červene svetlo
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
červene svetlo
Chcem sa opytat v com je to rozdielne svetlo od toho obycajneho....
Ci by sa dalo nejak doma spravit.... (nastriekat trebars ziarovku na cerveno)
Ci na to vlastne moze posluzit aj led dioda trebars zo zapalovaca?
*potrebujem to pre pavuka.... jedna sa o to ze pavuk na cervene svetlo nereaguje... takze tak.....
hladal som aj na googli ale nejak som sa o tom nedozvedel, tak sa vas pytam tu....
Ci by sa dalo nejak doma spravit.... (nastriekat trebars ziarovku na cerveno)
Ci na to vlastne moze posluzit aj led dioda trebars zo zapalovaca?
*potrebujem to pre pavuka.... jedna sa o to ze pavuk na cervene svetlo nereaguje... takze tak.....
hladal som aj na googli ale nejak som sa o tom nedozvedel, tak sa vas pytam tu....
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
Kibo
Hardcore addict
v klasickej fotografii tiez vyvolavas pri cervenej, fotochromaticky papier na cervene svetlo nereaguje, takze ak zhanas tu ziarovku, skus aj fotopotreby.
nasiel som este toto:
Červená je farba, zodpovedajúca najnižším frekvenciám, ktoré dokáže oko vnímať. Červená farba patrí medzi základné farby spektra, je to farba monochromatického svetla s vlnovou dĺžkou približne 700 nm. Svetlo s ešte nižšou frekvenčnou dĺžkou už ľudské oko nie je schopné vnímať, ide sa o tzv. infračervené žiarenie.
Farebný kruh
Vlnová dĺžka (nm)
380-420 fialová
420-450 modrofialová
450-480 modrá
480-510 modrozelená
510-550 zelená
550-570 žltozelená
570-590 žltá
590-600 oranžová
600-630 oranžovočervená
630-750 červená
750-780 tmavočervená
Farebnosť predmetov vnímame vďaka odrazu svetla. Ak má predmet červenú farbu, jeho povrch pohltil všetko svetlo okrem vlnovej dĺžky červeného svetla. Červené svetlo naopak odrazil. Biele svetlo je tvorené rovnako početným zastúpením všetkých zložiek svetla. Vďaka tomu získame rozkladom bieleho svetla prostredníctvom skleného hranola celé farebné spekktrum. Bielu farbu teda bude mať predmet, ktorý nepohltí výraznejšie žiadnu vlnovú dĺžku a zároveň väčšinu svetla odrazí. Čierny objekt naopak väčšinu svetla pohltí.
Každej vlnovej dĺžke svetla zodpovedá istá "čistá" farba svetla. V skutočnosti je svetlo, ktoré nám vchádza do očí, zložením svetelných vlnení s rôznymi vlnovými dĺžkami a farbami. Biele svetlo sa skladá zo svetiel všetkých spektrálnych farieb. Ako prvý to objavil Sir Isaac Newton, keď rozložil lúč bieleho svetla pomocou optického hranola na jednotlivé spektrálne farby. Tieto všetky zložky svetla sa mu potom podarilo znovu zložiť a získať tak opäť biele svetlo.
neviem ci ti to nieco pomoze
nasiel som este toto:
Červená je farba, zodpovedajúca najnižším frekvenciám, ktoré dokáže oko vnímať. Červená farba patrí medzi základné farby spektra, je to farba monochromatického svetla s vlnovou dĺžkou približne 700 nm. Svetlo s ešte nižšou frekvenčnou dĺžkou už ľudské oko nie je schopné vnímať, ide sa o tzv. infračervené žiarenie.
Farebný kruh
Vlnová dĺžka (nm)
380-420 fialová
420-450 modrofialová
450-480 modrá
480-510 modrozelená
510-550 zelená
550-570 žltozelená
570-590 žltá
590-600 oranžová
600-630 oranžovočervená
630-750 červená
750-780 tmavočervená
Farebnosť predmetov vnímame vďaka odrazu svetla. Ak má predmet červenú farbu, jeho povrch pohltil všetko svetlo okrem vlnovej dĺžky červeného svetla. Červené svetlo naopak odrazil. Biele svetlo je tvorené rovnako početným zastúpením všetkých zložiek svetla. Vďaka tomu získame rozkladom bieleho svetla prostredníctvom skleného hranola celé farebné spekktrum. Bielu farbu teda bude mať predmet, ktorý nepohltí výraznejšie žiadnu vlnovú dĺžku a zároveň väčšinu svetla odrazí. Čierny objekt naopak väčšinu svetla pohltí.
Každej vlnovej dĺžke svetla zodpovedá istá "čistá" farba svetla. V skutočnosti je svetlo, ktoré nám vchádza do očí, zložením svetelných vlnení s rôznymi vlnovými dĺžkami a farbami. Biele svetlo sa skladá zo svetiel všetkých spektrálnych farieb. Ako prvý to objavil Sir Isaac Newton, keď rozložil lúč bieleho svetla pomocou optického hranola na jednotlivé spektrálne farby. Tieto všetky zložky svetla sa mu potom podarilo znovu zložiť a získať tak opäť biele svetlo.
neviem ci ti to nieco pomoze
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
nejakymarko
Addict
-
wolodo
Professional
Pavuky su v podstate aktivne najma v noci (za sera) a ked ze ho isdem chovat tak ho chcem aj pozorovat a pozorovat ho cez den ked sa ledva hybe je onicom tak ho chcem obcas sladovat v noci a ked v noci zasvietis obycajne svetlom tak sa pavuk zlakne...... ale ked pouzijes cervene svetlo tak si to nevsimne (nereaguje nan) ..... a ja chcem vediet ci staci len zmenit farbu toho svetla alebo ci je to uplne iny druh svetla........ a jedna sa o pavuka druhu : Acanthoscurria geniculata

V tychto novsich zapalovacoch mas tiez svetielko povacsine je sice modre ale uz som videl aj cervene takze poviem ocovi nech si kupi tamten zapalovac a ja budem mat Ledku zadarmo.... len sa jedna o to ci na to bude alebo nebude reagovatJuri1990 napísal:najjednoduchšie je dať LED, keď nechceš príliš silné a veľké svetlo, stačí ty obyčajná LED dióda za 1,5-3 SK + nejaký zdroj(baterky)
V tescu som videl predávať žiarovky do bodových svetiel s rôžnymi filtrami, napr. žltu, zelenu a samozrejme aj červenu. Ak máte lampu s takýmto závitom, skús tu.
-Inak v potrebách pre kutilov by mali mať aj obyčajnu žiarovku svietacu na červeno, prípadne si požičaj od otca z auta nahradnu zadnu žiarovku (ak mate červene a červenu farbu nerobi červene sklo svetlometu).
-Diódy su tiež šikovným riešením, tie zapalovače mavaju docela dobru svietivosť, hoci som s červenym svetlom ešte nevidel.
-Ak máš v zadu na bicykli svetlo, na ktorom sa da okrem blikania nastaviť aj stale svietenie, tak skús to. Možno si to pavuk ani nevšimne.
-Inak v potrebách pre kutilov by mali mať aj obyčajnu žiarovku svietacu na červeno, prípadne si požičaj od otca z auta nahradnu zadnu žiarovku (ak mate červene a červenu farbu nerobi červene sklo svetlometu).
-Diódy su tiež šikovným riešením, tie zapalovače mavaju docela dobru svietivosť, hoci som s červenym svetlom ešte nevidel.
-Ak máš v zadu na bicykli svetlo, na ktorom sa da okrem blikania nastaviť aj stale svietenie, tak skús to. Možno si to pavuk ani nevšimne.
-
wolodo
Professional
no diky.... v pondelok sa pojdem popytat do mesta na zopar veciciek takychto a v utorok budem testovat na pavukovi....
na co bude a nebude reagovat potom dam vediet....
Hadam tam pojde fakt len o tu cervenu farbu a nie o tie frekvencie ako napisal Kibo o nich(aj ked si myslim,ze to bude hlavne o nich)
Hadam tam pojde fakt len o tu cervenu farbu a nie o tie frekvencie ako napisal Kibo o nich(aj ked si myslim,ze to bude hlavne o nich)
-
krupica_dnb
Medium Professional
V pohode staci cervena ziarovka.My sme s kamosom zohnali taku malu,mozno mala 15W-viac urcite nie.A pavuk si nic nevsimol-mohol aj onanovat v domienke,ze je sam
.
Dioda zo zapalovaca podla mna nie je dobre riesenie-svieti bodovo a silno.Ale obycajne cervene LED-ak ich das viac a pekne nejako dookola celeho teraria-bude to pekny tuning,ak to v noci zapnes a splni aj ucel
Dioda zo zapalovaca podla mna nie je dobre riesenie-svieti bodovo a silno.Ale obycajne cervene LED-ak ich das viac a pekne nejako dookola celeho teraria-bude to pekny tuning,ak to v noci zapnes a splni aj ucel
-
nejakymarko
Addict
-
wolodo
Professional
ok takze dnes mi prisiel pavuk.... a bol som v polsku a mali tam vsade nejake "vecne svetlo" baterky +dioda a vydrzi to svietit 30 dni(Stalo to 60 korun jedno)..... tak som si kupil dve. Vlastne je to akoze na hroby ale je to cervene svetlo tak som to "zneuzil" .... a pavuk sa toho neboji, nereaguej na to takze som vyhral........A bol som sa pytat aj v meste tak cervena ziarovka stoji 29,-sk ..... kupim aj tu ked pojdem vecer do izby aby som ho nerusil.... a bude to aj zmena mat cervene svetlo....
Dakujem vam
Dakujem vam