú VC Monaka a nemôžem sa sťažovať, pretože som bol podobne rýchly ako Fernando. To je pozitívne. S niečím však musím žiť: na svojom aute mám číslo dva a som tímovou dvojkou."

Kód: Vybrať všetko

http://www.f1.sk/PILOT/lewis_hamilton.php?clanok=21782
Tomasito
VIP
VIP

krija, to uz neznie tak tvrdo, ako to co si pisal povodne- "nedovolili mi vyhrat". Ale aspon uz vies, preco ma vtedy prekvapilo, ze si sa v suvislosti s Monakom nechytil boxov- povodne som bol totiz pripraveny reagovat na predmetne zastavky v boxoch... ; )
A čo na to Alonso? "Všetko sa to začalo, keď to zvalil na zastávku v boxoch. Ale tú sme spravili skôr preto, aby sme sa vyhli riziku spojenému so safety carom. Lewis bol prekvapený tímovým rozhodnutím a povedal to nahlas. Nikto však nehovorí o tom, že aj ja som mal zvyšné palivo a tiež som šiel do boxov skôr. Spôsobilo to zmätky," povedal Fernando.

Podľa Alonsa Dennis nepotreboval ospravedlňovať svoje rozhodnutie. "Myslím, že ospravedlnenie nemalo význam. Nepotrebovali sme vyhrať o minútu nad tretím autom. Stačilo nám vyhrať o sekundu a minimalizovať riziko dotknutia sa bariér alebo riziko problému s motorom či prevodovkou. Pre mňa bolo najdôležitejšie to, že som druhýkrát vyhral VC Monaka," dodal Alonso.
A toto je presne v sulade s tym, co Lewis povedal na tlacovke, v tebou uvedenom linku- autosport, co povedal Dennis a dokonca aj v sulade s vysetrovanim a rozhodnutim FIA. Takze aby sme sa chapali, spomalenie platilo pre oboch rovnako...

PS: ... Lewis sa s tymto vyjadrenim jednoducho unahlil bez toho, aby poznal strategiu Alonsa. Neskor to vsak napravil- vid vsetky posledne uvedene citaty, pricom definitivnu bodku za tymito spekulaciami dalo prave spominane vysetrovanie FIA.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.f1.sk/PILOT/lewis_hamilton.php?clanok=21790
Možno si nabudúce dám väčší pozor na to, čo hovorím. Povedal som len to, čo cítim. Tiež som len človek.

Niekedy potrebujete povedať nahlas svoje názory, aby sa ľudia dozvedeli, ako to cítite. Možno sa však nabudúce budem o čosi viac kontrolovať.
:roll: aj ron dennis sa vyjadril, ze este bude nasledovat vela velkych cien, kde si to tyto dvaja budu moct rozdat. zial okrem tej malej parady alonsa v spa, som nic v tom duchu nevidel. alebo, ze by ma sklamala pamat?
Tomasito
VIP
VIP

krija, ved ty mi ponukas jeden argument za druhym... neboj sa tie Lewisove vyjadrenia uvadzat, no najma vnimat ako celok ; )
Lewis Hamilton povedal, že si bude dávať väčší pozor na svoje vyjadrenia. V Monaku dosť výrazne obvinil svoj tím z uprednostňovania Fernanda Alonsa a britské médiá to rozvinuli do pomerne veľkého škandálu.

"Myslím, že som sa poučil," povedal Lewis Hamilton. "Možno si nabudúce dám väčší pozor na to, čo hovorím. Povedal som len to, čo cítim. Tiež som len človek."

"Niekedy potrebujete povedať nahlas svoje názory, aby sa ľudia dozvedeli, ako to cítite. Možno sa však nabudúce budem o čosi viac kontrolovať."

"Stále musím mať na pamäti, že som veľmi poctený tým, že môžem byť súčasťou tohto nádherného tímu. Pre tím spravím hocičo. Verím, že máme špeciálne vzťahy, ľudia v našej stajni ma videli vyrastať. Chcú aby som pre nich vyhrával," pokračoval Hamilton. "Môžu vidieť, že odvádzam dobrú prácu. Keď vyhrám, tak budú podľa mňa nadšení."

Hamilton dodal, že nikdy by neakceptoval pozíciu jasnej dvojky, v akej bol Rubens Barrichello pri Michaelovi Schumacherovi. "Nenávidím situáciu, v akej bol Rubens. Ak by sa tak stalo, už by som tu nebol," dodal Lewis.
Awesome! Co viac k tomu dodat? ; )
krija napísal: aj ron dennis sa vyjadril, ze este bude nasledovat vela velkych cien, kde si to tyto dvaja budu moct rozdat. zial okrem tej malej parady alonsa v spa, som nic v tom duchu nevidel. alebo, ze by ma sklamala pamat?
Len si spomen... Ja co si len narychlo spominam, napr. hned v USA si to rozdavali na cielovej rovinke- krasne suboje kolo na kolo, co mi dokonca pripomenulo suboje Senna vs. Prost, ktore som mal moznost sledovat bohuzial len zo zaznamov (vek).

PS: Ak si vsak nepamatas tieto ich rozdavacky z USA, potom uz neviem co by ta viac mohlo oslovit...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, pamatas ked som ti napisal, ze kazdy z nas si vybera to co sa mu hodi? :wink: ale,
Lewis Hamilton povedal, že si bude dávať väčší pozor na svoje vyjadrenia. V Monaku dosť výrazne obvinil svoj tím z uprednostňovania Fernanda Alonsa a britské médiá to rozvinuli do pomerne veľkého škandálu.

"Myslím, že som sa poučil," povedal Lewis Hamilton. "Možno si nabudúce dám väčší pozor na to, čo hovorím. Povedal som len to, čo cítim. Tiež som len človek."

"Niekedy potrebujete povedať nahlas svoje názory, aby sa ľudia dozvedeli, ako to cítite. Možno sa však nabudúce budem o čosi viac kontrolovať."
velmi rychlo sa zacal kontrolovat,
"Stále musím mať na pamäti, že som veľmi poctený tým, že môžem byť súčasťou tohto nádherného tímu. Pre tím spravím hocičo. Verím, že máme špeciálne vzťahy, ľudia v našej stajni ma videli vyrastať. Chcú aby som pre nich vyhrával," pokračoval Hamilton. "Môžu vidieť, že odvádzam dobrú prácu. Keď vyhrám, tak budú podľa mňa nadšení."
Hamilton dodal, že nikdy by neakceptoval pozíciu jasnej dvojky, v akej bol Rubens Barrichello pri Michaelovi Schumacherovi. "Nenávidím situáciu, v akej bol Rubens. Ak by sa tak stalo, už by som tu nebol," dodal Lewis.
aby nahodou nebol jediny, kto v tejto aferke hovori pravdu. :idea:
lacko
Light Star
Light Star

Tomasito napísal: Ved vnimaj co pisem v celych suvislostiach...prd makovy sa testy tykali zmien ktore prisli “v tychto rokoch“. Testy prebehli v r. 04 a tykali sa zmien pravidiel uz pre sezonu 05.
Vsak co som napisal podla teba? pisal som ze prave v sezonach 05-06 nevyzeralo ferrari na to, ze by malo nejake vyhody z tych testov, si pozri vysledky ferrari hlavne v sezone 05... uz som pisal, ze aero prvky vychadzaju predovsetkym z aerotunelov, ferrari si mohlo akurat vyskusat ako sa take auto sprava, ale to nebolo vtedy este smerodajne, lebo: v sezone 05 sa okrem ineho jazdilo na jednych pneu cele preteky, cize porovnavat pneu z 04 a z 05 je uplny nezmysel, dalej taka vyrazna zmena ako zvysenie predneho kridla posun zadneho kridla dopredu, zvacsenie plochy airboxu si vyzaduje kompletnu prestavbu podvozku a aerodynamiky.... pises o datach, ktore nemali ziadnu hodnotu vzhladom na to, ze zmeny sa testovali na prestavbe stareho auta, je jasne ze pre sezonu 05 bolo treba postavit uplne novy voz, ktory sa v konecnom dosledku mal spravat uplne inak ako stary, barrichello napr. povedal(ked zacali testovat tieto zmeny) ze to auto bolo neovladatelne, jasne ze to bolo tak, kedze na take zmeny treba postavit auto inak. Porozmyslaj ake vyhody malo to testovanie pre ferrari, kedze nove auto este testovat nemohli, to bolo zatial len na papieri, prvy shakedown novych aut byva zaciatkom roka, ferrari navyse vtedy meskalo s novym autom oproti ostatnym, nechapem teda stale, aku vyhodu na trati mali tieto testy pre fia, ked z vysledkov vidiet, ze F2005 vela neukazalo v porovnani s R25 ci MP4-20. Co sa dalo pouzit z tych testov pri stavbe auta konkretne uz napis konecne! pises tu o vyhodach, ale ziadne fakty tvoje slova nepotvrdzuju
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:Tomasito, pamatas ked som ti napisal, ze kazdy z nas si ze kazdy z nas si vybera to co sa mu hodi? :wink:
Pis za seba ; ) V tomto pripade som na rozdiel od teba nevybral co sa mi hodi- citoval som jeho slova ako celok (pokojne si ich porovnaj so zdrojom). To aby si sa nebal tie Lewisove vyjadrenia uvadzat, no najma vnimat ako celok som nenapisal 'len tak'.
krija napísal:velmi rychlo sa zacal kontrolovat
Potom ako sa dozvedel aku strategiu mal Alonso a ze aj on dostal od teamu prikaz spomalit sa mu cudujes? Pamatas ked som ti napisal, ze tato bublina splasla tak rychlo ako sa nafukla? Konkretnych dovodov preco, som myslim uviedol pomerne dost.

BTW. uz si si spomenul na to USA? Ak nahodou nie, nasiel som jedno pekne videjko ; )
// ... a v tejto suvislosti pridavam este jeden bonus- odporucam pozriet az do konca.

lacko, iste, doteraz som pisal o nesmrtelnosti chrusta, OMG! Aspon sme si 'pokecali' :roll:
lacko
Light Star
Light Star

Tomasito ja by som skor povedal ze to boli dohady, ale urcite, ak ferrari tento rok nevyhra, tvoja frustracia pominie a budes spominat na skvelu sezonu, konecne bez skandalov
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ja to zial ako celok povazovat nemozem. pre mna to je obycajne protirecenie. sorry.
k tomu USA, pre mna za tie roky, naozaj nic vinimocne. od toho bolo lepsie aj hamilton - massa v monze, kubica - hamilton v japonsku, a uplne vygumovanie z pamati sposobil asi massa - kubica.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:Tomasito, ja to zial ako celok povazovat nemozem. pre mna to je obycajne protirecenie. sorry.
Tvoj nazor, ze si Lewis protireci je jedna vec; ze si si z jeho slov povyberal co ti vyhovuje vec druha. BTW. ak si presvedceny, ze ja som jeho slova necitoval ako celok, bud konkretny (ako som ti navrhol- citaty si mozes porovnat s tebou uvedenym zdrojom).
krija napísal:k tomu USA, pre mna za tie roky, naozaj nic vinimocne. od toho bolo lepsie aj hamilton - massa v monze, kubica - hamilton v japonsku, a uplne vygumovanie z pamati sposobil asi massa - kubica.
O5 skaces ako gazella : ) Pisal si, ze ziadne rozdavanie medzi Lewisom a Alonsom si po Monaku okrem SPA nevidel, resp. ze na ziadne si nepamatas. Pripomenul som ti teda USA, kde si to tyto dvaja rozdavali kolo na kolo a neskor uviedol aj video, aby si nan tak skoro nezabudol (nic viac, nic menej). Takze pokial ti islo o Lewisa a Alonsa, resp. o ich suboje ako teamovych kolegov, nechapem co sem pleties tie 3 suboje, z ktorych 2 boli o.i. suboje techniky dvoch vykonnostnych tried (ze v 2/3 tych subojov sa objavuje Lewisovo meno ma samozrejme potesilo). A ze USA je podla teba "za tie roky, naozaj nic vinimocne"? Budis, rec totiz nebola o vynimocnosti. Napriek tomu, ja obdobne suboje medzi teamovymi kolegami v F1 az tak casto nevidim, najma pokial ide o teamovych kolegov bojujucich o titul MS. BTW. povodne ti neslo o "tie roky", ale o obdobie od Monaka 07. Hovorim, gazella ; )

PS: Na "uplne vygumovanie pamate" ti zjavne vela netreba ; ) no tesim sa na tu chvilu, ked sa konecne naucit drzat sa podstaty diskusie, ktoru si sam otvoril...

// 4 ALL: Zaujimava Analýza favoritov na titul od Hansa Joachima Stucka- odporucam + Koho tipujú na majstra odborníci?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ach, clovece ani raz sa nepredbehli. alonso za nim (vedla neho) jazdil ako teply brat . na to, ze po 16 pretekoch (od monaca to je 11 VC) ich delia 4 body, to je aj tak bieda :wink: .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak toto ma dostalo :lol:

Tom Kristensen, rekordný šampión Le Mans: "Lewis Hamilton. A to zo štyroch dôvodov: má najviac bodov, má najväčší talent, má najväčšiu podporu v tíme - a vjazd do boxov je v Brazílii rovinka."
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:ach, clovece ani raz sa nepredbehli. alonso za nim (vedla neho) jazdil ako teply brat . na to, ze po 16 pretekoch (od monaca to je 11 VC) ich delia 4 body, to je aj tak bieda :wink: .
Ze ake bagatelizovanie : )) O predbiehani si ani nepisal- rec bola o rozdavani si to na trati, resp. subojoch, pricom suboje 'side by side' medzi teamovymi kolegami su jedna z najkrajsich- najadrenalinovejsich- veci v F1. Uz sa prestan krutit ako prd v trenkach a akceptuj aspon svoje vlastne slova ; ) Bodaj by sme takychto subojov kolo na kolo, medzi teamovymi kolegami bojujucimi o tutil MS videli co najviac. A rozdiel v podobe 4 b. je "bieda"? Ako potom nazvat situaciu v tvojej "mastali"? : )))) lol, slepa zavist krija- nic krajsie ako tesny suboj temovych kolegov o titul, a to do poslednej GP si totiz ziaden fan nemoze priat (o to viac, ze situaciu dramatizuje Kimi). Tie roky fandenia Scuminovi u teba vnimanie tohto sportu museli statne zdegenerovat ; )
nanuk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nanuk »

Dúfam, že titul získa Raikkonen
Napísať odpoveď