WinME - hdd

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

WinME - hdd

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

Včera sa mi posralo XP tak som ho chcel ist preinštalovať. Boot CD nemám, takže som musel formatovať C: (nejak 30GB) a nainsštalovať WinME. Pred tým som mal C: kde som mal XP potom E (alebo G) kde som mal data a este jeden disk tusim D: kde som nemal nic iba asi 2gb voľného miesta. D+C tvorí jeden HDD (partition magic) a E je druhý HDD. Ked som spustal PC spustaciou disketou tak mi nacitalo len tu 2gb particiu, sem som nainstaloval ME, ale ked som ho zapol, nenačítalo mi ani C: ani E: ... Dá sa nejako "rozpoznať" tieto 2 hdd v ME ? Je to dosť súrne pomôžte prosím vás, Dakujem :(
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

To bude tym, ze WinME nepodporuje suborový system NTFS. Ja na to aj utilita aby to fungovalo : http://www.diskinternals.com/products/n ... duct.shtml ale vie to len citat, takze to ti bude asi na dve veci, tak skus google.
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

teda pokial budem mať NTFS na winme tak nebudem môcť robiť s týmto hdd operácie ?
Alebo nedalo by sa zmeniť NTFS na Fat bez formatovania ?
Keby som inštaloval XP z CD nainštaluje mi ho na tuto particiu alebo si možem vybrať kde ho dam ?
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

To netvrdim, mozno je daky program co vie aj zapisovat na ntfs, ale to by google mal zvladnut. Z fat na ntfs ide bez formatovania, teda bez straty udajov, no naopak asi nie, bo neviem si predstavit, ako by si poradil napr. s imagom nejakej hry, ktorá má viac ako 4GB. Kedze fat podporuje len subory do tejto velkosti.

Kód: Vybrať všetko

The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GiB minus 1 Byte (232−1 bytes)
source: http://en.wikipedia.org/wiki/File_Alloc ... able#FAT32

Moja rada je asi takato: Nainstaluj ME, stiahni XP, kupovat asi nemas v plane, to by si sa netrapil s ME, napal a nainstaluj si to XP. To je najschodnejsia cesta v tvojom pripade.
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:To netvrdim, mozno je daky program co vie aj zapisovat na ntfs, ale to by google mal zvladnut. Z fat na ntfs ide bez formatovania, teda bez straty udajov, no naopak asi nie, bo neviem si predstavit, ako by si poradil napr. s imagom nejakej hry, ktorá má viac ako 4GB. Kedze fat podporuje len subory do tejto velkosti.

Kód: Vybrať všetko

The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GiB minus 1 Byte (232−1 bytes)
source: http://en.wikipedia.org/wiki/File_Alloc ... able#FAT32

Moja rada je asi takato: Nainstaluj ME, stiahni XP, kupovat asi nemas v plane, to by si sa netrapil s ME, napal a nainstaluj si to XP. To je najschodnejsia cesta v tvojom pripade.
Dik teda idem si zicnut boot cd :(
Napísať odpoveď