F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

t0m4s3 napísal:edit: tesim sa na kriju, ktory hadzal flintu do zita uz tri (styri??) zavody pred koncom, co napise :-)
To sa pytaj u FIA. Ja som bol vzdy proti jej zakazu, lebo ked tim chce, tak si svoje presadi, len to nerobia tak okato.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Gratulujem k zisku double stajni FIA, tuto sezonu to maju zasluzene. Ich jazdci Ecclestone a Mosley jazdili celu sezonu vyborne a ked sa nedalo, rozhodlo sa za zelenym stolom.
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Škoda toho, držal som palce Hamiltonovi.. :?
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

Kimimu dnes vyhral titul Massa :) Ja som teamovu reziu cakal pri prvych zastavkach, prisla az pri druhych. Inac videli ste ako sa chudak Massa tvaril na podiu? Kimiho ale beriem. Alonsa by som asi horsie rozdychaval. Hamiltonovi drzim paste aj o rok.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

napinave este aj po sezone
http://www.f1.sk/clanok24030.htm
ako som pisal, fia rozhodne o titule, len dufam, ze kimi ostane majstrom :cry:
Gothar
Moderátor
Moderátor

lacko napísal:napinave este aj po sezone
http://www.f1.sk/clanok24030.htm
ako som pisal, fia rozhodne o titule, len dufam, ze kimi ostane majstrom :cry:
No to snad nie :( Aj ked spravodlivost by mala zvitazit, ale zobrat Kimimu titul by bolo krute. A nielen jemu, aj keby ho ziskal Alonso a potom mu ho zobrali, tak by ma to netesilo.
lacko
Light Star
Light Star

niekto tu pisal, ze ferrari=FIA, ale vyzera to skor tak, ze mclaren tou pokutou nezaplatil iba pokutu
Dizzy
Star
Star

http://www.f1.sk/clanok24035.htm
lacko napísal:niekto tu pisal, ze ferrari=FIA, ale vyzera to skor tak, ze mclaren tou pokutou nezaplatil iba pokutu
aky matros si pohulil? :smt033
lacko
Light Star
Light Star

trapas, tie pravidla fakt poriesili celu sezonu
Dizzy pri tom, co sa deje, sa hulit ani neoplati, fakt si nepamatam, ale toto je snad zly sen
Dizzy
Star
Star

lacko napísal:trapas, tie pravidla fakt poriesili celu sezonu
Dizzy pri tom, co sa deje, sa hulit ani neoplati, fakt si nepamatam, ale toto je snad zly sen
Ale tou technickou kontrolou nepresli Williams a BMW. Ty ale trtosis do McLarenu ako keby za to mohol McLaren.
lacko
Light Star
Light Star

Dizzy napísal: Ale tou technickou kontrolou nepresli Williams a BMW. Ty ale trtosis do McLarenu ako keby za to mohol McLaren.
V mclarene si to potrtosili sami. Congratulation. Ale podla toho, ako potrestali mcl v tejto sezone, mali by aj williamsu a bmw neuznat body z brazilie do pohara konstrukterov a poradie jazdcov nemenit :P
Dizzy
Star
Star

lacko napísal:V mclarene si to potrtosili sami. Congratulation. Ale podla toho, ako potrestali mcl v tejto sezone, mali by aj williamsu a bmw neuznat body z brazilie do pohara konstrukterov a poradie jazdcov nemenit :P
Aj to asi tak dopadne. Ty si sa uz ale pokakal a nadavas na McLaren namiesto BMW a Williams :) Mne je to aj tak uz jedno, lebo pre takyto pospineny titul by som sa asi nevedel tesit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Po tejto VC mam zmiesane nazory. Bola to prva velka cena, ktoru som videl tuto sezonu, ak nepocitam jednu na zaciatku leta z ktorej som videl asi polovicu a jednu ci dve zo zaznamu. Takze prva velka cena nazivo a hned ta najdolezitejsia. Zo samotneho priebehu mam zmiesane pocity, start vyzeral celkom dobre, aj ked Alonsove pocinanie sa mi nezdalo najcistejsie - rychla zmena stopy ked sa ho chystal prebiehat Hamilton, mensia blokacia zo strany Massu, ci islo o lepsi najazd do zatacky?, mno a nakoniec Hamiltonov problem s elektronikou. Aspon myslim, ze to bola elektronika, nakolko po nemecky neviem, ale mam pocit, ze komentator spominal nieco o elektronike. Nebyt tejto chyby, tak verim, ze Hamilton sa stane majstrom sveta. Teraz ako cena utechy je, ze titul neziskal Alonso, aj ked som mal z jeho jazdy pocit, ze ked ho nemoze mat on, tak ho nemoze mat ani Hamilton a tomu sa pocas prveho kola prisposobil. Timova rezia v podani Ferrari bola strasne okata, dalo sa ocakavat, ze Massa Raikkonena pusti, ale ze to bude taketo okate??? Nech sa na mna nikto nehneva, ale v tomto pripade malo zasiahnut vedenie zavodu, resp. po zavode FIA. To, preco zajazdil Massa o tri sekundy kolo ked siel Kimi z boxov je mi zahada, ale Krija mi to urcite vysvetli.

Gratulujem Kimi a celej FIA k zisku double, urcite to bolo "zasluzene" :smt112

Pre mna je majstrom pre tento rok Hamilton a nikto mi nic ine nenahovori.

Edit: Ajajaj, ked uz Ferrari ziskalo titul za zelenym stolom, tak Hamilton by mohol tiez, vid. clanok FIA znovu vyšetřuje, bude Hamilton šampionem?

No co Krija, ideme diskvalifikovat???: (zdroj: f1.sk)
Článok 6.5.5. technických pravidiel hovorí: "Teplota paliva v nádrži auta nesmie byť viac ako o 10 stupňov nižšia, ako je teplota vzduchu."

"Môže to byť ľahko päť aj desať konských síl," povedal Gascoyne. "Auto takto produkuje počas pretekov značnú výkonnostnú výhodu. Ak je teplota paliva mimo limitu, ide o nelegálnu výkonnostnú výhodu. Mali by byť vylúčení z podujatia - o tom niet žiadnych pochýb."
Krija, dva mesiace tu pises o tom, ze by sa malo diskvalifikovat, tak predpokladam, ze s tym suhlasis aj teraz, ze???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Hojko sorry, ale to co pises su nehorazne kecy. Ako moze FIA za prehajdakany naskok McLarenu,pokazenu elektroniku a prebrzdenie Hamiltona? Alebo mozu za aquaplannig Alonsa v Japonsku? Alebo za Hamiltonovu skolacku chybu v Cine? Takisto zrejme mozu za 1b pre Hamiltona z Nurburgringu, ked ho ako prveho a zatial posledneho jazdca historie nechali zo strku vytiahnut zeriavom. A v neposlednom rade mozu za to, ze Ferrari v Brazilii bolo rychlostne mozno o dve triedy dalej pred zbytkom pola, takze mozme sa len domnievat ci Hamiltonovo zbrzdenie Raikonnena pocas kvalifikacie, nemalo za nasledok, ze napokom TR pouzita bola, aj ked nemusela (Kimi mohol vyhrat kvaldu a preteky sposobom start-ciel). Timova rezia bola zo strany Ferrari zvladnuta brilantne - Kimi vydrzal na trati o 2 kola viac v case ked jazdil takmer bestlap, Massa s prave dotankovanym autom na viac ako 20 kol, nemal narok na taketo kola - cize vsetko OK. Na Alonsa ste vsetci zatazeni to je vidiet, ziadne vytlacenie tam nebolo, bola to chyba Hamiltona, Alonso ho predbehol asi tak cisto ako on Barichella. (Niet Barrichelovej duchapritomnosti, tak su obaja von)

edit:
Týmy BMW-Sauber a Williams podle rozhodnutí komisařů nebudou potrestány za nesrovnalosti v teplotách odebraných vzorků paliva, které použily během Velké ceny Brazílie.

Teplota vzorků odebraných z vozů po zastávkách jezdců u mechaniků nedělního závodu se pohybovala mimo povolené hranice.

V článku 6.5.5 technických pravidel se praví:

„Teplota paliva vozu nesmí klesnout o více něž 10°C od okolní teploty.“

Jo Bauer, technický delegát Mezinárodní automobilové federace, dříve řekl, že vzorky všech čtyř vozů vykazovaly teplotu o 12 až 14°C nižší, než byla okolní teplota v době závodu.

Komisaři se po diskuzi rozhodli týmy nepotrestat a prohlásili výsledky Velké ceny Brazílie za oficiální.

Kimi Räikkönen je tedy potvrzen Mistrem světa formule 1 roku 2007.
http://www.formule.cz/formule/index.php ... anku=10318
http://www.formula1.com/news/headlines/ ... /7023.html
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

suhlasim s t0m4s3m, bohuzial co sa tyka hamiltona, tak barichello nebol jediny koho obehol ako decko v autoskole, bolo vidiet ako nervaci, aj ked sa predieral postupne dopredu, cim bol viac v predu, tym bol nervoznejsi, okrem ineho si to skoro odskakal aj coulthard. nastastie vsetko skuseni jazdci, ktori takeho zasrana pustia pred seba, nez by skoncili vo zvodidlach. o schumim sa vravelo je mal zakerny styl jazdy, ale neviem ako nazvat hamiltonovu jazdu - bezohladnu? ak chce byt majster sveta, mal by si uvedomit ze tadialto cesta mozno vedie, ale moc uznania sa mu nedostane :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

lacko napísal:V mclarene si to potrtosili sami. Congratulation. Ale podla toho, ako potrestali mcl v tejto sezone, mali by aj williamsu a bmw neuznat body z brazilie do pohara konstrukterov a poradie jazdcov nemenit :P
Presne tak, to som si v tej chvili neuvedomil. Jazdci za taketo "podvody" nebyvaju diskvalifikovani. No nakoniec som rad, ze nikoho nepotrestali a nepadol tak tien na Kimiho titul.
lacko
Light Star
Light Star

test napísal: Gratulujem k zisku double stajni FIA, tuto sezonu to maju zasluzene. Ich jazdci Ecclestone a Mosley jazdili celu sezonu vyborne a ked sa nedalo, rozhodlo sa za zelenym stolom.
Aspon netrep, mclaren sa odvolal, takze rozhodovanie za zelenym stolom, to je styl mclarenu, ale bola by sranda, keby im fia vyhovela a dodatocne by diskvalifikovali aj alonsa s hamiltonom, lebo ich spolupraca na podvodoch bola pocas sezony celkom jednoznacna :P
l0f4s3
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa l0f4s3 »

je to jeden velky cirkus
a kimi ked vyhral titul tak sa tvaril jak ked sa ja rano vyseriem
to mi je sport teda...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kibo: Co sa ti na Hamiltonovej jazde zdalo bezohladne???
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ten start neratam, skolacka chyba, obrovsky tlak, nervozita...
predbiehanie barichella - isiel ako buldozer, keby ho rubinho nevidel, tak ho LH zmetie z trate a nepovedz ze to tak nebolo
ked by si predbiehal coultharda pred cielovou rovinkou, on sa v zakrute natlaci na vjazd do boxov, aby ti spravil prisestor, este ho potlacis k zvodidlam aby si mu naznacil ze ty si kral trate?
bolo tam este par momentov ked museli ist ostatni na brzdy, ale tieto dva momenty kricia najviac, tak strasne chcel chalan vyhrat, ze isiel ako zmyslov zbaveny - bolo to vidiet aj na casoch a umiestneni
mal stastie ze to boli skuseni jadzci (ako pisal aj t0m4s3) a ze nepredbiehal dakeho poslabsieho pretekara, skoncil by na trave alebo v bariere
Napísať odpoveď