Takže potreboval by som pomôsť pri vybere RAMky.
Chcel by som ku mojej sučastnej RAMke prikupit do dual chanelu este jednu.Momentalne mam DDRAM 512MB PC-400.tak prosim poradte.
ide o to že mi ide pomaly comp,takže chcem aby šiel rýchlešie
musis zistit presne aky mas typ a znacku ram-ky inak ti v duale asi nepojde...ale ja mam 2x512MB DDR 400 a nejdu v duale a je to pohoda...pri vacsine mam aj tak vyuzitu iba 1 RAM.
Čím viac sa bude nová ramka podobať Tvojej súčasnej, tým je väčšia pravdepodobnosť bezproblémového chodu oboch ramiek súčasne (výrobca, typ, MB, MHz, CL...)
Pedro109 napísal:musis zistit presne aky mas typ a znacku ram-ky inak ti v duale asi nepojde...ale ja mam 2x512MB DDR 400 a nejdu v duale a je to pohoda...pri vacsine mam aj tak vyuzitu iba 1 RAM.
Aky by mal zmysel dual channel, keby fungoval na tebou popisanom principe? Neznamena, ze bezne ti vypisuje, ze je vyuzitych napr. 300MB, tak len jednu ramku vyuziva. Dual channel je pre subezne vyuzitie obidvoch modulov, sirka zbernice pre kazdy modul 64bitov sa vynasobi dvoma, kedze je to DUAL , teda sirka zbernice bude 128bitov a tym aj vyssia priepustnost. Mozno som to celkom spravne nevysvetlil, ale...aspon trochu poopravil mienku.
No ludia ja sa do toho moc nevyznám,ako pozeral som do papierov a tam je napisane iba ,že RAM:DDRAM 512MB PC-400,neviem fakt co je to za značka ak sa mi bude chciet tak neskor otvorim bednu a pozriem sa.
Zatial dík
edit:no pozeral som to a znacka tej pamete je AM1,no a idem skusit nainstalovat ten everestako si mi poradil.
Ale výrobcu by si mohol zistiť otvorením bedne. Čiže si kúp nejakú podobnú.. najlepšie od toho istého výrobcu.. CL nie je až tak podstatné, tam sa zvykne rýchlejšie automaticky prispôsobiť pomalšej..