Začiatky v podnikaní
-
ProfionQQ
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Začiatky v podnikaní
mate niekto skusenost s podnikaním??? planujem nieco s kamosmi rozbehnut..mame to celkom dobre premyslene...mali by sme spolupracovat este s jednou nemenovanou firmou...a ide o to ze budeme mať eshop
chcel by som poradit od vas....na co si treba dat pozor, su nejake moznosti statnych dotacii pri zacinani podnikatelskej cinnosti???
prosím píšte iba taky co mate aspon nejake skusenosti...
chcel by som poradit od vas....na co si treba dat pozor, su nejake moznosti statnych dotacii pri zacinani podnikatelskej cinnosti???
prosím píšte iba taky co mate aspon nejake skusenosti...
-
ProfionQQ
Medium Star
eshop
to mi je jasné...kedze mam obchodnu akademiu tieto veci ovladam...skôr som mal na mysli nejake konkretne rady..mozno nejake veci ktore prekvapili vás...alebo naco ste vy zabudli.....
Keďže máš obchodnú akadémiu, tak by Ťa nič nemalo prekvapiť.
Možno len nejaký výpalníci, ale keďže budete mať eshop, tak tam to snáď nehrozí.. 
Z mojej strany už len, že každú jednu zmluvu si dôkladne preštudujte ešte pred podpisom a najlepšie sa je poradiť s právnikom......
A ešte jedna múdrosť na záver, ktorá sa mi celkom osvedčila:
"Je vhodné, aby firma mala nepárny počet majiteľov/riaditeľov/konateľov, pričom traja už je veľa."
Z mojej strany už len, že každú jednu zmluvu si dôkladne preštudujte ešte pred podpisom a najlepšie sa je poradiť s právnikom......
A ešte jedna múdrosť na záver, ktorá sa mi celkom osvedčila:
"Je vhodné, aby firma mala nepárny počet majiteľov/riaditeľov/konateľov, pričom traja už je veľa."
-
Tomasko
Guru wannabe
tak v tomto mas pravdu,brm napísal:A ešte jedna múdrosť na záver, ktorá sa mi celkom osvedčila:
uvidis, ked pojdete do toho viaceri bude to vyzerat super, ale raz sa na niecom nedohodnete a pojde to dole vodou ako vodopad
Tu je celkom zaujímavá stránka o podpore malých a stredných podnikov:
http://www.nadsme.sk/
http://www.nadsme.sk/
-
ProfionQQ
Medium Star
vdaka
áno bude to na živnosť...a ta podpora od štátu sa mi celkom páčihojko napísal:Ak zakladas zivost, tak je moznost ziskat podporu od statu vo vyske 46 000, treba na to vypracovat podnikatelsky plan a zvysok ti poradia napriklad na Urade prace.
a niekto sa pytal ze co bude v eshope ... sportove potreby
a este jeden dotaz...keby idem do toho sám bolo by to dost komplikovane..hlavne v tych zaciatkoch...predsa len sám si všetko vybavovať....dvaja to lahsie zvládnu ...
no uvidime ako to dopadne
-
Traktorista
Guru
-
ProfionQQ
Medium Star
no co uz
ja viem ze je to velky risk...ale bez toho to v zivote jednoducho nejdeTraktorista napísal:hm, poviem ti takto, nezacinaj podnikat, pokial nemas iste veci, zakazky,...
spoliehat sa nato, ze sak casom nieco pride je hovadina,..
No ja mam pre zmenu maly problem s fakturovanim, nenasiel som nikde vzor faktury v editovatelnej podobe, nemate to niekto?
A potom este jedna formalna vec: fakturujem to u ceskej firmy, takze by mi vyhovovalo pisat sumy v ceskych korunach, ale moze sa to na slovenskej fakture? Musim to prehodit na SK podla aktualneho kurzu?
A potom este jedna formalna vec: fakturujem to u ceskej firmy, takze by mi vyhovovalo pisat sumy v ceskych korunach, ale moze sa to na slovenskej fakture? Musim to prehodit na SK podla aktualneho kurzu?
-
hojko
Site Admin
GothaR: Skus program Form Studio, tu mas prehlad formularov, ktore ponuka: http://www.formstudio.sk/formulare.php
Najdes aj na Sk-Cz
Najdes aj na Sk-Cz
-
ProfionQQ
Medium Star
dufam ze spravna rada
ked ty posielas tovar resp. fakturu do ciech zo slovenska uvadzaju sa Sk... je problem cechov aby si danú sumu prepočítali a skontrolovali...GothaR napísal:Dakujem obidvom, ale prinosnejsi je pre mna hojkov tip, kedze nemam MS Office a aj keby som mal, tak nie legalny ako to tam vyzaduje
//S tymi menami nevie nikto poradit?
ale uz som videl aj fakturu v ktorej boli kolonky na SK a aj eura....ale ak je to klasik faktura tak sa drz mojej prvej rady
Re: dufam ze spravna rada
Len moj pripad je trochu iny, cenu urcuje firma, takze som to spravil tak, ze na celej fakture su sumy v Ceskych korunach a na zaver je to preratane podla aktualneho kurzu aj na Slovenske koruny.ProfionQQ napísal:ked ty posielas tovar resp. fakturu do ciech zo slovenska uvadzaju sa Sk... je problem cechov aby si danú sumu prepočítali a skontrolovali...
ale uz som videl aj fakturu v ktorej boli kolonky na SK a aj eura....ale ak je to klasik faktura tak sa drz mojej prvej rady
Len este mam otazku: zatial mi peniaze budu chodit na studentsky ucet, som stale student, len sa bojim, aby to niekomu(aj banke) nevadilo...
-
ProfionQQ
Medium Star
mylsim ze to by nemal byt problem...mas 18 a ako student mas pravo na taky ucet...to ze podnikas a peniaze si davas na ten ucet je jedno..
a podla cisla uctu ti nikto nezisti aky ty mas ucet...kazdy iba posle peniaze a hotovo...
a keby niekto ziada info o tvojom ucte tak banka ich urcite neposkytne /nie hocikomu/
a podla cisla uctu ti nikto nezisti aky ty mas ucet...kazdy iba posle peniaze a hotovo...
a keby niekto ziada info o tvojom ucte tak banka ich urcite neposkytne /nie hocikomu/
...ked niekto podniká, nemal by mat vedený aj podnikatelský učet? ved neviem ako si to potom chcete vydokladovat v uctovnictve. firemne peniaze maju byt na firemnom ucte, to ze si ich potom vyberies a vlozis na sukromny, teda tvoj studenský je druha vec, to je ok, ale učtovnictvo ta nepusti...živnosť, fakturacia, firemny učet, inak o podla mna je nespravne