Velký upgrade.... bude to spolupracovat tak ako má?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Brian
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Velký upgrade.... bude to spolupracovat tak ako má?

Príspevok od používateľa Brian »

Cawte. Po letnej brigade som si dovolil menší upgrade mojho PC. Už som o tom písal tu:
http://www.hojko.com/zakladna-doska-a-p ... 78300.html
Už som si na 100% istý že problem co sa týka grafiky je v zakladnej doske. Preto plánujem kúpiť novú a chcem sa vás poprosiť o radu:

Chcel by som kúpiť dosku ASRock 4CoreDual-VSTA:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... al-VSTA&s=
Tá by mala podľa ASRock Support podporovať ATIX1950Pro graficku kartu.
Čo si myslíte o tejto kúpe? Táto doska sa mi páči aj preto, že niekedy po novom roku ak budu peniaze by som chcel kúpiť nový procesor, pretože moj starý mi bude iba brzdiť tu grafiku. Rozmýšľam nad:
INTEL Core 2 Quad Q6600:
http://www.alza.sk/ctyrjadrovy-procesor ... d72562.htm
Chladiť ho pomocou:
ASUS ARCTIC SQUARE:
http://www.alza.sk/chladic-asus-arctic- ... d78211.htm
a aby to celé utiahlo tak aj nový zdroj:
FORTRON Epsilon 700W ATX:
http://www.alza.sk/zdroj-fortron-epsilo ... d60015.htm

V podstate jediná pôvodná vec co mi v PC ostane bude HDD... Problem je však v tom že neviem ako budú tieto vecičky pracovať dokopy. Výkon by som mal potom parádny, len aby to šlapalo tak ako má. Čo si o tom celom myslíte? ( To že som spravil blbosť pro kúpe grafiky a ramky --> že som mal zobrať grafiku na PCIe a ramky na DDRII mi už ani nepište... Je mi to jasne, ale čo sa stalo stalo sa. :( Prave preto to chcem teraz čo najlepsie poskladať. Aby som zas neľutoval. )
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

ufff. tak tomu hovorim bordel.
asrock doska s VIA chipsetom, nato Q6600 a este aj s DDR pametami...
radsej to prekop od zakladu. tuto dosku na 100% neber. zober klasiku s intel chipsetom 965/P35 (ten druhy bude lepsie pre Q6600) predaj DDR a kup si DDR2 atd...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na co ma byt tato zostava urcena??? Pretoze ak mienis kupovat PC na hranie, tak tam je zbytocny Q6600, v pohode postaci E4400 alebo E4500, radsej investevat neskor do grafiky. Taktiez by ma zaujimalo k comu ti bude 700W zdroj, mozes mi to preradit??? Ked uz ide o chladic, tak Ninju. Mimochodom je ti jasne, ze pre tuto dosku budes musiet predat svoje stare DDR pamate a kupit nove DDR2??? Dosku by som sa zameral na nieco od Gigabyte, pripadne Asus s poriadnym chipsetom.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

hojko napísal:Mimochodom je ti jasne, ze pre tuto dosku budes musiet predat svoje stare DDR pamate a kupit nove DDR2???
ta doska ma podporu ddr/ddr2
ThroniX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ThroniX »

jj to je ten problem. s tymi doskami su same problemy. radšej kup už s čipsetom 965\P35 ako piše prask. Jedine na dobrej doske sa ti oplati neskou ugradovať. :wink:
Brian
Expert
Expert

prask napísal:ufff. tak tomu hovorim bordel.
asrock doska s VIA chipsetom, nato Q6600 a este aj s DDR pametami...
radsej to prekop od zakladu. tuto dosku na 100% neber. zober klasiku s intel chipsetom 965/P35 (ten druhy bude lepsie pre Q6600) predaj DDR a kup si DDR2 atd...
No to že je to bordel je mi jasné. Ale potrebujem dosku ktora podporuje pamäta DDR a ma AGP slot a nič lepsie ako je tento ASRock som nenasiel. Ide mi totiž práve o to aby som nemusel kupovať DDR2 pamäte a PCIe grafiku kedže mám asi 2 mesiace staré 2x1GB DDR a Ati Radeon X1950Pro pre AGP slot. Inak preco je vlastne tá doska podla vas tak zlá?
hojko napísal:Na co ma byt tato zostava urcena??? Pretoze ak mienis kupovat PC na hranie, tak tam je zbytocny Q6600, v pohode postaci E4400 alebo E4500, radsej investevat neskor do grafiky. Taktiez by ma zaujimalo k comu ti bude 700W zdroj, mozes mi to preradit??? Ked uz ide o chladic, tak Ninju. Mimochodom je ti jasne, ze pre tuto dosku budes musiet predat svoje stare DDR pamate a kupit nove DDR2??? Dosku by som sa zameral na nieco od Gigabyte, pripadne Asus s poriadnym chipsetom.
Zostave je určená ako na hranie tak na upravy videa a pod. Co sa procaka týka tak rozmýšľam či Qčko alebo Ečko... to ma bude zaujimat ked budem mať rozbehnutú tu novu grafiku a budu prachy. 700W zdroj mi je na to že mám grafiku Ati X1950Pro, 2 mechaniky, HDD a ak by tam siel aj ten procak tak aby to bolo spolahlive a aby to utiahlo. A tu dosku chcem brat prave preto aby som NEmusel kupovať DDR2 Ramky. A ako som už vravel nič moc lepsie som nenasiel... Ak o niecom viete pls sem s tým. THX. Skratka potrebujem nejaku dosku co mi v poho zoberie aj tie ramky aj tu grafiku a aj novsie procaky... PLS HELP! Ide mi o to aby to vydržalo aspon pri akom takom výkone ešte 2 roky... Potom idem na vyšku a budem si kupovať notebook... Ale aspon dovtedy.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

doska s via chipsetom neni ziadna slava! nekupovat na tom si nezahras...
Brian
Expert
Expert

Hmm... no tak uvidim... ešte pohladám... no ak nič ine nebude asi to bude jediná možnosť. :cry: :cry: :(
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tu je par testov tej mobo a je porovnavana s Gigabyte GA-965P-DQ6, co nie je ziadne becko. http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/ ... sta/b1.htm
preco je zla? nie je zla! na par detailov, ako je neplnohodnotny PCI-E (4x) a nepodporuje SATA II, nema ziadnu chybu. nenechaj sa hned odradit, od takych, co sudia knihu podla obalu :wink: .
The highlights of this board would be the compatibility for older components like the DDR and AGP support. For those who have invested a few hundreds for an expensive graphics card or 2GB of DDR400 module, this board is definitely the way to go for a quad core system.
tvoj pripad, nie?

a so zdrojom daj na hojka. na to, co by si mal ty v PC ak to poskladas, staci aj 400W. aby si mal pokoj na dusi, kup 500W. ale 700 je fakt moc.
Brian
Expert
Expert

Ok krija, vdaka ti! To že je tam neplnohodnotný PCIe mi je jedno, pretože ja potrebujem práve dobrý AGP a áno je to presne moj prípad... potrebujem dosku na nové procáky a staré ramky a grafiky... Co sa zdroja týka dám teda asi na vás... aspon ušetrím... :wink: Dik ešte raz.
Napísať odpoveď