S Vistou lepsi wifi signal???

Informácie o software, ankety...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

S Vistou lepsi wifi signal???

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ahojte.Mam jednu otazocku..Cez NB som napojeny na wifi siet.Signal ktory chytam je,ale dost biedny.No a niekedy vypadne celkom(pocasie).Ja bezim pod XP,ale skusam aj Vistu.No a vcera som sa cely den hral s NB a prisiel som na zaujimavu vec.Ak som nechytil signal na XP,tak som rychlo prepol na Vistu a tam to slapalo-dokonca ukazovalo 3ciarky v grafe co sa tyka intenzity signalu.Pod XP mi nikdy nevybehne na 1ciarku.Toto som skusal aj viac krat,aby som si bol isty,ze sa nejedna o chvilkove vypady signalu.A pod Vistou to slapalo stale.Je podla vas mozne,ze softver-vista a jej ovladace,maju lepsi vplyv na danny hardver a ten nasledne funguje efektivnejsie :hmm:???Lebo mne sa to nejak nezda...Ak by to niekoho zaujimalo NB je ACER a wifisietovka je Atheros AR5005G.

Za vase nazory vdaka.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Môže byť, že pod XP máš nejaké slabšie ovládače na wifinu. Skús si stiahnuť najnovšie.. a možno sa to zlepší. ;)

Inak pred mesiacom som rozbehával známemu wifi sieť, do ktorej patrili aj dva úplne identické notebooky (nejaký Toshiba Satelite), len jeden mal XP a druhý Vistu.. a signál mali úplne rovnaký v celej budove (tj. kde jeden stratil paličku, aj druhý stratil paličku).. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemyslim si, ze Vista a XP mozu ovplyvnit silu signalu. Je to predsa o firmware a ake hodnoty vyzarovania ma pevne stanovene. Na niektore sietove karty alebo AP je mozne prepalit firmware a dosiahnut lepsi signal, ale vykon zariadeni limituje telekomunikacny zakon.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

hojko napísal:Nemyslim si, ze Vista a XP mozu ovplyvnit silu signalu. Je to predsa o firmware a ake hodnoty vyzarovania ma pevne stanovene.
Presne tak. Formát, modulácia a vysielanie signálu je záležitosťou prvej vrsty, zatiaľ čo operačné systémy idú so svojími ovládačmi od druhej vyššie (myslím, že od druhej).
Flipperr
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Flipperr »

S mojej skusenosti je to rovnake mal som stary notebook a ten chytal jednu našu sieť na 3 paličky, kupil som novy notebook zo zabudovaným Signal up! Wireles (lepsia wireless karta) a signal je bohužial rovnaky.... :(
Napísať odpoveď