vola sa to veda a predpovedanie dejov na zaklade analyz a testovania, keby sme toto nepouzivali, tak na svete je mozno 1/100 veci:)pinco napísal:mne to tu pripadá ako keby každý jeden z vás už videl 300-ročný betón. Všetko sú len dohady, nič nevydrží večne. Zbytočná téma, plná odborníkov na betón, vrátane mňa.
Životnosť betónu
ale toto sa vedou nazvať nedá. Zatiaľ tu nikto nič netestoval, pár ľudí napísalo niečo zmysluplné a ostatní len prišiel, že waaaaa, téma o betóne, tak napíšen sem niečo aj ja.
Ale dosť bolo OT, hm, podľa mňa betón vydrži viac ako 300-rokov ba dokonca sa domnievam, že aj 400 by mohol.
Dúfam len, že je to dosť vedecké
Ale dosť bolo OT, hm, podľa mňa betón vydrži viac ako 300-rokov ba dokonca sa domnievam, že aj 400 by mohol.
Keď vezmeme do úvahy, že britskí vedci zostavujú na univerzitách kraviny typu rovnica na výpočet dokonaleho vtipu alebo skúmanie osobnosti na základe objednanej príchute zmrzliny, Tak sme tu na pomerne vysokej úrovni. A to si zober, že za to nikto nie sme platený.pinco napísal:ale toto sa vedou nazvať nedá. Zatiaľ tu nikto nič netestoval, pár ľudí napísalo niečo zmysluplné a ostatní len prišiel, že waaaaa, téma o betóne, tak napíšen sem niečo aj ja.
Otázka do pléna:Vie mi niekto povedať, kedy vznikol (bol vynájdený) beton, aký poznáme dnes (teda vyrobený z cementu portlandskeho troskového) a kde môžem nájsť 300 ročný kus betónu?
Odporucam si prehliadnut zelezobetonove vojnove opevnenia v CR postavene proti nemcom (Nikdy nesplnili ucel ale to je na inu debatu) napr. TVRZ Bouda
http://www.bunkry.cz/bouda/index.asp
Su stare 60 rokov, a stale bez naznaku porusenia, myslim si ze ked im nik smrt neurychli tak aj 1000 rokov budu stat
http://www.bunkry.cz/bouda/index.asp
Su stare 60 rokov, a stale bez naznaku porusenia, myslim si ze ked im nik smrt neurychli tak aj 1000 rokov budu stat